SPORTSHOWROOM

Jordan 1 High x Off-White™

"Chicago"

AA3834-101

Jordan 1 High x Off-White™ AA3834-101 01
Jordan 1 High x Off-White™ AA3834-101 02
Jordan 1 High x Off-White™ AA3834-101 03
Jordan 1 High x Off-White™ AA3834-101 04

Jordan 1 High x Off-White™ je dekonstruirana različica klasike iz leta 1980, ki jo je izdelal Virgil Abloh in je v znanih tonih ikonične barve Chicago. Medtem ko je bila večina sestavnih delov čevlja na nek način spremenjena, je podplat v barvi Varsity Red enak in ohranja krožne oblike oprijema pod sprednjim delom stopala, ki omogočajo lažje zasuke in obrate, ter izbokline pod peto, ki omogočajo trdno zasidranje stopala. Prav tako ima znani beli vmesni podplat, čeprav ima ta na stranski strani debele črne črke, ki pišejo besedo "Air", kar kaže na uporabo tega odbojnega blaženja v njem.

Medtem je zgornji del opremljen z vrsto značilnih elementov, ki dajejo temu dizajnu iz Chicaga močan lasten značaj. Beli toni zapolnjujejo polje za prste in plošče na sredini stopala, medtem ko je na medialni strani gladko usnje, pa je na lateralni strani tanka mrežasta tkanina pred trikotnikom iz umazano belega materiala, ki se na peti povezuje z belim usnjem. Prstni del je izdelan iz istega materiala kot stranska stranica, z majhnimi vdolbinicami, ki so še vedno vidne kot za AJ1 značilne perforacije. Okoli njega je ovit usnjen blatnik Varsity Red, ki se na zadnjem robu pritrdi na par dodatnih prekrivanj. Ti segajo od srednjega podplata navzgor in počivajo nad spodnjim delom očesa, kjer so ostali brez šivov, tako da rahlo lebdijo nad njim. Enak učinek je bil dosežen tudi pri ovitku ovratnika v barvi Varsity Red, ki ima dvojne linije majhnih luknjic za namestitev črne niti, ki jo najdemo na drugih prekrivnih plaščih, le da so te prazne.

Na spodnjem delu pete je več tonov Varsity Red vidnih v polkrožnem delu, za katerega se zdi, da je bil odrezan od prekrivke nad njim. Material, ki je ostal, močno podpira peto, tako kot črn, visoko izrezan ovratnik ščiti gleženj. Razkrita pena je na zgornjem delu ovratnika in jezika, kar povečuje učinek ročne izdelave, ki ga ustvarjajo številne druge dekonstruirane značilnosti čevlja, dvojna linija rdečih šivov Varsity Red pa sega z ene strani belega jezika na drugo. Na njegovi stranski strani je bela nalepka z besedilom Nike Air v istem drznem rdečem odtenku. Notranja podloga je črna, podplat pa bel, na njegovi površini pa je še več črnih oznak, ki se tokrat nanašajo na Off-White™ prek logotipa blagovne znamke s križanimi puščicami. Ob njem je črn pravokotnik z napisom "The Ten", ki se nanaša na osupljivo kolekcijo superg, ki jih je Abloh oblikoval v svojem prvem sodelovanju z Nike.

Na zunanji strani je prikazanih več učinkov blagovne znamke, nekateri so podobni tistim na drugih supergah AJ1, drugi so edinstveni za partnerstvo Off-White™. Na stranskem ovratniku je par črnih kril Air Jordan Wings, na vezalkah, med katerimi je več različno obarvanih kompletov, pa je v Ablohovi priljubljeni pisavi Helvetica natisnjena beseda "Shoelaces". Ta besedilna ureditev se ponovi na medialni stranici, na kateri so namesto napisa swoosh štiri vrstice črnega besedila s podrobnostmi o sodelujočih podjetjih, imenu čevlja, lokaciji sedeža podjetja Nike in letnici 1985 - datumu izida originalnega modela Air Jordan 1. Na bočni strani se nahaja šipka swoosh iz gladkega črnega usnja. Tako kot ovitek ovratnika je ostal plavajoč in je pritrjen z živo modro nitjo le na sprednjem in zadnjem koncu. Pod tem zadnjim nizom šivov je značilna oranžna etiketa, preden rdeča zadrga z blagovno znamko zaokroži ta privlačni copat s še enim od stilskih podpisnih detajlov Off-White™ in Abloha.

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod