SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Blazer)

  • Slog

  • Sodelovanje (Off White™)

Blazer x Off-White™

Virgil Abloh je leta 2013 ustanovil svojo luksuzno blagovno znamko uličnih oblačil Off-White™, ki je s svojim podjetniškim duhom popeljala prelomnega oblikovalca do vedno večjega uspeha. Abloh je svojo avantgardno senzibilnost izražal z drznimi in pustolovskimi dizajni, zato je Off-White™ že po nekaj letih postal ena najbolj cenjenih modnih znamk na svetu in kmalu pritegnil pozornost drugih blagovnih znamk. Leta 2016 se je Nike obrnil na Abloha v upanju, da bo izkoristil njegov ustvarjalni genij za preoblikovanje nekaterih svojih dediščinskih silhuet. Odraščal je kot velik oboževalec te blagovne znamke obutve in se sodelovanja lotil s presenetljivim navdušenjem, tako da je v manj kot letu dni predelal deset superg iz Nikejevega preteklega kataloga in oblikoval kolekcijo, preprosto znano kot The Ten. Med njimi je bil tudi prvi Nike Blazer x Off-White™ - sodobna različica klasičnega košarkarskega čevlja iz 70. let.

Model Off-White™ x Blazer Mid je bil predstavljen leta 2017 skupaj s štirimi drugimi supergami, ki so sestavljale prvo polovico kolekcije The Ten. Ta komplet, poimenovan REVEALING, je bil znan po dostopni naravi svojih modelov, saj je imel vsak ročno izrezan, rekonstruiran videz. Pri modelu Nike Off-White Blazer se to kaže v zgornjem delu iz belega usnja, ki vključuje intrigantne izrezane dele na peti in bočni strani. Osupljivi poudarki, kot so preveliki črni šumniki, ki se raztezajo vzdolž bokov in nad srednjim podplatom, fluorescentna oranžna oznaka na stranski petah in značilno besedilo na medialni prevleki, vse to pripomore k nepozabni barvi Blazerja.

Off-Whitova prva kolekcija Nike je bila izjemno uspešna, zlasti Blazer pa je navdušil navdušence nad športnimi copati po vsem svetu. Zato je Abloh skoraj takoj začel delati na več novih različicah Nike Blazer with Off-White™, leta 2018 pa so izšle še tri barvne različice. Ena od teh je bila del Nikejeve in Ablohove kolekcije oblačil Queen, ki sta jo pripravila za teniško superzvezdnico Sereno Williams. Ta copat uporablja elegantne nevtralne tone, vključno z volčje sivo, hladno sivo in čisto platinasto, in ima enake globoke črne zametke kot njegov predhodnik. Ima tudi barvit podplat z gladkim gradientom, ki prehaja skozi neonske odtenke rožnate, vijolične in modre barve, na svetlo rumeni zadrgi pa so prikazane besede "Queen of Queens, NY" kot prikimavanje Serenini neverjetni zgodovini na teniškem turnirju US Open.

Drugi dve izdaji iz leta 2018 sta bili izdani pravočasno za letošnje praznovanje noči čarovnic in kot taki imata vsaka strašljivo temo. Ena nosi vzdevek All Hallow's Eve in ima svetlo bež zunanjo barvo z živo oranžnimi črtami, ki spominjajo na tradicijo izrezovanja buč ob tem prazniku. Drugi se imenuje Grim Reaper, saj so na zgornjem delu uporabljeni veliko temnejši toni črne in ogleno sive barve. Te mračne barve so izravnane z belimi črtami, oranžno oznako na stranski petah in podobno obarvanimi šivi, ki krasijo jezik.

Preden sta se Off-White™ in Nike vrnila k Blazerju, so minila štiri leta, vendar je dvojica leta 2022 oblikovala povsem novo silhueto. Alboh je pri oblikovanju modela Nike Blazer Low x Off-White™ črpal navdih iz številnih športnih silhuet iz Nikejeve preteklosti, ki jih je združil v en sam dizajn. Tako je nastal športni copat s sestavljeno zunanjo površino iz navidezno nepovezanih elementov, kar mu je dalo radikalen, dekonstruiran videz. Eden od izstopajočih primerov tega sloga je na podplatu čevlja, ki združuje teksturiran gumijast vmesni podplat modela Blazer z izstopajočim delom pete iz TPU, prevzetim iz modela Air Terra Humara. Poleg tega njegov zgornji del krasijo izrezane luknje in barvita vrvna vezalka, ki se prepleta sem in tja čez zgornji del stopala. V nasprotju s srednjim delom ima ozke šivanke, ki se premikajo po bokih, ne da bi zašle čez vmesni podplat, in tekstilni trak, ki omejuje zgornji del in vmesni podplat. Ta značilna nizka majica je bila izdana v dveh barvnih različicah: University Red z belim usnjenim zgornjim delom, rumeno vrvico in živo rdečimi šumniki ter Electro Green, katere večinoma črna zunanja stran ima limetno zeleno vrvico, ki se vleče čez njo, ter modre in turkizne dele TPU v peti enote podplata.

V preteklih letih je Nike v sodelovanju z modno znamko Off-White™ Virgila Abloha ustvaril številne privlačne športne copate, vendar je njuno delo pri modelu Nike Blazer x Off-White™ eno najbolj odmevnih do zdaj. Abloh je s svojim oblikovalskim znanjem in strastjo do svoje obrti na izjemen in nepričakovan način na novo zasnoval Blazer, s svojo inovativno preobrazbo pa je silhueto predstavil povsem novi generaciji ljubiteljev superg in zagotovil zapuščino tega skromnega dvoriščnega čevlja.

Oceni Nike Blazer x Off-White™
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod