SPORTSHOWROOM
  Nike Air Max 270

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Line

  • Kolekcija (Air Max 270)

  • Model

  • Velikost

  • Barva

  • Tehnologija

  • Material

  • Edition

  • Šport

  Nike Air Max 270

  Nike Air Max 270

  718 izdelkov

  Prvi Nike Air Max, ki je v celoti osredotočen na življenjski slog.

  Air Max 270

  Nikejeva linija Air Max je že od svojega nastanka leta 1987 predstavljala superge, ki so združevale revolucionarne športne inovacije z novim, očarljivim videzom. Čeprav se pogosto nosijo kot čevlji za življenjski slog, nobena ni bila zasnovana posebej za ta namen. Tako je bilo vse do leta 2018, ko je blagovna znamka predstavila Nike Air Max 270 - prvi Air Max, namenjen življenjskemu slogu.

  Model Air Max 270 je nastal po navdihu dveh modelov iz zgodnjih devetdesetih let, Air Max 180 in Air Max 93. Od modela 180 je prevzel splošno obliko, vključno s podaljšanim jezikom, od modela 93 pa revolucionarno tesno prileganje koži. Vendar, kot je poudaril Dylaan Raasch, Nikejev višji kreativni direktor, ni šlo za preprost hibrid teh dveh prejšnjih superg, temveč za popolnoma nov čevelj z lastnimi edinstvenimi značilnostmi.

  Čeprav se je prototip imenoval 273, kar je bila posledica seštevanja številk 180 in 93, se je do izida spremenil v 270 - prejšnji Nikejev vzdevek za Air Max 93 -, ki je predstavljal 270-stopinjski razpon enote Air Max v peti. Ta posebej zasnovana mehurčkasta blazina je bila drugačna od vseh prejšnjih modelov Air Max, saj je bila dolga kar 32 mm. V času predstavitve je bila najvišja in najobsežnejša v proizvodnji, njena izjemna višina pa je omogočala velik premik prostornine skozi zračno blazino za mehak in odbojen korak. V kombinaciji s srednjim podplatom iz pene z dvojno gostoto na sprednji strani stopala je ta inovativni novi zračni žep zagotavljal vrhunsko udobje za vsakodnevno nošenje in dokazal Nikejevo ambicijo, da oblikuje popolnoma udoben športni copat za življenjski slog.

  Ta trdna osnova je predstavljala temelj, vendar je imel čevelj še več drugih koristnih oblikovnih elementov. Zgornji del je bil izdelan za prožnost in zračnost z uporabo različnih mrežnih plošč, ki so bile nanizane pod različnimi koti, po površini pa so bile razporejene perforacije različnih velikosti. Plastične zaščite so prav tako okrepile zunanjost in vnesle določen slog v Air Max 270, še posebej z ekscentričnim tonom Hot Punch barvne različice ob izidu. Tako kot pri nekaterih prejšnjih modelih je Nike zamenjal položaj šumnikov, tako da je majhne šumnike postavil na obe strani sredine stopala, majhnega pa na bočno stran sprednjega dela stopala. Ti so se dobro ujemali z dediščinskimi elementi blagovne znamke, ki so se zgledovali po modelu Air Max 180, in ustvarili eleganten čevelj. Ob tako visoki ravni oblikovanja in udobja morda ni presenetljivo, da jih je nosila košarkarska legenda Kevin Durant. Nike mu je dal po meri izdelan par, narejen za njegovo veliko nogo velikosti 18, ki ga je bilo mogoče videti obutega leta 2017, mesece pred uradno izdajo copata, kar je dalo modelu AM270 nekaj hypa pred izidom.

  Zasnova modela Nike Air Max 270 je temeljila na filozofiji, da če vam je udobno, ste sproščeni, samozavestni in v miru z okolico; zato ste pripravljeni sprejeti vsak izziv. Vse to je ustvarilo pristno sodoben športni copat in zagotovilo neverjeten uspeh prvega Nikejevega življenjskega modela Air Max.

  Oceni Nike Air Max 270
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod