SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Jordan)

  • Kolekcija (1)

  • Model

  • Slog

  • Verzija (Shattered Backboard)

Air Jordan 1 Shattered Backboard

Neverjetna zgodba o izvoru modela Jordan 1 Shattered Backboard se je začela že leta 1985. Michael Jordan je bil po tem, ko je bil imenovan za novinca leta v svoji izjemni debitantski sezoni v ligi NBA, na evropski turneji z družbo Nike pred uradno izdajo svojega prvega podpisanega čevlja. Na ekshibicijski tekmi v Trstu v Italiji je Jordan skočil proti obroču in izvedel močan met z glavo, pri čemer je zadel s tako močjo, da se je razbila hrbtna plošča. Ta nepozabni trenutek je izvedel v črno-oranžnem dresu Stefanel Trieste, lokalne košarkarske ekipe, ki jo je takrat zastopal. Te barve so bile pozneje uporabljene na modelu Air Jordan 1 Shattered Backboard.

Prvi čevelj iz te serije je bil izdan šele mnogo let pozneje, leta 2015. Gre za High različico po vzoru klasičnega modela Jordan 1, ki ima podobno barvno razporeditev kot prvotne različice, vendar z živo oranžnim odtenkom, imenovanim Starfish. Čeprav je ta odtenek opredelil vse razbite plošče Jordan 1, je na tej debitantski zasnovi prisoten na predelu prstov, pete, ovitka ovratnika in podplata. Poleg tega beli deli pokrivajo vmesni podplat, plošče na sredini stopala in oblogo jezika, črno barvo pa je mogoče videti skozi prekrivke na sprednjem delu stopala, očesno obrobo in šumnike ter okoli ovratnika in navzdol po jeziku. Na stranskem ovratniku ima znani logotip Air Jordan Wings v črni barvi, videz pa dopolnjuje blagovna znamka Nike Starfish na nalepki na jeziku.

Po uspehu prve različice Shattered Backboards je bilo seriji dodanih še več čevljev Jordan 1. leta 2016 je izšel model Air Jordan 1 Retro High OG Reverse Shattered Backboard, ki je postal znan tudi kot Shattered Backboard 2.0 in Shattered Backboard Away. Vsa ta imena razkrivajo eno stvar - da je ta novi copat preoblikoval barve različice iz leta 2015. To je storil tako, da je belo barvo srednjega podplata in stopala razširil tudi na področje prstov in jezik - kar je primerna sprememba, saj je komplet Juve Caserta, za katerega je Jordan igral v drugem delu tiste slavne tekme, pretežno bel. Poleg tega moškega copata je bila izdana tudi različica Shattered Backboard 2.0 za malčke. Imenuje se Jordan 1 Crib in je izdelan z drsno zasnovo, ki vključuje mehkejše materiale in tanek, prožen gumijast podplat, ki je bolj primeren za majhne otroke.

Dve leti pozneje je bil v linijo vključen ženski športni copat. Model Satin Shattered Backboard je oblečen v vrhunsko usnje in saten z nizkim sijajem, enak svilnat material pa zapolnjuje tudi notranjo podlogo. Njena barvna razporeditev se ujema z barvno razporeditvijo čevlja iz leta 2015, ki se zdaj imenuje Shattered Backboard 1.0, saj še naprej izhajajo posodobljene različice. Pri naslednjem modelu Air Jordan 1 Shattered Backboard so se še enkrat spremenili materiali, uporabljeni na zgornjem delu, tokrat je bilo usnje zamenjano s tkanjem Flyknit. Narejen je v slogu Low, njegova trpežna zunanja stran pa je še vedno okrašena z oranžnimi, črnimi in belimi odtenki, ki odlikujejo preostalo kolekcijo.

leto 2019 je prineslo še eno izdajo Low, tokrat s črnim nubukom, ki sestavlja prekrivke sprednjega dela stopala, in Jordanovo številko dresa, izvezeno v oranžni barvi Starfish na zanki za vezalke. Istega leta je izšla prva srednja različica Mid Shattered Backboard, ki je namesto oranžne barve prejšnjih iteracij izbrala črn podplat, na jeziku pa je bil Jumpman v barvi morske zvezde. V tem času je bila predstavljena tudi različica Air Jordan 1 Retro High OG Shattered Backboard 3.0. Zunanjost je večinoma črna z oranžnimi poudarki, po zunanjosti iz lakastega usnja pa se pojavi nagubana tekstura, ki spominja na razpokano površino stekla table, tik preden se je po Jordanovem monumentalnem skoku razbila na igrišču. Izdaje za leto 2019 dopolnjuje Sky Jordan 1 - otroška izdaja z otrokom prijaznimi elementi, kot sta sistem zapenjanja z velcro in zavihek na peti.

Shattered Backboard Jordan 1 so še naprej izhajali v začetku leta 2020, najprej z različico Low OG, ki je izšla leta 2021. Posnema videz visokega modela Reverse Shattered Backboard iz leta 2016, z belo barvo skozi prstno polje in sredino stopala ob prekrivnih plasteh Starfish orange. Leta 2022 je sledila še ena nizka izvedba, saj je Air Jordan 1 Golf dobila močne barve različice Shattered Backboard. Tako kot druge, izdelane za ta šport, ima podplat, prilagojen za uporabo na igrišču za golf, in posebno besedilo Golf poleg logotipa Jumpman na jeziku, tukaj oboje v značilnem tonu serije Starfish.

Kljub temu da je bil Jordan 1 Shattered Backboard prvič izdan tri desetletja po kultnem trenutku, ki ga je obeležil, je zelo iskan čevelj. To priča o nepozabni estetiki, ki jo je ustvarila presenetljiva mešanica barv, zaradi katere je še danes priljubljen. Z vsako novo izdajo se oboževalci copat spomnijo na to čarobno tekmo v karieri Michaela Jordana - tekmo, ki živi v spominu tistih, ki so jo videli, prav tako kot ta copat danes.

Oceni Jordan 1 Shattered Backboard
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod