SPORTSHOWROOM

Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons

"Eyes"

923044-100

Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons 923044-100 01
Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons 923044-100 02
Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons 923044-100 03
Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons 923044-100 04

Ta skupni copat Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons je klasičnega videza, vendar s privlačnim preobratom, značilnim za slog japonske modne znamke. Supreme in linija za difuzijo CDG, Comme Des Garçons SHIRT, sta sodelovala že pri številnih drugih skupnih projektih in postala znana po uporabi ekscentričnih potiskov in grafik. Za njuno prvo skupno sodelovanje z Nikejem sta se domislila drznega novega vzorca, ki bi njuno zasnovo Air Force 1 odlikoval kot resnično edinstveno ponudbo.

Čevelj stoji na trdni gumijasti podlagi, katere popolnoma bel podplat združuje koncentrične krožne vzorce oprijema po peti in sprednjem delu stopala z linearnim tekom pod stopalnim lokom, debelimi robovi, razporejenimi vzdolž robov, ter reliefom v obliki zvezde na prstu in peti. Ta močna kombinacija zagotavlja odlično raven oprijema pod nogami, medtem ko vmesni podplat prispeva mehko udobje z dvema vrstama blaženja: zaprtim zrakom Air v peti in mehkim penastim oblazinjenjem na preostalem delu. Na zunaj je vmesni podplat večinoma bel, na njegovi stranski peti pa je vtisnjen znani napis Air, ki prikazuje udobno blaženje, ki se nahaja v notranjosti. Na obeh straneh vmesnega podplata na zadnji strani je bila natisnjena očarljiva grafika očesnih zrkel, ki gledata iz vsake strani, kar daje povsem edinstven videz.

Ta dinamični motiv, ki je bil uporabljen tudi na drugih izdelkih v skupni kolekciji oblačil, se nadaljuje na belem usnjenem zgornjem delu in se razteza vse do ovratnika. Ta očarljiv emblem je značilen oblikovalski detajl, zaradi katerega je čevelj dobil vzdevek: Eyes (oči). Na preostalem delu zgornjega dela prevladuje dobro znana oblika modela AF1. Sprednji del stopala sestavljata zaščitni blatnik in predpražnik z vtisnjenim ventilatorjem zračnih perforacij, zadnji del čevlja pa je ovit v eno veliko prekrivanje. Bela barva krasi tudi očesno letev, vezalke in jezik, na srebrni vezalki pa je izklesano besedilo AF-1 in Supreme, kar je skupna značilnost številnih skupnih del obeh blagovnih znamk.

Veliko bolj subtilna blagovna znamka je vtkana v etiketo na jeziku, saj je na beli površini prikazana z belo nitjo. V notranjosti čevlja sta podloga in vložek v istem svetlem tonu, na slednjem pa je natisnjeno elegantno črno besedilo. Ta komplet predstavlja vse tri subjekte, ki so sodelovali pri tem osupljivem dizajnu. Najprej je logotip Nike Air in napis "Air Force 1". Temu sledi besedilo v majici Comme Des Garçons in napis Supreme na dnu. Zadnji dve vrstici sta se ponovili tudi na spodnji strani etikete na jeziku, da bi še bolj poudarili sodelovanje vsake znamke.

Na zunanji strani so boki še enkrat počastili ta mogočni triumvirat, saj sta pod belim usnjenim napisom swoosh na stranski plošči sredine stopala v črni barvi natisnjena napisa Comme Des Garçons Shirt in Supreme. Oba bočna ščipa se nato raztegneta nazaj in se srečata na zavihku pete, ki je prav tako izdelan iz vrhunskega belega usnja. Na njegovo površino je bil z elegantno belo nitjo zapleteno izvezen logotip Nike Air, na vrhu pa je bila natisnjena še zadnja črna očesna krogla, ki zaokrožuje ta nepozabni copat.

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod