SPORTSHOWROOM

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Model (Pixel)

  • Tehnologija

  • Edition

  • Šport

  • Barva

  Air Force 1 Pixel

  Air Force 1 Pixel je model, ki so ga izdelale ženske za ženske. Poln je vpadljivih pikslastih podrobnosti, ki naredijo to supergo še posebej atraktivno. Zgodba se začne že na zunanjem podplatu, ki ima vrezana dva izstopajoča lika v kontrastni barvi in sicer enega na sprednjem delu podplata in drugega na petnem delu. Ob robu spodnjega podplata se pojavljajo utori različnih oblik in velikosti, ki so poleg tega še neenakomerno razporejeni. To se nadaljuje tudi v srednji podplat, v katerem je na bolj obremenjenih delih poleg kapsul iz gume uporabljena tudi pena, kar zagotavlja večje udobje in trpežnost.

  Model AF1 Pixel ima višji srednji podplat, na katerem se izmenjujejo gladki in teksturirani deli, vključno z izstopajočim delom na sprednji strani. Geometrijski vzorci ob straneh srednjega podplata prekinjajo napis Air in šive: napis je po sredini zamaknjen, linija vidnega šiva pa večkrat prekinjena. Konica spodnjega podplata, ki še posebej izstopa zaradi zvezdičastega vzorca, se na prednjem delu čevlja nariva na srednji podplat. Še ena zanimiva podrobnost na podplatu sta dve kvadratni pikslasti vdrtini, ki se nahajata na sredini srednjega podplata pred gumijastim trakom z napisom 45.4888 N, 122.8013 W, ki predstavlja koordinate križišča v kraju Beaverton, ZDA, nedaleč stran od sedeža družbe Nike.

  Elementi, ki predstavljajo piksle, se nadaljujejo tudi na zgornjem delu copata začenši z delom prek prstov z luknjicami za zračenje, ki so izjemoma kvadratne oblike.  Na modelu Nike Air Force 1 Pixel je tudi razporeditev perforacij unikatna – skupno 10 luknjic je razporejenih v sredinsko vrsto po 4 in dve stranski po 3 luknjice. Ko se pomikamo po čevlju gor, lahko vidimo, da so tudi luknjice za vezalke kvadratne oblike, trak, ki drži vezalke na jeziku, pa je oblikovan kot pravokotna cev. Podloga za vezalke je samo deloma prišita na podlago, tako da spodnji rob podloge nad srednjim panelom prosto leži nad njim. Za jezik je uporabljen enak material kot za preostanek zgornjega dela, torej usnje ali semiš. Našitek na jeziku je prišit le na spodnjem robu, zgornji pa ohlapno sega prek vrha jezika na notranjo stran. Ob straneh lahko vidimo Nike kljukice ‘swoosh’, ki so pri tem modelu zarezane v srednje in zadnje panele, s čimer dajejo logotipu globino. Ovratnik je bil skrbno izdelan tako, da spoj med zunanjim usnjenim delom in mehko notranjo podlogo sega preko vrha ovratnika.

  Posebnost pojavnosti znamke pri modelu Air Force 1 Pixel je domiselna uporaba napisov “Nike” in “AF1”, saj so posamezni znaki oblikovani v telesa, ki sestavljajo stranice kocke, kar ustvarja zanimiv 3D izgled. Na desnem čevlju se kocka z napisom Nike pojavi na notranjem podplatu, kocka z napisom AF1 pa na našitku na jeziku ter opetniku, pri levem čevlju pa je situacija obratna. Kockast izgled teh pikslastih superg dopolnjuje še oglat zaključek opetnikov.

  Oceni Nike Air Force 1 Pixel
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod