SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Jordan)

  • Kolekcija (1)

  • Slog

  • Sodelovanje (Spider-Man)

  • Verzija

Air Jordan 1 x Spider-Man

Med produkcijo filma Spider-Man: Into the Spider-Verse iz leta 2018 so se člani ekipe, ki so sodelovali pri oblikovanju osrednjega lika, Milesa Moralesa, odločili, da ga bodo upodobili v supergah, ki temeljijo na modelu Jordan 1. Oblikovalci so sami odraščali v času, ko je pravkar izšel prvi podpisani čevelj legendarnega košarkarja, in menili, da je primeren za mladega otroka iz Brooklyna. Z drzno potezo so pisali podjetju Nike in ga prosili, ali bi lahko čevelj postal pravi Air Jordan 1. Blagovna znamka se je strinjala in ostalo je zgodovina.

Prva izdaja modela Jordan 1 Spider-Man je izšla skupaj z animiranim filmom iz leta 2018, njegova zasnova pa je temeljila na copatih, ki jih je v filmu nosil Miles Morales, sam pa je bil navdihnjen z ikonično barvo iz Chicago. Tako je ta visok model oblečen v črno, rdečo in belo barvno shemo s posebnimi dodanimi podrobnostmi, ki odražajo vidike lika Spider-Mana. Model Jordan 1 Retro High Into the Spider-Verse, ki se je zaradi povezave s filmom Spider-Man, ki je začel svojo trilogijo, začel imenovati Origin Story, ima vzorec odsevnih belih pik, ki se lesketajo na rdečih prevlekah, ter modre odtenke na prosojnem podplatu, našitku na jeziku in notranji podlogi, ki predstavljajo obleko superjunaka. Poleg te moške različice je bila izdana tudi izdaja za malčke in še ena za nekoliko starejše otroke, ki imata srednji podplat, napolnjen s peno, ter rdečo blagovno znamko Nike na modrem jeziku in vložku.

Tri leta pozneje, leta 2021, je izšel naslednji igrani film o Spider-Manu. V napovedniku za film, ki je nosil naslov No Way Home (Brez poti domov), je bilo mogoče videti igralca Toma Hollanda, ki je nosil par Air Jordan 1s, kar je sprožilo navdušenje nad tem športnim copatom. Videti je, da se zelo razlikuje od modela iz leta 2018, saj se je odločil za črn usnjen zgornji del s prekrivkami iz semiša v nevtralno sivi barvi, retro oznako Nike Air na jeziku in poudarke Hyper Crimson okoli ovratnika. Čeprav se ni pojavil v klasičnih barvah akcijskega junaka, je bila to še vedno priljubljena izdaja, ki je postavila temelje za naslednji model Jordan 1 Spider-Man.

Ta je izšla leta 2023, da bi sovpadla z drugim animiranim filmom iz trilogije. Tako kot njen predhodnik je tudi model Jordan 1 High OG Spider-Man Across the Spider-Verse, katerega krajši vzdevek je Next Chapter ali Spider-Man 2.0, nastal po navdihu tistega, ki se je nosil v filmu, in ima celo vrsto sprememb, ki ga ločijo od izvirnika. Čeprav je njegova barvna kombinacija enaka, so na zgornjem delu uporabili vrsto vrhunskih materialov, vključno s semišem, nubukom in lakiranim usnjem. Prevleke so razdeljene na mozaik kosov, ki vsebujejo različne grafike, kot so pikice v stripovskem slogu na ovitku ovratnika, kar odraža številne dimenzije, prikazane v večplastnosti filma. Ima tudi podplat, ki se sveti v temi in ob ugasnjenih lučeh sveti v živo beli barvi. Tako kot njegov predhodnik je bil izdan v izdajah za vse starosti, tudi za malčke in otroke.

Ob naslednjem poglavju je bil izdan tudi drugi copat, vendar v zelo omejenem številu. Ta visok copat, ki je prevzel bolj praktičen model Jordan 1 Utility, je bil izdan v okviru programa Friends and Family in je bil poimenovan po skrivnostnem antagonistu Prowlerju, ki smo ga videli v filmu. Tako kot Spider-Man 2.0 odraža videz svojega soimenjaka, tudi ta novi čevelj prevzema barve Prowlerja, s pretežno črnim zgornjim delom iz usnja in najlona, vijoličnimi deli skozi prst, ovratnik in podplat ter neonsko rožnatimi poudarki na dodatnih žepkih, pritrjenih na stranske stene in peto. Izdanih je bilo le 100 parov, ki so bili večinoma namenjeni sodelujočim pri filmu in zaposlenim pri podjetju Jordan Brand, zato je to zelo redek copat.

Ker je tretji del animirane trilogije Spider-Man še vedno v nastajanju, so ljubitelji teh edinstvenih Jordanov 1 lahko prepričani, da bodo dobili vsaj še en dizajn, ki bo temeljil na superjunaku, ki se sprehaja po spletu. Zahvaljujoč neverjetno ustvarjalnim umom, ki stojijo za doslej izdanimi čevlji Jordan 1 Spider-Man, je kolekcija že zdaj zelo iskana in mnogi bodo nedvomno nestrpno pričakovali naslednje čevlje Spider-Man, saj se bo to ugodno partnerstvo še naprej razvijalo.

Oceni Jordan 1 x Spider-Man
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod