SPORTSHOWROOM

Jordan 6 Retro

"Carmine"

384664-160

Jordan 6 Retro 384664-160 01
Jordan 6 Retro 384664-160 02
Jordan 6 Retro 384664-160 03
Jordan 6 Retro 384664-160 04

Ta model Jordan 6 Retro je znan po tem, da ga je v sezoni 91-92 uporabljal sam Michael Jordan, saj je zaradi svojega živahnega videza zelo privlačen. Izdelan je na gumijastem podplatu z neprozornimi in prosojnimi deli, prvi so beli, drugi pa obarvani modro. Vsak od posameznih delov je bil oblikovan v značilno obliko z nazobčanimi robovi, ki ustvarjajo zanimive geometrijske podobe po spodnjem delu čevlja. Medtem so bili pod sprednjim delom stopala in peto vtisnjeni krogi različnih velikosti, ki zagotavljajo oprijem, na sredini pa močno izstopa velik Jumpman v bogatem rdečem odtenku, znanem pod imenom Carmine.

Elementi prosojnosti ostajajo na srednjem podplatu, predvsem okoli vidnega okna v peti, pa tudi na obeh straneh sprednjega dela stopala. Skozi to okence na peti je viden žep zraka Air, inovativna tehnologija blaženja, ki zagotavlja največje udobje pod nogami. Preostali del srednjega podplata je mešanica belega in črnega poliuretana, ki ponovno oblikuje zanimive oblike, vendar tokrat z bolj zaobljenimi robovi.

Nad tem je zgornji del z dinamičnim spreminjanjem tonov med dvema glavnima deloma: karminskim podplatom in belimi prekrivnimi plastmi. Prvi je izdelan iz visokokakovostnega nubuka in se pojavlja okoli prsta in bokov, drugi pa obdaja celotno peto, preden se nadaljnja bela prevleka v dveh velikih lokih razširi po stranskih stenah. V vrzelih, ki jih puščata ta loka, je v podlogi vidna zbirka perforacij, večje perforacije pa so vidne tudi v stožčastih izboklinah, ki pokrivajo gležnje. Poleg tega, da zagotavljajo zaščito na teh delih stopala, zagotavljajo tudi zračnost prek luknjic za zračenje, ki so nameščene v njih in na obeh straneh.

Na zgornjem delu stopala je še več luknjic za zračenje vtisnjenih v beli del jezika, nad katerim se zavezujejo vezalke v istem svetlem tonu. Zgornji del vezalk varuje karminski plašč s črnim Jumpmanom, na samem vrhu pa se nahaja preklopnik, ki jih pritrdi na mesto. Tudi ta zadnji element je v barvi karmina, nanj pa je natisnjen še en črn Jumpman. Takoj za njim se pojavi zgornji del jezika v črni barvi, njegovo površino pa zaznamujeta dve veliki luknji v obliki kvadrata pod reliefnim besedilom Air Jordan. V notranjosti je čevelj skoraj v celoti črn, razen še ene silhuete Jumpman, tokrat natisnjene v beli barvi na vložku.

Notranja podloga copat se nato nekoliko razlije čez zgornjo linijo in ustvari majhen črn zavihek na vrhu pete. Nad njim se dviga črn zavihek z vtisnjenim trakom Carmine. Na sredini bele prevleke pete pod njim je zadnji od logotipov Jumpman, ki je izvezen v živo rdeči barvi. Pod njim je beseda "Air" z isto nitjo v barvi karmina, s čimer se ta presenetljivi Air Jordan 6 zaključi z zadnjim krepkim kontrastom.

  • Spol Moški
  • Znamka Jordan
  • Kolekcija 6
  • Koda 384664-160

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod