SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Jordan)

  • Kolekcija (1)

  • Slog

  • Verzija (Shadow)

Air Jordan 1 Shadow

leta 1985 je bil Air Jordan 1 prvič predstavljen, in to je bilo zelo lepo leto. Medtem ko si je Michael Jordan začel ustvarjati ime enega najboljših košarkarjev, se je njegov prvi podpisani čevelj uveljavil kot nekakšna klasika. To je privedlo do izdaje vrste barvnih različic, ki so postale ikone v svetu športnih copat. Prvih nekaj je bilo v beli, črni in rdeči barvi Jordanovega moštva Chicago Bulls, vendar je bilo kmalu zatem na vedno večji seznam barvnih različic AJ1 dodana elegantna različica Jordan 1 Shadow. Stojijo na črnem podplatu in belem vmesnem podplatu, s trpežnim črnim usnjem prek prekrival na sprednjem delu stopala, očesnega traku in srednjega dela stopala ter sivo barvo na prstnem delu, šumnikih, petah in ovitku ovratnika. Tako kot drugi zgodnji modeli visokih copat Jordan 1 ima na stranskem ovratniku niz kril Air Jordan Wings in besedilo Nike Air na nalepki na jeziku, ki oznanja razcvet novega partnerstva med igralcem in blagovno znamko.

V naslednjih letih se je model Air Jordan 1 Shadow večkrat vrnil in sodobnemu občinstvu omogočil, da uživa v njegovem prefinjenem videzu. Prvič leta 2009, ko je bila izdana različica Retro High Shadow. Namesto da bi ponovil natančen videz izvirnika, ima prefinjeno teksturirano usnje Shadow Grey ter logotipa Jumpman na jeziku in peti. Model Jordan 1 OG Shadow iz leta 2013 pa ima obliko, ki je blizu čevlju iz leta 1985, z mehkimi sivimi usnjenimi prevlekami in blagovno znamko Nike Air na jeziku.

Dve leti pozneje, leta 2015, je izšel model Low OG Shadow kot prva nizka različica te barvne različice. Na povečanih šumnikih ter na prekrivnih delih prstov in pete ima nekoliko drugačno barvo, znano kot Medium Grey, logotip Air Jordan Wings pa je natisnjen nad peto v črni barvi. Naslednje leto se je blagovna znamka vrnila v obliko visokega vrha z modelom AJKO Shadow - v platno oblečenim športnim copatom s sivimi šumniki na pretežno črnem zgornjem delu. Do leta 2017 je nastajalo vse več posodobljenih modelov Jordan 1 Shadow. Ena od nepozabnih copat iz tistega leta je bila Shadow Camo, ki je bila izdana kot del večjega paketa Air Jordan 1 Camo Pack in je vključevala nove elemente, kot so prekrivke iz sivega semiša, odsevne podrobnosti 3M in emblem Air 23 na peti. V tem času je Jordan Brand sodeloval tudi z modno blogerko Aleali May pri luksuznem modelu Satin Shadow, katerega zgornji del je sestavljen iz črnega velurja in sivega satena, s plišastimi šeniljevimi šopi po bokih.

leto 2018 je prineslo še en klasični Retro s podobnim videzom kot izvirnik, v barvno različico Shadow pa je vneslo Nikejev lahkoten vzdržljiv material Flyknit. Medtem ko imata obe različici srednje siv ton na predelu prstov, pete in šumnikov, pa uporaba tkanega materiala pri slednji izdaji daje edinstveno teksturiran videz. Različica, usmerjena v nogomet, je prišla leta 2019 z izdajo modela Jordan 1 TD Cleat v Low in Mid slogu, ki sta okrašena v znanih črnih, sivih in belih tonih, vendar z enoto podplata s čepi, izdelano posebej za nogometno igrišče. Poleg teh moških modelov je bil izdan tudi ženski model Air Jordan 1 Low Slip Shadow, katerega elegantna zasnova se je odpovedala uporabi kakršnih koli vezalk in ga tako optimizirala za enostavno obuvanje in snemanje.

leto 2020 je bilo razburljivo za model Mid Shadow, saj sta izšli dve športni copatki, ki sta vsaka po svoje spremenili ikonično barvo. Najprej je elegantna White Shadow dodala nedotaknjen bel ton na peto in prstni del, nato pa je Pink Shadow dobila živahen roza odtenek na šumnikih, ovratniku in blagovni znamki Jumpman. Poleg teh je bila predstavljena tudi elegantna nizka različica Shadow, ki je imela bele vmesne plošče, na katerih so se nahajale znane sive šumnike, na peto pa so bila umetelno izvezena krila Air Jordan Wings. leta 2021 je bilo izdanih veliko modelov Jordan 1 Shadows, vključno z nizkim, srednjim in več kot enim visokim. Na voljo sta bila model Jordan 1 Mid Shadow Red, katerega osnovni sloj Particle Grey in črne prevleke so nadomeščene z drznim rdečim tonom na krilih Jordan Wings in logotipu Jumpman, ter Air Jordan 1 High Element Gore-Tex Shadow z vodoodpornim zgornjim delom in odsevnimi črtami. Potem je tu še Rust Shadow, ki se igra z barvno paleto izvirnika, tako da spremeni odtenek na prevlekah sprednjega dela noge in šumnikih v kovinsko bronasto barvo, prevleke pete pa okrasi z novim odtenkom sive barve, znanim kot Light Army. Shadow 2.0 je uvedel semiš in nekoliko svetlejši ton sive barve Light Smoke Grey na peto in sprednji del stopala, medtem ko je Shadow 3.0 visokorazredni low-top s črnimi prevlekami od pete do prstov in sivim logotipom Jumpman, izvezenim na jeziku.

Širjenje nizko- in srednjegorskih modelov Shadow se je nadaljevalo tudi leta 2022, ko so izšle tri pomembne izdaje. To sta bila model Jordan 1 Golf, ki je sledil drugim nizkim topom AJ1, narejenim za ta šport, saj je uporabljal specializiran podplat in oznako Golf, ter ženski model Mid Shadow s črno barvo po večini usnjenega zgornjega dela in temnejšimi toni Particle Grey na švicu, ovratniku in prstnem delu. Leta 2022 je bil predstavljen tudi model Low Shadow Toe, katerega zunanja stran združuje znane tone modela Shadow z značilnim barvnim blokiranjem modela 1985 Black Toe.

Medtem je leto 2023 zagotovilo posodobljeno TD Cleat v Low in Mid slogu, ki posnema videz modela Shadow 2.0 iz leta 2021, čeprav s podplatom, izdelanim za ameriški nogomet, barvno shemo Shadow pa je prineslo v alternativni model v obliki modela Jordan 1 Low KO Shadow. V klasični modi AJKO je tradicionalni usnjeni zgornji del zamenjal z mehkim črnim platnom, znani podplat AJ1 pa s podplatom, oblikovanim po vzoru modela Nike Vandal. Drugi ženski nizki model, bogato obarvan Shadow Brown, je razširil paleto barvnih različic, ki temeljijo na modelu Shadow, tako da je nevtralne barve izvirnika zamenjal s temno rjavimi prekrivkami na peti in sprednjem delu stopala ter dizajn dopolnil z zlato rjavimi šumniki in blagovno znamko.

Čeprav je bil model Jordan 1 Shadow izdan že davnega leta 1985, ni nikoli izgubil svoje priljubljenosti in še danes vpliva na kulturo športnih copat. Poleg retro izdaj, ki so ohranile natančen videz izvirnika, je Shadow navdihnila celo vrsto dinamičnih novih modelov, od športnih čevljev do športnih copat, zaradi česar je očarljiva in vsestranska barva za vse čase.

Oceni Jordan 1 Shadow
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod