SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Jordan)

  • Kolekcija (1)

  • Model

  • Slog

  • Sodelovanje (Travis Scott)

Air Jordan 1 x Travis Scott

Travis Scott je začel sodelovati z Jordan Brandom leta 2017, ko sta skupaj izdelala različico modela Jordan Trunner LX, ki ga je poleti istega leta nosil na turneji s Kendrickom Lamarjem. Trajalo je še dve leti, preden je ameriški raper izdal svojo prvo izdajo modela Air Jordan 1, saj je v vmesnem času delal na vrsti drugih modelov, kot sta Nike Air Force 1 in Air Jordan 4. Ta začetni model Jordan 1 High x Travis Scott, ki je bil znan kot Mocha, je bil značilno eleganten začetek niza modelov High in Low, ki jih je par še ustvaril. Združil je vrhunsko belo usnje z razkošnim rjavim semišem ter nekonvencionalni črni swoosh na bočni strani, ki je bil obrnjen v nasprotno smer od logotipa na drugih supergah Nike in Jordan. Njegova prihodnja sodelovanja z AJ1 bodo postala znana po tej idiosinkratični spremembi, pa tudi po prisotnosti različnih motivov Cactus Jack, ki predstavljajo pevčevo istoimensko glasbeno založbo in jim dajejo edinstven videz.

Pozneje leta 2019 so Scotta samega videli na odru v nizki različici prejšnjih superg High, tokrat v zeleni in črni barvi z belim povratnim ščitnikom swoosh. Čeprav ta ni bila nikoli izdana, je pomenila, da priljubljeni glasbenik dela na nizkozgornjih modelih, in oboževalci so kmalu dobili model Jordan 1 Low x Travis Scott, ki so ga dejansko lahko dobili v roke. Novi športni copat je bil poimenovan Dark Mocha zaradi uporabe gladkega črnega nubuka poleg semiša v barvi kakija, krasil pa ga je velik bel usnjen povratni swoosh za drzen videz.

Ta copat je dal ton sodelovanjem Jordan 1 x Travis Scott, ki so se zgodila v letih 2020, saj je bila v začetku desetletja izdana vrsta razprodanih modelov nizkih copat. Začetek te serije čevljev je bilo sodelovanje, ki je skupini dodalo tretjo ustvarjalno stran v obliki še enega dolgoletnega Nikejevega sodelavca, Hiroshija Fujiwara in njegove blagovne znamke uličnih oblačil Fragment Design. Model Jordan 1 Low x Travis Scott x Fragment je bil neverjetno privlačen retro copat s črno-belim zgornjim delom in svetlo modrimi poudarki okoli pete in ovratnika. Vsi sodelujoči v tem izjemnem sodelovanju so bili počaščeni na zunanji strani, ki je imela logotipe Cactus Jack na levi peti, emblema Air Jordan in Fragment na desni ter klasično besedilo Nike Air, všito v oznako na jeziku. To nizko različico Air Jordan 1 x Travis Scott x Fragment je spremljal visok copat, ki je obrnil barvno paleto svojega kolega, tako da je uporabil belo barvo kot glavni sloj na sprednjem delu stopala, sredini stopala in peti ter črno barvo na šumnikih in podaljšanem ovratniku, videz pa so dopolnili modri poudarki na prstih in peti.

Leta 2022, le eno leto po sodelovanju s Fragmentom, sta bili kolekciji dodani dve novi supergi Air Jordan 1 Low x Travis Scott. Julija sta izšli barvi Sail in Ridgerock, najprej prek tombole na Scottovi spletni strani, nato pa še prek aplikacije SNKRS, kjer je ta podrla rekorde, saj je zbrala 3,8 milijona vnosov. Zgornji del, znan tudi kot Reverse Mocha, je imel zgornji del iz vrhunskega belega usnja poleg bogato rjavega nubuka, medtem ko je Sail zaključil barvno shemo na vmesnem podplatu in povratnem swooshu. Naslednji je bil Black Phantom, ki je imel eleganten, popolnoma črn semiš zgornji del in podplat v ujemajočih se tonih. Beli šivi so bili popoln kontrast tej temni površini, prav tako kot beli motivi na petnih ploščah - krila Air Jordan na desni nogi in emblem hrošča na levi, ki simbolizira napredek, stabilnost, ljubezen in naravo. Poleg moške izvedbe je bil ta temnejši copat na voljo tudi v otroških modelih, tako da je bil model Jordan 1 x Travis Scott dostopen za vse starosti.

Ta trend se je nadaljeval tudi leta 2023, ko je bilo razkritih še več nizkih modelov AJ1. Barva Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG Olive je bila izdelana v ženskih in otroških velikostih za aprilsko izdajo, pri čemer so bili ponovno uporabljeni gladki, zemeljski odtenki za ustvarjanje elegantnega dizajna. Tako kot nekateri prejšnji čevlji je imel tudi ta vmesni podplat v retro videzu Sail, vendar je bil ta nameščen na temno olivno zelenem podplatu. V enakem tonu so bile tudi bočne šape, rdeča barva pa je poudarila učinke blagovne znamke na črno-belem zgornjem delu. Nekaj mesecev pozneje je bil napovedan model Jordan 1 Low Golf x Travis Scott, ki je seriji dodal še eno dimenzijo. Njegova zunanjost je bila nekoliko lažja od prejšnjih ponudb, vendar je uporaba vrhunskih materialov ostala. Osnovo je predstavljal nevtralno olivni nubuk, na sprednjem delu stopala in peti pa so bile umazano bele prevleke. Reverzni swoosh je bil črn, običajni na medialni strani bele barve, videz pa je zaokrožil bledo limetno zelen našitek na jeziku z všito silhueto Jordan.

V letih, odkar je Travis Scott prvič sodeloval z Jordan, je ustvaril nekaj najbolj zaželenih sodelovanj te znamke. Med njimi so bile njegove izjemne superge Air Jordan 1 izjemno priljubljene, saj so bile skoraj takoj razprodane in so na svoji poti celo podirale rekorde. Ko bo še naprej sodeloval pri vse več modelih za blagovno znamko, se bo morda preusmeril k drugim modelom, vendar bodo njegove AJ1 vedno ostale zelo iskana zbirka ikoničnih superg.

Oceni Jordan 1 x Travis Scott
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod