SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Model (Fontanka)

  • Slog

Air Force 1 Fontanka

Nike Air Force 1 Fontanka, ki ga je navdihnila evropska kultura rajanja, je dobrodošel dodatek h kolekciji AF1. Spodnja polovica čevlja, ki je zasnovana posebej za ženske, je precej debela, z rahlo dvignjenim vmesnim podplatom, ki ima raven rob in globoko vdolbino, kjer se stika z zgornjim delom, kar mu daje bolj izrazit videz. Žleb ob zgornjem delu srednjega podplata nima šivov, v peti pa je opeka iz mehke pene React Foam, ki zagotavlja udobje skupaj z vračanjem energije. Včasih, kot v primeru modela Triple White, je ta blok pene v istem tonu kot vmesni podplat, pri različicah, kot je Phantom, pa je drugačen. Pravzaprav ima ta barvna različica dve obliki; v eni je pena React rdeča, podplat pa bel, medtem ko je v drugi pena siva, vmesni podplat pa bež. Pravokotni del z vrezanimi diagonalnimi črtami krasi območje med srednjim in sprednjim delom stopala, kar ustvarja subtilen učinek. Čeprav ima večina modelov srednji podplat v enem samem tonu, je nekaj izbranih modelov, ki spreminjajo odtenek prek teh črt. Pomemben primer tega so svetlo zelene črte na barvni različici Have A Good Game. Na vseh modelih Fontank se te linije ujemajo s konstrukcijo podplata spodaj, kjer so kraki ob njegovem robu postavljeni bližje drug drugemu, kar je nadaljevanje učinka. Podplat je razdeljen po sredini, pri čemer je ena stran pomaknjena nekoliko naprej, da se vzpostavi jasna ločnica med obema polovicama. To pomeni, da del podplata, ki je na zadnji strani ukrivljen navzgor, namesto da bi ostal raven, izstopa iz srednjega podplata.

Na vrhu je tudi več prepričljivih oblikovnih elementov, ki opredeljujejo Air Force 1 Fontanka, eden od njih so nenavadno oblikovani deli iz pravega in sintetičnega usnja. Poleg klasičnih panelov na sprednjem delu stopala, sredini stopala in peti ima elastika dodaten sloj, ki se začne pri drugem očesu glavnega. Nato se razteza prek najvišjega očesa in se zaključi s krilnim robom. Majhen kos materiala štrli med tema dvema plastema približno na sredini vezalk in se zdi skoraj kot podaljšek šivanke swoosh, ki se je skoraj dotika. Pri supergah, kot so Archeo Pink, so vsi trije deli vezalke v istem tonu - tukaj privlačne rožnate barve - medtem ko so pri drugih, kot je barva Flowers, pri kateri je majhen rumen kos vtisnjen med belo zgornjo plast in cvetlično spodnjo ploščo, na njih uporabljene različne barve.

Vsaka stranska stran modela swoosh ima drugo plast, ki poteka vzdolž spodnje polovice in seka sredino logotipa. Superge, kot so Sesame, imajo na obeh delih swoosha enako barvo in material, medtem ko druge dodajajo variacije v barvi in teksturi z uporabo alternativnih materialov, kot sta semiš in sintetično usnje v različnih odtenkih. Izdaja Rattan ima na primer na glavnem delu swoosha rdeče oranžni semiš, na dodanem delu pa rjavo usnje.

Jezik je prav tako podvojen in vsebuje tri Nikejeve swooshe - blagovno znamko, ki je posebej namenjena modelu AF1 Fontanka. Najpogosteje uporabljena barvna shema na tej trojici logotipov je rdeča na levi, sledi ji modra na sredini, nato pa zelena na desni, če gledamo čevelj s sprednje strani. To postavitev je mogoče videti na supergah, kot sta Pearl White in University Blue, ki je modra od pete do prstov in od vrha do tal. Nasprotno pa je večbarvni model Doernbecher eden od več modelov, ki ima drugačno formacijo - v tem primeru modro, belo in rdečo. Peta je razdeljena na tri segmente, večjega na sredini, ki ga obdajata dva ožja dela, včasih v drugačni barvi ali materialu, kot pri modelu Tortoise Shell, katerega peta ima ob straneh črno tumbled usnje, na sredini pa sijajno usnje želvovine.

Dinamični cikcak šivi povezujejo te različne dele in razkrivajo še eno značilnost, ki poudarja slog tega modela: zapleteni šivi, narisani v neobičajnih vzorcih po celotnem zgornjem delu. Dve vrsti šivov obkrožata obod prstnega predela, nato pa se križata in preideta iz prekrivnega dela v spodnji del ter nazaj. Dodatna nit je vtkana tudi v sredino stopala in čez sredino šivanke. Nazadnje so perforacije prstov na tem ženskem modelu razporejene v naključnem vzorcu, kar ustvarja idiosinkratično estetiko, ki povzema čudaški model Nike Air Force 1 Fontanka.

Oceni Nike Air Force 1 Fontanka
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod