SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Yeezy)

  • Kolekcija (700)

700

Podvig Yeezy 700 se z vsem srcem pridružuje gibanju maksimalističnih čevljev. Za to je West v veliki meri zaslužen, ker je za projekt Yeezy podpisal pogodbo z legendarnim oblikovalcem copat Stevenom Smithom. Ker je bil v 80., 90. in 00. letih prejšnjega stoletja arhitekt nekaterih inovativnih modelov superg, je leta 2016 prejel telefonski klic Kanyeja Westa, ki naj bi ga pripeljal do povsem nove zasnove.

Prvo sodelovanje med Smithom in Westom je nastalo, ko je par pregledoval Smithove stare skice. Kanye se je navdušil nad možnostjo, da bi jih uresničil, še posebej pa mu je padla v oči ena zasnova: podplat s krožnimi izrezi. Ta je kasneje postal del modela Yeezy Boost 700 in sčasoma določil njegov videz.

Model 700 je peta ponovitev modela Yeezy. Primerno je, da je bil razkrit na Yeezyjevi peti modni reviji februarja 2017, nato pa je skoraj brez opozorila izšel še istega leta. Na voljo je bil le kot prednaročilo na Kanyejevem spletnem mestu "Yeezy Supply", čevlji pa so bili na zalogi skoraj cel dan (kar je bilo prej pri izdajah Yeezyjevih čevljev nezaslišano). Od takrat so West in njegova oblikovalska ekipa izdelali več omembe vrednih modelov, vključno z V1, V2, V3 in MNVN.

Model Yeezy 700 V1 ima zgornji del iz semiša in usnja z mrežastimi detajli, elementi Three Stripe in peto z odsevnimi pikami. Vmesni podplat Boost poteka po celotni dolžini čevlja in zagotavlja udobje in odboj, zaradi navzgor obrnjene silhuete pa se ga je prijel vzdevek "Wave Runner". Model Yeezy Boost 700 V2 s spremenjeno zasnovo zgornjega dela ima zgornji del iz nubuka, pletenine in vrhunskega usnja, ki je tokrat prekrit s celo vrsto odsevnih površin.

Model Yeezy 700 V3 je pomenil pravi eksperimentalni odmik od videza "očetovskih čevljev", saj je bil na voljo veliko bolj futurističen dizajn. Zgornji del je iz monofilamentne mrežice, ki je obdana s svetlečimi se prekrivnimi plastmi iz RPU. Jezik ima odsevne elemente, ki so jih oboževalci pričakovali od modela 700, medtem ko vmesni podplat EVA in gumijasti podplat s cikcakastim vzorcem skupaj zagotavljata oprijem in gladkost.

Model Yeezy 700 MNVN je na voljo po dostopnejši ceni, ima lahek zgornji del iz najlona brez šivanja, vmesni podplat Boost, odsevne trakove in enodelni sistem zategovanja z vrvico bungee, zaradi česar je dejansko obutev za obuvanje.

Model Yeezy 700 je združitev Smithove in Westove estetske vizije. Smith je bil navdušen nad možnostjo oblikovanja s Kanyejem, saj ta uživa v rušenju pravil. Divji obrisi, presenetljive barve, fluorescenčni detajli, robusten vmesni podplat in vrsta materialov so dokaz močne ustvarjalne svobode. Model 700 je umetniška svoboda, utelešena v obliki športnih copat.

Oceni Yeezy 700
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod