SPORTSHOWROOM

  Nike

  Air Force 1 Low x Billie Eilish

  Nepozaben športni copat, katerega videz se ujema z njegovim skrivnostnim oblikovalcem.

  Air Force 1 Low x Billie Eilish
  © Nike

  Pravi ljubitelj športnih copat

  Billie Eilish si je v preteklih letih pridobila sloves poznavalke superg, saj se na svojih nastopih pojavlja v redkih čevljih vrhunskih modnih znamk. Aprila 2022 je na primer nepozabno nastopila na festivalu Coachella v čevljih PSNY x Nike Air Force 1, kar ni ostalo neopaženo za ljubitelje športnih copat. Približno v istem času je predstavila svoj model Air Force 1 High, s katerim je nadgradila svoja dva modela Air Jordan iz prejšnjega leta. Le mesec dni pozneje so oboževalci prvič zagledali še eno sodelovanje Air Force 1 x Billie Eilish. Tudi tokrat je prineslo uporniški duh zvezdniške glasbenice v eno od najbolj znanih Nikejevih silhuet - Air Force 1 Low.

  © Nike

  Zgodnji, a poglobljen pogled

  Na spletu se je 19. maja 2022 prvič pojavil niz petih fotografij novo izdelanega čevlja. Namesto da bi dražile le nekaj vidikov zasnove, so ga te slike predstavile z več različnih zornih kotov, kar je omogočilo jasen pogled na številne njegove značilne lastnosti. Imel je enobarvno zunanjo površino Mushroom, tako kot eden od njenih modelov High, z zgornjim delom, ki je kombiniral mehko plast najlona z mozaikom naključno oblikovanih kosov usnja. Od blizu je bil prikazan tudi drsnik za vezalke, na katerem je bil vtisnjen Billiejin slavni logotip Blohsh, poleg slik klasičnega obliža na jeziku in ploščici na peti ter penastega podstavka z dvema blagovnima znamkama. Govorilo se je tudi, da je na podplatu pod podplatom natisnjeno skrivno besedilo pesmi. To se je pozneje izkazalo za resnično, saj je bilo besede "It's hard to stop once it starts" mogoče odkriti z odstranitvijo. Enako besedilo je bilo predstavljeno tudi na prilagojenih škatlah, v katerih so bili čevlji dobavljeni, prav tako pa tudi zgoraj omenjeni logotip.

  © Nike

  Billie se je vrnila

  Ko so bile te prejšnje fotografije na voljo, so se delile na daleč, kar je povzročilo veliko razburjenja, zaradi katerega so oboževalci superg in navdušeni sledilci mlade pevke ugibali, kdaj bodo lahko dobili svoj par. Nekateri so namigovali, da bi lahko bile izdane že septembra istega leta, vendar so morali čakati dlje, da so videli naslednjo objavo. Ta je končno prišla 30. novembra 2022, ko sta tako Nike kot Billie na svojih straneh na Instagramu objavila podobne objave. Na Nikejevi je bil preprost videoposnetek z montažo Billie, z njenimi bližnjimi posnetki ter barvnimi odtenki Mushroom in Sequoia, ki naj bi bili izdani. Na vrhu je igrala mrka, minimalistična glasba, film pa je prekrivala zrnata tekstura, ki je ustvarjala sanjsko, nostalgično vzdušje. Na koncu se je na zaslonu pojavilo značilno besedilo Billie Eilish, ki mu je sledil Nike swoosh. Komentar se je začel z besedami "Billie se je vrnila", kar je pomenilo, da to ni bilo njeno prvo sodelovanje z Nike, nato pa se je nadaljeval z besedami "And a follow up Air Force 1 collaboration is just the beginning", kar je pomenilo, da to tudi ne bo njeno zadnje sodelovanje. Opisala je tudi "mozaični zgornji del čevlja, ki odlično združuje inovativni slog @billieilish z obnovljenim materialom iz njene prejšnje izdaje AF1" in prinaša "svež videz klasičnega čevlja". Pomembno je, da so tisti, ki so čakali na podrobnosti o tem, kdaj bo predstavljen, prejeli datum - 14. december v aplikaciji SNKRS. Medtem je Billie v svoji objavi objavi objavila eno sliko in dva kratka videoposnetka z istega snemanja. Na njih je bila prikazana le barva Mushroom, njen komentar pa je bil zelo osredotočen na trajnostni vidik copata: "Všeč mi je bilo, da smo za izdelavo tega copata lahko uporabili ostanke materiala z mojega lansiranja AF1 high in zelo sem zadovoljna, kako se je izkazal."

  © Nike
  © Nike

  Ustvarjanje boljšega sveta

  Ti dve objavi sta bili bolj uradno povezani prek Nikejeve strani z novicami, ki je ponovno poudarila uporabo "ostankov odpadnega materiala z umetničinega predhodnega skupnega modela AF1 High" kot odraz "Nikejeve in Eilishine skupne zavezanosti k ukrepanju za ustvarjanje boljšega sveta". Omenjeno je bilo tudi, da je čevelj del Nikejevega "praznovanja 40. obletnice modela Air Force 1", ki odraža, "kako je silhueta postala platno ustvarjalnosti za več generacij." Vsebovalo je neposreden citat Eilish, ki je pojasnila svojo željo, da bi čevelj "pripovedoval zgodbo" o tem, kako pomembno je recikliranje in skrb za planet. Na dnu strani je bilo mogoče najti videoposnetek in slike iz objav na Instagramu pod vrstico o datumih izida copat - 13. decembra na Billiejini spletni strani in 14. decembra po vsem svetu.

  © Nike

  Približevanje izdaje

  Ko so se ti datumi bližali, je Nike še zadnjič promoviral čevelj na svoji strani na Instagramu in objavil vrsto slik s prejšnjega snemanja skupaj s še enim kratkim videoposnetkom dan pred tem, ko naj bi se ta pojavil na Billiejevi spletni strani. V komentarju je bilo znova opozorjeno na okolju prijazno plat dizajna, saj je bilo navedeno, kako je bil "premišljeno ustvarjen z ostanki materialov", hkrati pa je bilo poudarjeno Billiejino sodelovanje v procesu z njenim citatom - "Pri oblikovanju z Nikejem in ekipo za obutev sem se rada učila novih tehnik in načinov za ustvarjanje novih interpretacij Nikejevih klasik z namenskimi ukrepi recikliranja." Nagrajena umetnica je sledila s svojo objavo na Instagramu, v kateri je predstavila pet slik s snemanja, začenši z bližnjim posnetkom barvne različice Mushroom in končujoč z eno od različic Sequoia. Zraven je bil priložen preprost komentar, ki je ljudi vabil v njeno spletno trgovino. Objava je zbrala skoraj 3,5 milijona všečkov, kar kaže na potencialno priljubljenost sodelovanja.

  © Nike

  Popolnoma bela barva

  Air Force 1 Low x Billie Eilish je bil dejansko tako uspešen, da je bila naslednje leto izdelana še tretja barvna različica. Na spletu so jo dražili v začetku marca, ko je bilo v opisih zapisano, da bo podobna prejšnjim iteracijam, z mozaikom kosov usnja na prešitem najlonskem zgornjem delu, trakom tekstila okoli celotnega čevlja tik nad srednjim podplatom, izpostavljenimi šivi, ki se križajo po zunanjem delu, Eilishinim logotipom Blohsh na vezalkah in dvojno znamko na podplatu. Nato je 13. marca 2023 Billie svojo objavo na Instagramu časovno uskladila z Nikejevo, saj sta oba objavila videoposnetek, v katerem je na njenih nogah videti novo belo-belo barvo. Pevkina objava, ki je tokrat pritegnila več kot 5 milijonov všečkov, je vsebovala tudi sliko, na kateri v čevlju stoji v izsušenem ribniku. Njen komentar je bil kratek in sladek, saj je ob dvojnem datumu izida, 22. marca v njeni spletni trgovini in 23. marca v Nikejevi aplikaciji SNKRS, napovedala "@nike AF1 low in white". Blagovna znamka superg je nekoliko bolj razgalila dizajn in zapisala, da gre za "favorita prihodnosti z neskončnimi možnostmi oblikovanja." Vsak od teh dni je imel tudi svojo posebno objavo, pri čemer je Billie dodala bližnji posnetek, na katerem nosi novo barvo, skupaj z drugim videoposnetkom, ki je zaznamoval njeno izdajo, Nike pa je to zrcalil s podobno kombinacijo slike in videa, da bi poudaril izid čevlja prek svojih spletnih platform in partnerskih trgovin. Komentar se je začel z neposrednim pozivom k akciji - "Naredite jih svoje" -, nato pa je bilo pojasnjeno, da je najnovejši športni copat Low "navdihnjen s številnimi vidiki vašega sloga, ne glede na to, kakšni so", s čimer je bilo jasno, da je to čevelj za vsakogar.

  © Nike

  Spoštovanje klasike

  V opisu na Nikejevi spletni strani je bilo zapisano, da superge slavijo "nove začetke" in uravnotežijo "progresivno in sodobno perspektivo s srčnim spoštovanjem klasike". To se je odražalo v nekonvencionalnem zgornjem delu in klasični obliki modela AF1, kar je bila kombinacija, ki mu je prinesla izjemen uspeh. Tako kot pri razvoju in predstavitvi vseh treh barvnih različic je blagovna znamka želela poudariti reciklirane vidike čevlja, vključno z "odpadno peno v nogavički" in Nike Grind na podplatu - sestavino ponovno uporabljenih materialov iz proizvodnje prejšnjih modelov, predelane obutve iz programa Reuse-A-Shoe in celo obutve, ki je ni bilo mogoče prodati. Zaradi tega so ga pohvalile različne spletne revije o supergah, ki so pohvalile njegovo trajnost in minimalen vpliv na okolje, s čimer si je pridobil še več oboževalcev po vsem svetu.

  © Nike

  Naraščajoče sodelovanje

  Z modelom Nike Air Force 1 Low x Billie Eilish je nadarjena glasbenica znova dokazala, da ima smisel za modo in oblikovanje. Njena želja, da z uporabo trajnostnih metod pri izdelavi pošlje sporočilo, je bila hvalevredna in je navdušila tako njene sledilce kot oboževalce znamke. V eno od najbolj znanih Nikejevih silhuet je vnesla svoj individualni slog, ne da bi pri tem ogrozila njen ikonični videz, kar je privedlo do uporniškega čevlja z videzom, ki je bil hkrati močan in primeren. S tem je Billie v samo dveh letih povečala število priljubljenih modelov na štiri, kar je obetavno znamenje za prihodnost tega močnega sodelovanja.

  Preberi več

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod