SPORTSHOWROOM
  adidas Predator

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (adidas)

  • Kolekcija (Predator)

  • Model

  • Barva

  • Šport

  adidas Predator

  adidas Predator

  55 izdelkov

  Za senzacionalne igralce, ki žogo premetavajo s prefinjenostjo.

  Predator

  Ko se je nogometaš Liverpoola Craig Johnston konec osemdesetih let upokojil, se je odločil, da bo še naprej treniral mlade in tako ohranil stik z igro, ki jo je ljubil. Johnston je opazil, da so bili takratni nogometni čevlji vsi izdelani iz usnja, zato se je odločil, da jih bo nekaj nadomestil z gumo, ki bi omogočala enako raven ukrivljenosti in nadzora žoge, kot jo je zagotavljala gumijasta stran palice za namizni tenis. Skoraj pol desetletja je razvijal zasnovo z oprijemljivimi gumijastimi grebeni. Nazadnje je s pomočjo predstavitvenega videoposnetka z nemško legendo Franzem Beckenbauerjem prepričal adidas, da je začel sodelovati, in njegova skromna zamisel je postala svetovna uspešnica, nogometni čevelj adidas Predator.

  Leta 1994 je škorenj debitiral z besedo "Predator" v ostro nagnjeni pisavi čez jezik, ki je dajala ton celotni seriji. Čevelj je imel črno, močno zrnato kengurujevo usnje in globoke grebenaste ploskve iz gume na sprednji strani, ki so bile zasnovane tako, da so žogi omogočale bič in zavoj brez primere. Rdeča podloga okoli ploščice s čepi in nazobčane bele tri črte adidasovega logotipa so dopolnile ikonično barvo v črnih, rdečih in belih tonih, ki bodo na koncu postali bistveni del sloga Predator. Te značilnosti so ustvarile estetiko, ki je ustvarila občutek dramatičnega, otipljivega navdušenja nad temi izvirnimi škornji. 

  Adidas si je v naslednjih letih prizadeval ohraniti ta občutek z nadaljnjim mešanjem eksperimentalne tehnologije in edinstvenega sloga. To je na tej poti pripeljalo do razvoja nekaterih ključnih lastnosti. Leta 1995 je adidas Predator Rapier predstavil jezik, ki ga je bilo mogoče prepogniti, leta 1998 pa asimetrično vezanje. Leta 2015 so ukinili model Predator in razvili pleteninski sistem brez vezalk, ki se je znašel na prenovljenem modelu Predator "18+" iz leta 2018, ki je imel tudi eleganten ovratnik za nogavice. Te nenehne inovacije nakazujejo, da bo adidas še naprej postavljal visoke standarde za čevlje Predator, pri čemer bo uporabljal najnovejšo vrhunsko tehnologijo in si vedno prizadeval združiti maksimalno obračanje žoge z domiselnim slogom. 

  Sčasoma, ko se je zasnova čevlja adidas Predator spreminjala in posodabljala, je začel privlačiti določen kaliber igralcev. Tiste, ki so lahko z žogo pričarali čarovnijo in naredili na videz nemogoče. Ti posamezniki so bili brez izjeme spretni, natančni in močni. 

  Če je igralec Predator tisti, ki je dosegel vrsto kultnih dosežkov, potem se seznam zagotovo začne z Davidom Beckhamom. Slabi dve leti po njihovi izdaji je Becks v nogometnem dresu adidas Predator proti Wimbledonu dosegel čudežni zadetek s polpriložnosti in se utrdil kot vznemirljiv nov talent na nogometni sceni. Bil je tipičen igralec Predatorja, ki je nadzoroval žogo, obvladoval igro in s hladno lahkoto in veličastno natančnostjo izvajal proste strele. Ko je postopoma postal legenda igre po vsem svetu, je njegova povezava z vsemogočnim čevljem Predator ostala in ga spremljala vso njegovo kariero.

  Še en izjemen igralec Predatorja je bil Zinedine Zidane. Na svetovnem prvenstvu v Franciji leta 98 je ta nepremagljivi srednji zunanji igralec v čevlju Predator francosko ekipo popeljal do neverjetne domače zmage. Za svoj klub je Zidane leta 2002 popeljal Real Madrid do 9. zmage v evropskem pokalu, pri čemer je dosegel veličasten zadetek iz voleja s pari Predator Mania Reals. Z adidasom je celo pomagal pri razvoju modela Predator PowerSwerve. Bil je talisman za nogometne copate Predator in jih je pomagal zapisati v nogometno zgodovino. Njegova spretnost, mojstrstvo na žogi, sposobnost biti agresiven, ko je to potrebno (in včasih, ko ni), ter grožnja z golom s sredine igrišča so oblikovali pričakovanja o igralcu "Predator". 

  V sodobni dobi je adidas Predator dobil nov zagon z vizionarskim, inteligentnim in navihanim srednjim igralcem Paulom Pogbo. Leta 2018 je francoska reprezentanca ob pomoči Pogbe, ki je streljal in asistiral, v finalu svetovnega prvenstva prepričljivo premagala Hrvaško s 4:2 in dokazala, da je ta desetletja star čevelj aktualen tudi danes.

  Adidas je še naprej izdeloval edinstvene modele Predator, ki jih obožujejo nogometaši vseh slogov, hkrati pa je razvijal inovativne tehnične lastnosti, potrebne za doseganje tega značilnega zavoja. Legende, ki so nosile te škornje, so lovci s prirojenimi spretnostmi in občutkom za vsako situacijo. Tako kot škornji so tudi oni plenilci. 

  Oceni Adidas Predator
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod