SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (New Balance)

  • Kolekcija (2002R)

  • Serie (Protection Pack)

2002r Protection Pack

New Balance 2002 je bil leta 2010 predstavljen kot udoben tek za življenjski slog z zgornjim delom iz kakovostnega usnja in semiša ter podplatom, oblazinjenim z mehkim gelskim blazinjenjem. Vendar pa je bila oživitev čevlja leta 2020 tista, ki ga je resnično potisnila v zavest javnosti. Posodobljeni model 2002R je na podplat dodal sodobne tehnologije blaženja in tako poleg elegantne estetike ponudil tudi večje udobje. Do leta 2021 je bilo ustvarjenih že več deset različic, oblikovalec New Balance Yue Wu pa je bil zadolžen za razvoj kolekcije, s katero bi še enkrat prenovil ta copat. Čeprav je bil Wu v oddelku za življenjski slog precej nov, je zaradi želje, da bi s svojim delom vzbudil močna čustva, ustvaril dekonstruiran model, ki je bistveno spremenil videz izvirnika. Prve barvne različice so bile del paketa Refined Future, ki je bil tako poimenovan zaradi Wuove ugotovitve, da so čevlji New Balance trpežni in po letih uporabe še vedno videti dobro. Kmalu pa se je ta paket začel imenovati 2002R Protection Pack - vedno večja zbirka, ki danes vsebuje nekatere najbolj zaželene športne copate New Balance.

Paket New Balance 2002R Protection Pack je bil predstavljen s trojico modelov, od katerih vsak vsebuje podporno kombinacijo vmesnega podplata ABZORB in odzivnega gelskega oblazinjenja N-ergy za dodatno blaženje udarcev v peti in sprednjem delu stopala. Imajo tudi uporniško estetiko, ki jo ustvarjajo grobi robovi semišnih oblog na sprednjem delu stopala, četrtini in peti ter izpostavljena pena na zgornjem robu jezika, medtem ko se znani logotip "N" nahaja na vsaki stranski steni, subtilno besedilo 2002R pa je mogoče najti na stranski petah. Prvenstveni barvni različici sta bili prikrita Phantom s črno in temno sivo barvno shemo ter elegantna Sea Salt, katere popolnoma bela zgradba vključuje gladke usnjene plošče na straneh sprednjega dela stopala in ovratnika namesto mrežice, ki smo jo videli pri drugih dveh modelih. Barvna paleta modela Rain Cloud - tretjega in zadnjega čevlja v paketu - se nahaja nekje med vrstniki, z mešanico sivih odtenkov, razporejenih po zgornjem delu iz usnja, semiša in mreže, zaradi česar se je ob koncu leta 2021 uvrstil na številne sezname priljubljenih.

Neverjeten uspeh teh prvih treh čevljev je New Balance spodbudil, da je leta 2022 število barvnih različic v paketu 2002R Protection Pack povečal za sedem. Ena izmed prvih dodanih je bila Pink izdaja, ki združuje mešanico pastelno roza, vijoličnih in magenta odtenkov na semišnih ploščah, ki so nanizane čez zgornji del iz zračne mrežice. Kasneje v letu je barvna različica Distressed v celoti zaobjela obrabljen videz, povezan s paketom, pri čemer je zamenjala semiš za umazano bele kose tekstila in usnja s počrnelim odtenkom, kot da so doživeli večletno obrabo. Temu je sledila Light Arctic Grey, katere dapperski zgornji del je prešel iz bledo sive prek vijolično modre v temnejšo vijolično na semišni plošči za logotipom New Balance na vsaki strani.

Ko je prišlo četrto četrtletje leta 2022, so bile izdane še tri različne barvne različice, vsaka s svojo tonsko in materialno podobo Wuove zasnove 2002R. Dark Navy ima temno modre prelive iz semiša s teksturirano zunanjostjo na mrežasti podlagi v svetlo akvamarinskem tonu, pasovi belega usnja, ki se prelivajo čezenj, pa dajejo dizajnu bogato prefinjen videz. V nasprotju s tem je Vintage Orange veliko svetlejša estetika, ki jo ustvarja sijoči odtenek oranžne barve, ki prekriva gladko zunanjo stran iz semiša in mrežice ter močno poudarja učinke nedotaknjene bele blagovne znamke. Tretji je bil Mirage Grey, ki ponuja bolj vremensko obarvan semiš s sivozeleno površino nad mrežico v barvi teal, z belim in krem vmesnim podplatom, ki poleg umirjenega zgornjega dela prinaša svetlejše učinke. Leto 2022 se je zaključilo z barvo Lunar New Year ali Dusty Lilac, ki vključuje nežno rožnato barvo na mrežasti podlagi, lila in temno sivo barvo na košatih semišnih ploščah ter prijetno krem barvo na vezalkah in vmesnem podplatu.

Ob prehodu v leto 2023 je New Balance 2002R Protection Pack še naprej pridobival na zagonu, ponudba pa se je še dodatno razširila. V prvi polovici leta je izšla serija štirih superg, vsaka z bolj usklajeno barvno shemo kot izdaje iz leta 2022. Vse temeljijo na oprijemljivem črnem podplatu in dobro blaženem vmesnem podplatu v beli in bež barvi, vendar se razlikujejo po zgornjem delu, začenši s Black barvno različico, katere temne semišne prevleke razkrivajo mrežico v barvi oglja in svetlo sivo usnje, kjer so bile odrezane. Tako kot ostali trije v tej skupini ima napis N-ergy natisnjen na emblemu "N" na vsaki stranski steni in na običajnem mestu na stranskem vmesnem podplatu. Pravzaprav je ta podrobnost edinstvena za te člane zaščitnega paketa in jo je mogoče videti na naslednjem čevlju, ki bo izšel spomladi 2023: v barvi Navy. Ta ima temno modro temo na jeziku, semiš ploščah in mrežici, na srednjih plasteh pa so odtenki svetlejše modre barve. Preostali dve izvedbi sta bili predstavljeni približno istočasno - Slate Grey združuje elegantno paleto sivih odtenkov, Driftwood pa različne elemente krasi s peščeno rjavo in bež odtenki.

V drugi polovici leta 2023 so bili paketu Protection Pack dodani še štirje modeli 2002R, ponovno s skupino intrigantnih lastnosti, značilnih za ta poseben sklop. Vsi ti štirje modeli sicer ohranjajo enak dekonstruiran videz preostalega paketa, vendar se odločajo za trpežen material ripstop, medtem ko imajo njihovi predhodniki mrežasto podlago, nekateri pa namesto semiša za prekrivanje uporabljajo celo tradicionalno usnje. Najbolj opazna razlika pa je pri vezalkah, ki so bolj podobne vrvi in so zavarovane z nastavljivim preklopom na vrhu namesto s tradicionalnim načinom zavezovanja. Tako kot prejšnji modeli iz leta 2023 imajo vsi dosledno tonsko temo, kar je razvidno iz svetlo rjavih in kremnih tonov, ki krasijo barvo Sandstone. Drugi model, imenovan Eclipse, ima na prevlekah iz nubuka globoko modro barvo, okoli pete in na notranji strani pa so vidni črni poudarki. High Desert ima nabor zemeljsko rjavih tonov, ki prežemajo različne plasti, medtem ko Dark Moss prav tako vzbuja naravne podobe s svojimi globoko olivno zelenimi prevlekami.

Kljub temu da je Yue Wuova neobičajna različica modela 2002R na voljo šele nekaj let, je že osvojila svet superg in si prislužila priljubljenost, o kateri lahko večina drugih le sanja. S čedalje večjim seznamom elegantnih barv se paket New Balance 2002R Protection Pack ne bo kmalu ustavil, saj oboževalci nestrpno pričakujejo naslednje iteracije, ki bodo nedvomno izdane v prihodnjih letih.

Oceni New Balance 2002R Protection Pack
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod