SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Slog

  • Sodelovanje (Off White™)

Air Force 1 x Off-White™

Virgil Abloh, legendarni ustanovitelj modne blagovne znamke Off-White™, se je z oblikovanjem obutve začel ukvarjati že kot otrok, ko se je navdušil nad Nikejevimi supergami. Če preskočimo leto 2016, je oblikovalec stal na sedežu znamke v Beavertonu v Oregonu in nameraval uresničiti svoje sanje s prvim sodelovanjem z velikanom na področju obutve. V okviru projekta, znanega pod imenom The Ten, je Abloh predelal nekaj najbolj ikoničnih Nikejevih silhuet in jih nadgradil s svojo umetniško vizijo. Med to iskano kolekcijo so bile tudi prve superge Nike Air Force 1 x Off-White™ - elegantna dekonstrukcija izvirnika z drznim besedilom na bokih in prosojnimi učinki, ki razkrivajo bele in sive tone pod njimi. Tako kot drugi čevlji iz te izjemne serije je bil tudi model AF1 izjemno priljubljen, kar je bil znak, da se bodo za obe blagovni znamki zgodile še nove stvari, saj sta v letih po izdaji modela The Ten sodelovali pri številnih elegantnih modelih.

Oboževalcem sodelovanja Nike x Off-White™ ni bilo treba dolgo čakati na naslednje Off-White, saj je januarja 2018 izšla nova iteracija modela AF1, ustvarjena posebej za newyorški Muzej moderne umetnosti (MoMa). Nike Air Force 1 Low x Off-White™ x MoMa ima črno usnje po celotnem zgornjem delu, kovinsko srebrne šume, povezane z zunanjostjo s širokimi cikcak šivi, izpostavljeno peno in krepko besedilo v Ablohovi priljubljeni pisavi Helvetica, postavljeno v narekovaje. Kmalu po tem je bila barvna različica ComplexCon, ki je bila napovedana na istoimenskem dogodku leto prej, splošno objavljena. Podobna je dizajnu MoMa, s srebrnimi črtami ob značilni Off-Whitovi zadrgi, vendar je njena zunanja stran večinoma bela.

Naslednji Air Force 1 Lows, ki je bil izdelan v sodelovanju z Off-White™, se je pojavil konec leta 2018, ko je Nikejeva klasična barva Volt postala glavna barva na supergah. Ta živahen neonski ton prekriva večino zgornjega dela, ki je prekrit s črnimi šumniki, semišastimi poudarki in običajnim napisom s podpisom. Izdan je bil skupaj z bolj umirjeno črno različico, ki je imela ob straneh kontrastne bele šumnike.

Naslednje leto je bil Virgil Abloh počaščen s svojo prvo samostojno umetniško razstavo v Muzeju sodobne umetnosti (MCA) v Chicagu. Razstava, poimenovana Figures of Speech, je predstavila dve desetletji njegovega dela, vključno z njegovimi modeli športnih copat. Ob tej priložnosti je Abloh izdelal omejeno izdajo modela Off-White™ Nike Air Force 1, MCA University Blue, z nebesno modro zunanjo površino in svetlečimi srebrnimi šumniki. S tem se je začela serija modelov Air Force 1, ki so bili izdani v povezavi z razstavo, ko je ta potovala po državi. Leta 2021 je razstava prispela na Inštitut za sodobno umetnost v Bostonu in na trg je bila lansirana barva University Gold. Njen vzdevek je Lemonade in poleg presenetljive rumene zunanje barve je po zasnovi podobna prejšnji različici MCA. To je bila tudi omejena izdaja z lokacijsko aktiviranim dostopom prek aplikacije Nike SNKRS, ki je od uporabnikov zahtevala, da so bili v določeni bližini bostonske razstave, da so lahko kupili par. Naslednji kraj, ki je prejel takšen športni copat, je bil New York, saj je Brooklynski muzej gostil razstavo Figures of Speech. Barva Brooklyn, ki je bila napovedana že julija 2022, ko so jo imenovali Light Green Spark, in končno predstavljena septembra istega leta, je prekrita z bujnimi zelenimi toni z znanimi elementi, kot sta besedilo Helvetica in izpostavljena pena na jeziku.

leto 2022 je bilo za Nike veliko leto, saj je model Air Force 1 dosegel 40. obletnico. V počastitev tega dogodka je v sodelovanju Nike x Off-White™ nastal par modelov Air Force 1 Mid z zgornjim delom iz tkane mreže. Eden je bel, drugi črn, oba pa imata živahne neonske odtenke na intrigantnih bodičastih strukturah, ki izstopajo na koncu prstov in sredini podplata. Značilne dekonstruirane značilnosti se pojavljajo v teh supergah, vključno s prosojnimi šumniki, drugim nizom trakov Flywire nad tradicionalnimi vezalkami in vmesnim podplatom z vidnim Air in ukrivljeno peto. Temu uporniškemu čevlju je leta 2023 sledil podoben čevelj z imenom Pine Green Air Force 1 Mid SP. Ta model ima zgornji del iz vrhunskega usnja v odločno zelenem odtenku, ki se nadaljuje na neobičajnih špicah pod nogami. Junija 2023 je izšel še en model Mid-top, znan kot Graffiti, ki ima enako špico kot njegovi nedavni predhodniki, bel zgornji del in dinamično grafiko Off-White Graffiti na stranski steni. Kasneje leta 2023 se je Off-White™ vrnil k slogu nizkega topa prejšnjih muzejskih modelov z barvno različico Ghost Grey "Paris", tokrat z gladko sivo zunanjo površino za kovinsko srebrnimi šumniki. Nato je znamka prešla naravnost nazaj na srednji del z izdajo modela Nike Air Force 1 Mid x Off-White™ Sheed. Še ena priredba prejšnjih modelov Mid ima enake bodičaste izbokline podplata, ukrivljen srednji podplat in viden Air kot tisti modeli, vendar v črno-beli barvi. Njegovo ime izhaja iz imena nekdanjega igralca NBA All-Star Rasheeda Wallacea, znanega po tem, da je v svoji karieri nosil Air Force 1 High. Čevelj se poklanja njegovemu legendarnemu statusu z vezenjem njegove številke dresa (30) na gleženjski trak in logotipom Sheed - silhueto Wallacea, ki igra strel fade away, po katerem je bil znan - na stranski peto. Vključuje celo besede "Off-White™ for Rasheed", natisnjene v beli barvi na črnem sijajnem zgornjem delu.

Sodelovanje med podjetjema Nike in Off-White™ prek oblikovalca slednje blagovne znamke, ki je opredelil obdobje, je bilo eno najproduktivnejših in najuspešnejših. Od začetka partnerstva so iz delavnic proizvajalca prihajali vznemirljivi novi modeli Off-White™ AF1, kar se bo verjetno nadaljevalo in zagotovilo, da bo neverjetna zapuščina Virgila Abloha živela tudi v prihodnosti.

Oceni Nike Air Force 1 x Off-White™
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod