SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Model (PLT.AF.ORM)

  • Slog

Air Force 1 PLT.AF.ORM

Nike Air Force 1 PLT.AF.ORM je Low športna copata, ki je bila ustvarjena kot model za ženske. Uporablja drugačno obliko zadka, ki se bolj zoži proti prstu, zaradi česar se bolje prilega. Njegova najbolj opazna značilnost je ojačan vmesni podplat, ki se ob približevanju peti dviguje v dveh razvejanih plasteh, naloženih druga na drugo, kar zagotavlja blaženje za večjo mehkobo in udobje ter dodatno višino. Med obema plastema je globok žleb, vzdolž katerega je med dvema debelima dvignjenima črtama, od katerih se ena ovija okoli pete, vtisnjen velik napis Air. Pod podplatom se izmenjujejo široke in globoke krožne vdolbine s plitvimi in ozkimi, ki tvorijo vzorce tekalne plasti na podplatu in mu dajejo klasičen oprijem AF1. Na vmesnem podplatu šiv šivov na njegovem zgornjem robu obkroža le prstni del čevlja in se konča tik pod očesom, kjer se podaljšani vmesni podplat začne upogibati navzgor.

Na zgornjem delu modela Air Force 1 PLT.AF.ORM je razporeditev šivov in različnih usnjenih prevlek spremenjena, pri čemer je medialna plošča srednjega dela stopala postavljena na isto raven kot zadnji del in z njim povezana s cikcak šivom. Medtem sta lateralni srednji in zadnji del stopala vodoravno razdeljena na dva dela z izrezanim delom, ki se razteza vzdolž zgornjega dela modela swoosh, dokler se ne sreča z zavihkom na peti. Pri čevljih, kot je Triple White, sta izrez in swoosh v istem tonu, medtem ko sta pri čevljih, kot je Fossil, barvi različni - bela na swooshu in bež na izrezu. Nekaj širokih šivov pritrdi izrez na zadnji del stopala, kratek šiv, obdan s črtkanimi črtami, pa povezuje obe polovici te plošče na sredini pete.

Na bočni strani je dolga, elegantna šivanka pomaknjena naprej in se začne tik za prstnim delom, nato pa se potopi pod linijo srednjega podplata in se konča tik ob petnem delu. Nasprotno se medialni swoosh začne bolj zadaj, okoli sredine stopala, pri čemer en konec izgine pod usnjeno ploščo prednjega dela stopala, drugi pa pod zavihkom pete. S skrbnim šivanjem je čez sredinski swoosh speljana črta, ki se s spodnjega roba pomakne tik za šiv med srednjo in zadnjo ploščo stopala, nato pa preide na zavihek za peto in pokaže, kje bi se swoosh nadaljeval. Podaljšana konica na sprednjem koncu vsakega swoosha se pomakne pod valovit rob očesnega vložka, vendar šiv, ki drži vsakega na mestu, ohranja klasično obliko logotipa.

Poleg teh bolj očitnih sprememb ima Nike Air Force 1 PLT.AF.ORM tudi številne subtilne ustvarjalne poteze. Prvič, nekaj milimetrov od spodnjega roba povečanega petnega zavihka je urejena vrsta šivov, ki pušča majhen zavihek usnja, ki štrli ven. Drugod elegantna dubra, ki je običajno v svetleči srebrni barvi, krasi konico vezalk na prstih. Po svoji gladki kovinski površini nosi elegantno pravokotno kompozicijo, v zgornjem vogalu pa je droben svizec. Pod njo je na sprednji strani očesnega vložka všito besedilo AF1, ki je značilno za druge elemente blagovne znamke, ki pokrivajo model AF1 PLT.AF.ORM. Napis Nike Air je izvezen na zavihku pete in jeziku, medtem ko je na podplatu datum izdaje izvirnega modela Air Force 1 počaščen z ličnim besedilom, ki se glasi "AF1.EST.1982". Medtem ko se v nekaterih različicah, kot je večinoma črna barva Anthracite, ta oznaka ujema s tonom zgornjega dela, se v izdajah, kot je Coral Chalk, oba elementa barvno razlikujeta, pri čemer ima ta iteracija zlasti svetlo rožnato vezenino na belem ozadju. Potem so tu še čevlji, katerih podplati imajo bolj edinstvene okraske, vključno z značilno grafiko na modelu "Smiley" PLT.AF.ORM LV8 in podcenjenim modelom Oil Green, katerega bogato zeleni napis Nike se nahaja nad preprostim napisom swoosh na peti, podplatu in jeziku. Na vseh izdajah je v predelu prstov na nogi niz drobnih perforacij v piramidnem vzorcu, ki so usmerjene proti sprednjemu delu stopala, kar zaključuje ženski športni copat, poln zanimivih podrobnosti.

Oceni Nike Air Force 1 PLT.AF.ORM
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod