SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Line

  • Kolekcija (Air Max 1)

  • Sodelovanje (Patta)

Air Max 1 x Patta

Ko je Nike leta 2006 prvič sodeloval z blagovno znamko Patta, je bila ta kreativna znamka uličnih oblačil stara le dve leti. Prvi model dueta - privlačen Air Max 90, narejen v sodelovanju z nizozemsko hip hop publikacijo State Magazine - je vključeval strasti ustanoviteljev podjetja Patta, Edsona Sabajo in Guillauma Schmidta, ki sta oba ljubitelja superg in navdušenca nad prodajalnami plošč. Ta priljubljen dizajn je dal ton njuni prihodnosti navdušenca nad Air Maxom in le tri leta pozneje sta se Nike in Patta ponovno povezala, da bi slednji pomagala praznovati peto obletnico. V ta namen sta razvila niz posebej oblikovanih barvnih različic Nike Air Max 1 x Patta. Prelomni športni copati z vidnim zrakom, ki so že dolgo povezani s subkulturo hip hopa v Amsterdamu, imajo že od nekdaj poseben odnos z domačim mestom Patte, zato so popolni čevlji za počastitev dosežkov blagovne znamke. Nastala kolekcija je bila začetek čudovitega partnerstva, v okviru katerega so nastali nekateri najbolj iskani modeli Air Max 1 vseh časov.

Prvenec Air Max 1 x Patta opredeljuje uporaba vrhunskih materialov, ki združujejo džins in zračno mrežico s finim semišem in nubukom v imenu udobja in sloga. Prva dva modela posnemata klasično barvno razporeditev originalnega modela AM1, pri čemer so pri modelu Purple Denim blatnik in šumniki, ki so izdelani iz naslovnega materiala, ter oznaka jezika in pete, ki ima nad znanim napisom Air Max velik logotip Patta, obarvani globoko vijoličasto. Pri izdaji Chlorophyll pa so omenjeni elementi v prijetnem zelenem odtenku v nasprotju z belim vmesnim podplatom, mrežasto podlago in gladkimi sivimi prevlekami iz nubuka. Obe barvni različici sta bili izdani v omejenem številu in sta še danes priljubljeni zbirateljski predmeti. Tretji član serije 5th Anniversary ni nič manj zaželen, čeprav je bil izdelan v večjih količinah kot njegovi vrstniki. Znan je kot Denim Corduroy zaradi načina vključitve teh tkanin v mornarsko modre prevleke zgornjega dela in je poln drznih tonskih variacij, ki jih tvori primerjava temnih plošč z zelenimi črtami, vijolično mrežasto podlago in živo rdečo oznako jezika.

Vse te tri barvne različice so ostale priljubljene skozi leta, njihov uspeh pa je tlakoval pot številnim drugim sodelovanjem Nike Air Max 1 x Patta. v letu 2010 smo dobili dva nova modela AM1, od katerih je bil eden zasnovan s pomočjo Petra Jensena pod njegovim priljubljenim vzdevkom Parra. Nizozemski oblikovalec in umetnik je že prej sodeloval z obema znamkama ločeno, kar se je pokazalo v jasni sinergiji in skupnem ustvarjalnem talentu, ki je prinesel eno najbolj zaželenih športnih copat Nike x Patta - Air Max 1 Patta x Parra Cherrywood. Njene asimetrične značilnosti odražajo Parrov abstraktni slog, njene svetle barve Pattino drzno uporabo barv, razkošni materiali pa Nikejevo nagnjenje k drobnim podpisnim detajlom. Zgornji del iz semiša in šenilje prekriva bogat odtenek bordo barve, medtem ko posebna blagovna znamka Parra krasi krzneno etiketo na jeziku, podplat pa krasi edinstvena grafika Patta x Parra, ki prefinjeno vključuje Nike swoosh. Druga izdaja Patta x Nike iz leta 2010 je elegantna črno-bela različica z vzdevkom Lucky Green po živahnem tonu, ki polepša znamko na peti in jeziku, ušesca TPU na sprednjem delu ovratnika in enoto Air Max. Tako kot njegovi vrstniki tudi ta uporablja visokokakovostne materiale, tokrat prek črne balistične mreže, prekrito s platnenimi ploščami v istem tonu in belimi tekstilnimi črtami.

V naslednjem desetletju sta Nike in Patta še naprej sodelovala, vendar sta se k silhueti Air Max 1 vrnila šele leta 2021. Tokrat sta ji dala povsem nov videz in razvila štiri barvne različice z značilnim blatnikom z valovitim robom. Njihovo izdajo je spremljala serija kratkih filmov z naslovom The Wave, ki so bili posneti v počastitev odnosa med Patto in skupnostjo Air Max ter vpliva znamke na modo in kulturo. Serija kratkih filmov, ki jih je režirala multidisciplinarna umetnica in filmska ustvarjalka Mahaneela, pri ustvarjanju pa je sodeloval tudi oskarjevec Steve McQueen in raperja Little Simz in Skepta, obravnava pojme skupnosti in ustvarjalnosti skozi prizmo mladih in ambicioznih ustvarjalcev na področju umetnosti, glasbe in športa, za katere Nike in Patta upata, da jih bosta s svojim delom okrepila. V filmih je Nike Air Max 1 x Patta Waves s svojim valovitim blatnikom simbol valovanja in priliva zgodbe. Barva Monarch je prisotna povsod, oranžni semišni šumniki in blatnik z vzorcem valov pa izstopajo v primerjavi z belim usnjem in sivo mrežo, ki pokrivata preostali del zgornjega dela. Izdaja Noise Aqua ima podobno barvno razporeditev, le da je namesto oranžne barve modra, in vključuje enako umetelno izvezen mini swoosh na stranskem prednjem delu stopala ter značilno blagovno znamko Patta na jeziku in vložku. Tudi preostali dve barvni različici v kompletu imata te elemente, vendar posebno obarvanost blatnika razširita tudi na četrtinske prekrivke. Rush Maroon je v kontrastu z naslovnim odtenkom s kovinsko srebrno mrežico in oranžnimi elementi na notranjih in zgornjih očescih, medtem ko so matirani črni usnjeni prekrivala v Black barvi v nasprotju s svetlo belimi učinki blagovne znamke.

Air Max 1 x Patta Waves je bil tako prepričljiv, da sta se blagovni znamki odločili, da bosta leta 2022 kolekcijo razširili s še dvema barvnima različicama. Ta novi komplet, ki nadaljuje temo iz prejšnjega leta, je dobil naslov The Next Wave (Naslednji val), navdih zanj pa je bil afroameriški pregovor "Each one teach one" (Vsak uči enega). Akademija Patta je kot močno utelešenje tega stavka v športnem objektu Nike SHAPA Soweto v Johannesburgu pripravila dogodek izmenjave mentorjev, da bi se povezala s svojo skupnostjo in jo povzdignila z nudenjem priložnosti nadarjenim mladim Afričanom. Naslednji val se je začel z izdajo barvne različice Dark Russet - privlačna izdaja, prekrita z usnjenimi prevlekami bakrene barve na srebrni mreži, z rožnatimi in modrimi poudarki ter enakim mini swooshem in blatnikom z valovitimi robovi, ki sta bila značilna za modele iz leta 2021. Njegovo nadaljevanje je White colourway, ki združuje vrsto belih in sivih tonov na zgornjem delu iz mrežice in usnja, nato pa eleganten videz dopolnjujeta popolnoma bel podplat in retro videz umazano belega vmesnega podplata.

Sodelovanje Nike x Patta traja že več kot 15 let. V tem času sta blagovni znamki skupaj zrasli in oblikovali močno vez, ki je ustvarila nekaj izjemno edinstvenih superg. Njuna osupljiva kolekcija Air Max 1 predstavlja nekaj njunih najboljših del in odraža predanost obema obrtnikoma in svetovnim navijaškim bazam, ki jih podpirata. Njune skupne barvne različice niso le izkoristile ustvarjalnega razmišljanja umetnikov, oblikovalcev, glasbenikov in drugih podjetnih posameznikov po vsem svetu, temveč so presegle tudi oblikovanje čevljev in pripovedujejo globljo zgodbo o kulturi in skupnosti, ki daje vsaki športni copati Nike Air Max 1 x Patta svojo brezčasno kakovost.

Oceni Nike Air Max 1 x Patta
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod