SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (adidas)

  • Kolekcija (Samba)

  • Sodelovanje (Wales Bonner)

Samba x Wales Bonner

Adidasova Samba je vseprisotna. Zasnoval jo je ustanovitelj znamke Adolf Dassler že leta 1949 in je bila sprva mišljena kot nogometni čevelj za uporabo v ledenih razmerah, nato pa se je preoblikovala v modni športni copat. Danes je ena najbolj priljubljenih silhuet te znamke in je postala cenjena predloga za skupno oblikovanje. Poleg tega, da je adidas izdeloval Sambe z vsemi, od igralca Jonaha Hilla do glasbenega producenta Pharrella Williamsa in oblikovalca superg Seana Wotherspoona, je sklenil izjemno uspešno partnerstvo z večkrat nagrajeno oblikovalko Grace Wales Bonner in njeno lastno luksuzno modno znamko. Skupaj sta ustvarila kolekcijo adidas Samba x Wales Bonner - serijo retro navdihnjenih moških in ženskih superg, ki so klasično Samba prefinjeno dvignile na novo raven blaginje in uspeha.

Prvi modeli Wales Bonner x adidas Samba so se pojavili leta 2020 kot del kapsulne kolekcije, ki je slavila pogosto pojavljanje adidasovih oblačil v plesnih dvoranah 80. let. Prvi dve izdaji Bonnerjeve Sambe, ki sta debitirali na modni reviji Walesa Bonnerja, posvečeni glasbeni sceni Lovers Rock, ki je nastala v 70. letih prejšnjega stoletja v Londonu, odražata modne vplive britanskega afro-karibskega gibanja. Njegov nespoštljiv, a eleganten slog pride do izraza v barvi Core Black, katere pretežno črno zunanjo stran krasi kvačkan motiv treh črt na bokih ter zapleteni beli šivi okoli pete in roba pregibnega jezika - to je referenca na športno preteklost silhuete. Te značilnosti odražajo Bonnerjevo željo, da bi v sodelovanje vnesel vidike visokokakovostnega šiviljstva, svilnata notranja podloga pa čevlju daje elegantno estetiko. Druga barvna različica, znana kot Cream Brown, se odloča za svetlejšo barvno shemo bledo bež barve na tkani zgornji strani iz surovega bombaža in vrhunskega rjavega usnja na treh črtah in prstih, kar zagotavlja enako graciozen videz, ki vzbuja misli na prefinjene oblečne čevlje.

Leta 2021 se je Bonner odločil, da bo na koncept pogledal z druge perspektive in raziskal vplive oblikovanja britanskih oblačil, ki so bila v obdobju Lovers Rock poslana na Jamajko in okoliške otoke ter spremenjena tako, da so ustrezala modnim trendom karibske kulture. Tako sta nastali dve novi barvi adidas Samba x Wales Bonner s povsem drugačnim videzom od prvih parov. Model Collegiate Navy ima temno modro prevleko iz tumbiranega usnja s semišastimi poudarki na prstih in očesu, poleg rumenih logotipov na bočnicah, blagovne znamke Wales Bonner na bočni strani in kremnega jezika. Veliko teh elementov se pojavlja tudi na Black Green različici, vendar se od nje razlikuje po uporabi vrhunskega črnega usnja in semiša na zgornjem delu ter smaragdno zelene barve na logotipih s tremi črtami, vezalkah in notranjosti.

Bonnerjeva je leta 2022 še naprej širila svojo vizijo modela adidas Samba, pri čemer se je ponovno poglobila v svojo karibsko dediščino in se poigrala s slogi iz 80. let, da bi ustvarila Cream Green in Red barvo. Medtem ko se pri obeh uporabljajo najlon na zgornjem delu, semiš na prevlekah in umetno krokodilje usnje na treh črtah, je prva na voljo v umazano belem tonu z zelenimi poudarki, druga pa izkazuje živahen škrlatni odtenek s kremnimi območji na jeziku, peti in bokih.

Do te točke je vsak nov copat adidas Samba x Wales Bonner naletel na izjemen odziv in odobravanje, zato se je kolekcija leta 2023 podvojila, saj je izšlo še šest elegantnih barvnih različic. Osupljiva pozornost Grace Bonner do podrobnosti se kaže na vsakem dizajnu, začenši z dvema poletnima izdajama. Oba vključujeta pregibni jezik v počastitev nogometne dediščine Sambe in športnih stilov iz jamajške zgodovine, skupaj s prefinjenim besedilom blagovne znamke Wales Bonner na stranski peti, sicer pa se med seboj precej razlikujeta. Ecru Tint je očarljiv copat z zgornjim delom iz nubuka tan barve, rumenimi tremi črtami in rjavim jezikom, Metallic Silver pa ima poliran srebrn zgornji del z neustavljivim sijajem in kvačkanimi logotipi na bokih.

Nekaj mesecev pozneje so bili izdani še preostali štirje čevlji iz leta 2023. Primerno letnemu času so vsi bolj jesenski, saj so tri barvne različice prevlečene z umetno konjsko dlako. Model Leopard ima na kosmatem zgornjem delu vzorec eksotičnih živali in umazano belo usnje na jeziku, zavihku pete in logotipih na stranskih stenah, model Black pa vključuje podobno kremaste poudarke na zgornjem delu, ki prikazuje naslovni ton na krznenem podplatu in usnjenih prevlekah. Pri različici Cream White so na zgornjem delu uporabljeni svetlejši odtenki bele barve in kostanjevo rjavi poudarki na usnjenih treh črtah in zavihku pete, četrta barvna različica v kompletu pa spreminja materiale v mešanico najlona, semiša in usnja. Ta iteracija, znana kot Fox Brown, ima temno mahagonijev odtenek na večini zunanjega dela, peščeno belo barvo na zavihku pete, logotipih in blagovni znamki ter cian modro barvo na mehki notranji podlogi.

V začetku leta 2024 sodelovanje ni kazalo znakov upočasnitve, saj sta blagovni znamki izdali paket Studded Pack: še en komplet dveh vrhunskih superg. Vrnile so se značilne podrobnosti, kot so okrasni šivi in dvojna blagovna znamka na etiketi na jeziku, tokrat na zgornjem delu iz celega usnja. Vsaka barvna različica je na voljo v enem tonu, ki se ujema z njenim vzdevkom - Black in Cream -, obe pa se od drugih članov kolekcije Wales Bonner Samba razlikujeta po privlačnih kovinskih zlatih čepih, ki krasijo njune logotipe s tremi črtami.

Sodelovanje med adidasom in Walesom Bonnerjem presega samo model Samba, vendar je njuno skupno delo pri tej navijaško priljubljeni silhueti eno najbolj priljubljenih do zdaj. Vsaka elegantna barvna različica kaže njuno sposobnost združevanja klasične športne estetike z elementi luksuzne mode, vendar je britansko-jamajska dediščina Grace Bonner tista, ki kolekciji vdahne resnično edinstveno identiteto in jo naredi za prepoznaven del sodobne kulture športnih copat.

Oceni Adidas Samba x Wales Bonner
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod