SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Model

  • Slog

  • Sodelovanje (Supreme)

Air Force 1 x Supreme

Znamka Supreme obstaja že od sredine devetdesetih let prejšnjega stoletja, vendar je šele leta 2002 prvič sodelovala s podjetjem Nike. Ker je pravkar ustanovila svoj oddelek za skejtanje, znan pod imenom Nike SB, je bil to odličen čas, da se inovator obutve poveže s takšnim podjetjem. V naslednjem desetletju sta vzpostavila trdno partnerstvo in skupaj ustvarila celo serijo privlačnih čevljev za skate. Leta 2012 se je podjetje Supreme končno odločilo, da se bo osredotočilo na športne copate za življenjski slog. Čevelj, ki so ga izbrali za svoje debitantsko sodelovanje brez skejta, je bil kultni Air Force 1, nastali model pa je navdušil vse ljubitelje superg. Sledilo je plodno sodelovanje, v okviru katerega je nastalo več deset nepozabnih superg Nike Air Force 1 x Supreme.

Prvo serijo modelov so sestavljali trije modeli Air Force 1 Low, ki jih je zaznamovala minimalistična uporaba barv, finih materialov in navsezadnje klasičen videz. Vsak od njih ima gumijast gumijast podplat in bel vmesni podplat z zračno blazino, z dvojno blagovno znamko na jeziku in vložku ter rdečo oznako z besedilom Supreme za stranskim ščitnikom swoosh. Na zgornjem delu se razlikujeta, saj je izdaja Black prekrita z vodoodporno tkanino, Olive z vrhunskim platnom, Camo pa z istim visokokakovostnim materialom v neopazni grafiki.

Minili sta še dve leti, preden sta se Supreme in Nike vrnila k Air Force 1. Ko se je to zgodilo, sta se odločila za visokozračno različico priljubljene silhuete oboževalcev. Tudi tokrat sta se odločila za večinoma enobarvne barve in se odločila za preprost, eleganten videz. Tako kot prvotni komplet so tudi tega sestavljale tri superge s podobnimi značilnostmi, kot sta usnjen zgornji del in Supremeov zaščitni znak "World Famous", ki je vtkan skozi gleženjski trak, vendar se je vsaka od njih razlikovala po svoji barvni kombinaciji. Black model ima naslovno barvo na zgornjem delu skupaj z belimi črtami in blagovno znamko, White različica to ureditev obrne z belim zgornjim delom in črnimi poudarki, medtem ko ima privlačna Red izdaja živo škrlatno barvo na zgornjem delu in kontrastne bele poudarke na podplatu, blagovni znamki in črtah. Razen tega imajo vse te različice več skupnih elementov, vključno z besedilom Supreme z veliko začetnico, ki se v loku razteza po zadnjem delu čevlja, številko 94, izvezeno na zavihku pete v počastitev leta ustanovitve podjetja, in dvojno znamko na beli nalepki na jeziku.

V tem času je kolekcija Nike Air Force 1 x Supreme postala tako priljubljena, da so bili novi čevlji razprodani skoraj takoj po izidu. Ko sta torej Nike in Supreme k sodelovanju za model 2017 pritegnila modno znamko Comme des Garçons, so bili oboževalci polni navdušenja. Ob vrnitvi k formatu nizkega vrha je trojica oblikovala popolnoma bel čevelj s fascinantno grafiko oči, natisnjeno čez vsak gleženj in peto v črni barvi. Blagovni znamki CDG in Supreme se pojavita pod stranskim swooshem in zadnjim delom jezička, medtem ko je bilo besedilo Nike Air na peti izvezeno v beli barvi, tako da se subtilno pojavi za črnim očesom, ki je odtisnjeno nad njim.

Le eno leto pozneje, leta 2018, se je mogočni trio ponovno združil in oblikoval še en model Air Force 1 x Supreme x CDG. Za barvno shemo so se odločili za preprosto, a elegantno črno in belo, pri čemer je prvi ton tokrat prekril podplat in zgornji del iz vrhunskega usnja ter oznako na srednjem podplatu in jeziku. Ta zadnji element je bel od pete do prstov, prav tako kot drugi učinki blagovnih znamk, ki se nanašajo na vsa tri podjetja, na peti in podplatu. Poleg tega je izstopajoča značilnost razdeljena zasnova swoosha, pri kateri so veliki beli logotipi ob strani prerezani po sredini s šivom, ki poteka navpično od ovratnika do srednjega podplata, kar daje temu čevlju enkratno estetiko.

leto 2018 je bilo leto tristranskih partnerstev, saj je Nike združil Supreme in NBA, da bi izdelal nekaj srednjih modelov Air Force 1, ki slavijo najuspešnejše ekipe severnoameriških košarkarskih lig. V znani modi prevladujejo enobarvne barve. Na voljo sta Black in White različica, vsaka z zbirko barvitih logotipov ekip, natisnjenih po zgornjem delu. Predstavljene so številne ekipe, od Chicago Bulls do Los Angeles Lakers in New York Knicks, med njimi pa je mogoče opaziti logotip Supreme. Ta živo rdeči znak se poleg logotipa Nike Air ponovno pojavi na jezičku, beseda "Supreme" pa je izvezena s črno nitjo na sprednji strani gležnjarja.

Po navdušenju nad temi skupnimi športnimi copati sta si Nike in Supreme vzela leto dni premora, k Air Force 1 pa se bosta vrnila šele leta 2020. Air Force 1 Supreme Box Logo ima zelo okrnjen dizajn, ki v svoji preprostosti zagotavlja lepoto. Pri njenem ustvarjanju sta blagovni znamki uporabili najbolj ikonični barvni različici iz zgodovine slavne silhuete - elegantno belo na beli AF1 in eleganten, povsem črn model - in tako sta nastali dve podobni različici: White in Black. Vsaka se razlikuje po rdečem logotipu Supreme box na stranski petah in dvojni blagovni znamki, natisnjeni na podplatu in izklesani v kovinski vezalki dubrae. Za tiste, ki želijo svojemu osebnemu paru dodati bolj dinamičen videz, so priložene dodatne vezalke, pri Beli barvi izrazito rdeče, pri Črni pa v enaki barvi kot copat, obe pa sta izpolnjeni z belim besedilom Supreme.

Zaradi brezčasnega videza modelov z logotipom Box Logo so postali izjemno priljubljeni, kar je privedlo do tega, da je bil slog leta 2021 na novo predstavljen v barvi Wheat. Tako kot druga dva tudi ta vključuje eno samo barvo po večini copata in ima enake elegantne učinke blagovne znamke. Njen zgornji del je izdelan iz razkošnega nubuka, njena notranjost pa je za dodatno udobje podložena z izjemno mehkim materialom. Priložena sta dva kompleta vezalk, ena je trpežna v obliki vrvi, druga je pšenične barve in ima po celotni dolžini ponavljajoče se belo besedilo Supreme. Blagovnima znamkama je bila ta oblika očitno všeč, saj sta leta 2023 izdali četrto različico Air Force 1 x Supreme, ki temelji na slogu Box Logo. Tokrat je bila izbrana barva Baroque Brown, katere bogata barvitost v kombinaciji s prefinjenim usnjenim zgornjim delom in subtilno blagovno znamko ustvarja izjemno eleganten športni copat.

Partnerstvo Nike x Supreme je eno najproduktivnejših in najuspešnejših med vsemi sodelovanji s supergami, kar ponazarja tudi njuna kolekcija modelov Air Force 1. Že od samega začetka sta se odločila, da se bosta osredotočila na minimalistično estetiko in ustvarila niz čevljev s stilom in prefinjenostjo, zaradi katerih se oboževalci vedno znova vračajo k njima. Za zdaj še ni znakov, da bi sodelovanje oslabelo, zato lahko prihodnja leta prinesejo še več osupljivih superg Nike Air Force 1 x Supreme tega para svetovnih blagovnih znamk.

Oceni Nike Air Force 1 x Supreme
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod