SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (New Balance)

  • Kolekcija (550)

  • Sodelovanje (Aimé Leon Dore)

550 x Aimé Leon Dore

New Balance 550 je starejši čevelj, kot bi mnogi pričakovali. Prvič je bil izdan leta 1989, potem ko so Stevena Smitha prosili, naj na podlagi modela 740 te blagovne znamke oblikuje košarkarski copat za univerzitetne igralce. Poleg visokega modela, imenovanega 650, je izdelal tudi nizki model, znan kot P550 Oxford, in mu dodal veliko zmogljivostnih lastnosti, vključno z dinamičnimi oblikami tekalne plasti, ki so vključevale krog vrtenja, in posebno nihajno palico v sprednjem delu stopala po vzoru avtomobilskega oblikovanja, kar je oboje omogočilo, da je bil čevelj zelo okreten. Kljub temu model 550 nikoli ni dosegel obljubljenega uspeha; vse do tri desetletja pozneje, ko je Teddy Santis, ustanovitelj modne in lifestyle znamke Aimé Leon Dore, med prebiranjem stare japonske revije o supergah naletel na sliko čevlja. V več projektov New Balance je že vnesel vzdušje newyorške ulične kulture svoje blagovne znamke, Santis pa je bil navdušen nad retro videzom izvirnika in se je obrnil na svoje partnerje z zamislijo, kako bi ga oživil. Veseli so bili, da je 550 končno dobil pozornost, ki si jo je zaslužil, vendar se je pisalo leto 2020 in čevelj je padel v pozabo. Skupina se ni pustila odvrniti, zato je poiskala par pri priznanem navdušencu nad športnimi copati Khalliju Vegasu in se poglobila v arhive podjetja New Balance, da bi našla nekaj Smithovih originalnih oblikovalskih risb modela iz 80. let prejšnjega stoletja. Na podlagi teh so se lotili obnove čevlja od podplata navzgor. Rezultat je bil New Balance 550 x Aimé Leon Dore - nova različica silhuete, ki je utelešala vintage slog izvirnika in navdušila svet superg kot še nikoli prej.

V začetni seriji 2020 so bile izdane štiri barvne različice Aimé Leon Dore x New Balance 550, vsaka z videzom klasičnega košarkarskega trenerja iz 80. let. Zgornji del tvorijo bogato nanizane plošče iz belega usnja, perforacije označujejo boki za večjo zračnost, medtem ko dvojna etiketa na jeziku, predhodno porumenel vmesni podplat in preprosta barvna blokada krepijo retro občutek dizajna. Poleg teh nevtralnih odtenkov imajo tri izdaje iz leta 2020 en sam ton na večjem delu podplata ter na delih zgornjega dela, kot sta oznaka na peti in logotip "N" na vsaki strani, zaradi uporabe razpokanega usnja pa je copat še bolj podoben vintage modelu. Te dikromatske superge so zelena, ki je pogosto znana kot Evergreen, Silver, katere svetlejši odtenek ji daje določeno eleganco, in Navy s temno modrimi poudarki. Zbirko zaključuje barvna različica Red, ki združuje kontrastne črne in rdeče tone na podplatu, peti, ovratniku in blagovni znamki ter tako zagotavlja močan videz.

Do leta 2021 je bila prva serija modela New Balance 550 razprodana, kar dokazuje zaželenost Santisovega dizajna. Zdaj je uradni kreativni direktor podjetja New Balance in je ustvaril še dva modela ALD 550: Natural Green in Red Navy. Oba ohranjata vintage estetiko, vendar so se njune prezračevalne luknje preselile v predal za prste, na zunanji strani pa so bile uvedene nove barvne kombinacije. leta 2022 je bilo izdanih še nekaj izdaj, ki so vse vrnile perforacije na stranske stene. Tri od petih barvnih različic prikazujejo elegantno dvobarvno blokado, kot pri čevljih iz leta 2020 - Purple je globok odtenek vijolične, Olive prijeten kaki odtenek, Brown pa svetel mokka ton -, medtem ko se pri drugih dveh čevljih uporablja semiš, ki v kolekcijo vnaša tekstualno raznolikost. Ena od teh je graciozna barvna različica White Leather, katere skoraj enobarvno konstrukcijo spremljajo sivi poudarki, na petah in bočnih logotipih pa je semiš. Druga je preprosto znana kot Grey barva, saj je po celotnem zgornjem delu uporabljen plišast siv semiš.

Po nadaljnjem uspehu modela New Balance 550 x Aimé Leon Dore sta blagovni znamki za leto 2023 pripravili več novih iteracij, vključno z malčki in otroškimi različicami vseh štirih barvnih različic iz leta 2020. Poleg teh sta bili predstavljeni tudi dve izdaji z mehkimi, košatimi semišnimi prevlekami, ki prekrivajo kremno platneno osnovno plast. Model Brown Suede ali True Brown, kot mu pravijo nekateri, ima na prekrivkah, oznaki na jeziku in logotipih ob straneh bogato kostanjevo barvo, model Taupe Suede pa ima svetel odtenek bež barve, zaradi česar je dobil drugi vzdevek: Warm Sand. Kasneje v letu sta bila kolekciji dodana še dva modela, oba navdihnjena s telovadnico Masaryk Community Gym Aiméja Leona Doreja v New Yorku, ki je bila ustanovljena leta 2022 z namenom spodbujanja in negovanja košarkarskih talentov iz mestne četrti Lower East Side ter vzpostavljanja močnega občutka skupnosti na lokalnem območju. S temi 550-kami je Santis vzpostavil drugačno vrsto vintage videza z usnjenimi prevlekami, obarvanimi s pridihom rumene barve, in mrežasto mrežo na jeziku, logotipih "N" in ovratniku. Poleg tega uporabljajo perforacije na bokih in sprednjem delu stopala, zaradi česar so dobro prezračevani po vsem telesu. Prav tako jih krasijo retro odtenki: barva Classic Pine je dobila bujno zelen odtenek, barva Victory Blue pa mešanico jantarne in indigo modre barve.

Ko je Steven Smith prvič zasnoval model New Balance 550, je sprožil neverjeten niz dogodkov, ki so ta čevelj popeljali na neverjetno pot, da je na koncu postal ikona, kakršna je danes. Po več kot tridesetih letih zamujanja se je končno izkazal kot eleganten športni copat za življenjski slog, zahvaljujoč viziji in trdemu delu Teddyja Santisa in blagovne znamke New Balance. Vsak model New Balance 550 x Aimé Leon Dore je opredeljen s svojo prepričljivo vintage estetiko, vendar je kolekcija od takrat navdihnila množico običajnih barvnih različic modela 550 s sodobnejšim videzom, kar zagotavlja, da bo zapuščina tega košarkarskega copata iz 80. let živela še mnogo let.

Oceni New Balance 550 x Aimé Leon Dore
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod