SPORTSHOWROOM
  adidas Samba

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (adidas)

  • Line

  • Kolekcija (Samba)

  • Model

  • Collaboration

  • Velikost

  • Barva

  • Edition

  • Šport

  adidas Samba

  adidas Samba

  115 izdelkov

  Adidasov najstarejši čevelj je iz nogometnega uspeha postal ikona uličnega sloga.

  Samba

  Samba je bil prvi čevelj, ki ga je izdelal adidas, in kar je presenetljivo, izdelujejo ga še danes, zato je to njihov najstarejši ohranjeni model. A ne le to, adidas Samba je dosegel tudi svoj ikonični status v modi. Noben drug nogometni čevelj v zgodovini ni dosegel takšnega kulturnega preskoka, kar je dokaz njegovega brezhibnega, brezčasnega dizajna, njegove vsestranskosti in globalnega oboževanja, ki ga je bil deležen skozi desetletja.

  Prvotni namen modela Samba je bil pomagati nogometašem pri igranju v težkih zimskih razmerah, ne da bi se bali zdrsa in padca na poledeneli površini. Načrt je bil ta inovativni novi izdelek predstaviti na svetovnem prvenstvu leta 1950, ki naj bi potekalo v brazilski zimi - ne ravno pri tako mrzlih temperaturah, kot so jih doživljali igralci v Evropi.

  Namesto da bi se odpovedal izjemni priložnosti za predstavitev izdelka na svetovnem prvenstvu, se je adidas odločil za iznajdljivost. Da bi pritegnili brazilsko kulturo, so ga poimenovali "Samba", enako kot afro-brazilski plesni slog. Po tem so ljudje začeli nositi čevelj v vseh vremenskih razmerah, v vetru, dežju ali na soncu.

  Štiri leta pozneje, na svetovnem prvenstvu v nogometu v Švici leta 1954, je celotna zahodnonemška ekipa nosila adidasove škornje, ko je v enem najbolj razburljivih nogometnih finalov v zgodovini dosegla zmago s 3:2 nad jasno favorizirano Madžarsko. To je utrdilo adidasov sloves vrhunskega proizvajalca nogometnih čevljev.

  Model adidas Samba se je postopoma odmaknil od utilitarne kengurujske usnjene konstrukcije prvega trdega čevlja k lažji obliki adidasovega šprinterskega čevlja. Zdaj uporabljajo bolj konvencionalno kravje usnje in ponujajo celo plezero kot vegansko alternativo. Ta nova zasnova stoji na edinstvenem gumijastem podplatu iz rjavega kavčuka na podplatu, ima večji jezik, ki ga je mogoče prepogniti, je v preprosti črno-beli barvi in za zadnji pridih sloga ima na strani v zlati barvi natisnjen napis "Samba". To je oblika, ki so jo v preteklih letih cenili tako nogometaši kot običajni uporabniki.

  V Evropi v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je bil nogomet Samba zaradi svojega hitrega in reaktivnega občutka popoln za futsal na petih straneh. Ta bolj priložnostna igra, ki je bila navdihnjena z uličnim slogom, se je v tem desetletju igrala v mestih po vsej celini, kar je močno povečalo priljubljenost sambe. Pozneje, v 90. letih, je Samba, tako kot vsak klasičen par superg, izkoristila nostalgijo in postala glavna izbira med skejtersko skupnostjo tistega časa.

  Od inovativnih začetkov z zmago v svetovnem pokalu, okretnih iger 5-a-side do alternativne skejterske scene 90. let je adidas Samba zdaj postala športni copat za sodobno dobo. Vse to kaže, da je adidas ustvaril klasiko, in če je kaj, kar Samba nikoli ne bo, je to zastarelost. To je za par nogometnih čevljev za ledeno vreme, ki so bili prvotno izdani že leta 1950, precej velik dosežek.

  Oceni Adidas Samba
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod