SPORTSHOWROOM

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Line

  • Kolekcija (Air Max Pulse)

  • Velikost

  • Barva

  • Tehnologija

  • Šport

  Air Max Pulse

  Zgodovina Nikejeve linije Air Max sega v leto 1987, ko se je pionirski oblikovalec Tinker Hatfield odločil prvič razkriti tehnologijo blaženja te blagovne znamke. V naslednjih letih se je serija razvijala na neverjetne in nepričakovane načine, tako da je na voljo ogromen katalog modelov, napolnjenih z zrakom, med katerimi lahko izbirate. Vsaka generacija je dobila svoj lasten model Air Max - konec osemdesetih let je ljubiteljem športnih copat prinesel izvirni Air Max 1, devetdeseta leta so prinesla modele, ki so spremenili pravila igre, kot so Air Max 95, Air Max 97 in Air Max Plus, v devetdesetih elegantni Air Max 2003 in športni Air Max 360, leta 2010 pa so prvič v obliki podplata VaporMax prinesla popolnoma vidno zračno podlago. Ko je podjetje vstopilo v leto 2020, je bil čas za naslednjo evolucijo modela Air Max, ki bi ga lahko sprejela nova generacija ljubiteljev športnih copat in na katerega bi se v prihodnjih desetletjih z nostalgijo spominjali. To je bil čevelj Nike Air Max Pulse.

  Pri oblikovanju športnega copata za novo obdobje je Nike želel izdelati nekaj, kar bi se opiralo na prejšnje modele Air Max, vendar bi imelo tudi svojo edinstveno identiteto. Blagovna znamka je tudi videla, kako pomembno je zadovoljiti potrebe generacije Z, kar je v svetu vse večje urbanizacije pomenilo izdelati čevelj, ki bi bil vzdržljiv za nošenje na ulicah sodobnih mest. Prav tako je morala mladim iz leta 2020 omogočiti, da preizkusijo meje mode in opredelijo svoj slog. Za to je moral imeti odlično estetiko življenjskega sloga, ki se je ujemala z brezčasnim šarmom zgodnjih superg Air Max.

  Da bi dosegli tako visoke cilje, so se Nikejevi oblikovalci po navdih obrnili na mesto London. Razpotegnjena prestolnica Združenega kraljestva, utelešenje sodobnega urbanega življenja, je odigrala pomembno vlogo tudi v zgodovini Nikejevih superg, zlasti zaradi svoje živahne podzemne glasbene scene, ki je skozi leta prevzela modele, kot so Air Max 1, Air Max 95 in številni drugi. Air Max Pulse, ki se zgleduje po znamenitostih in zvokih kultnih londonskih glasbenikov in umetnikov, je v svoje vplive vključil tudi urbano okolje mesta in brutalistično arhitekturo. To je modelu Pulse dalo prepoznaven značaj, hkrati pa ga je zaradi sklicevanja na pretekle modele Air Max označilo kot nespornega člana te slavne družine. Njegov zračni mehurček je bil skoraj neposredno vzet iz modela Air Max 270, ovit okoli pete na podoben način kot pri silhueti iz leta 2018, nanj pa je bila celo natisnjena številka tega čevlja. Čeprav je bil videti kot blažilna enota na modelu 270, je bila v resnici njena posodobljena različica. Še ena evolucija sistema Air Max je uporabljala preprosto plastično sponko, vidno na spodnji strani pete, ki je pomagala enakomerneje uravnotežiti težo uporabnika po podplatu in ustvariti gladek prehod med peto in sprednjim delom stopala. V kombinaciji s sprednjo polovico, oblazinjeno s peno, je nastal zelo udoben copat za premagovanje mestnih ulic. Poleg te jasne podobnosti z modelom Air Max 270 je Pulse tudi bolj subtilno prikimal modelom, kot je Air Max Plus. Imel je sistem zanke za zavezovanje in palice z odsevnimi elementi 3M, primerljivimi s tistimi, ki smo jih videli na modelu Plus, skupaj z novim videzom blagovne znamke, ki je posnemala njegov nepozabni logotip TN.

  Kljub tem poklonom prejšnjim modelom je imel Air Max Pulse svojo individualno estetiko, ki ga je razlikovala. Imel je trdno zgradbo, sestavljeno iz trpežnega blatnika iz sintetičnega usnja, ki se je pomikal navzgor proti peti, poleg bolj retro videza dihajoče mrežice nad zgornjim delom, s plastično zaščito, ki je oblikovala peto za dodatno stabilnost. Sprednji del podplata je imel Nikejev zanesljivi oprijem Waffle, medtem ko so vakuumsko zaprti elementi zagotavljali dodatno zaščito pred obrabo. Odsevni poudarki 3M so dodali dodatno vidljivost na švicu, zavihku pete in med vezalkami, blagovna znamka v slogu TN pa se je pojavila nad jezikom in vložkom. Še en nov sklop besedila blagovne znamke je bil vtisnjen na peto, napis Air Max pa je bil rahlo odtisnjen v podplat - lep dodatek, ki je copatu dal ekskluziven pridih. Poleg tega so prve barvne različice sledile istim glasbenim in arhitekturnim navdihom ter združevale nevtralne svetle in temne tone z živahnimi podrobnostmi. Prvi model Nike Air Max Pulse je na večini svoje zunanjosti združeval belo, fotonsko praprot in odsevno srebrno barvo, rdeči poudarki High Voltage pa so poskrbeli za privlačne barvne odtenke. Sledile so podobne barvne različice v obliki črno-belega dizajna in modela Cobblestone, ki je vseboval več srebrno sivih odtenkov v skladu z urbanimi vplivi modela Pulse.

  Model Air Max Pulse je bil izdan 26. marca 2023 z velikim navdušenjem. Ta dan, ki je v skupnosti superg znan kot dan Air Maxa, se uporablja za praznovanje dediščine preteklih modelov Air Max in za predstavitev povsem novih modelov, ki še niso bili videni, zato je idealen kraj za razkritje najnovejših čevljev iz imenitne linije. Ob izidu zelo pričakovanega modela Air Max 1 '86 Big Bubble so podrobnosti in značilen videz modela Pulse v kombinaciji z uporabo vplivnih mladih glasbenikov, ki jih je blagovna znamka uporabila za promocijo tega modela pred njegovo izdajo, zagotovili, da je imel ta dan močan vpliv. S potezo, ki je odražala navdihe, na katerih temelji zasnova modela Air Max Pulse, je Nike izbral dva najvidnejša londonska underground umetnika, večkrat nagrajeno didžejko in skladateljico Nio Archives ter političnega raperja Jeshija, da bi vzpostavila povezavo med ljubitelji športnih copat in čevljem. Nekaj tednov pred uradnim izidom modela Pulse je bil Jeshi fotografiran, ko je svojim oboževalcem delil brezplačne pare v trgovini na vogalu v Sohu - trendovska zabaviščna četrt je bila idealna lokacija za takšno kampanjo in je povečala prepoznavnost dizajna.

  V Južni Koreji so za model Nike Air Max Pulse poleg drugih izdaj Air Max Day angažirali priljubljeno K-Pop skupino NewJeans, kar je povečalo prepoznavnost te športne copate na globalni ravni. Skupina, ki je bila ustanovljena šele leto dni prej, je doživela meteorski vzpon in postala svetovno uspešna. Bili so celo imenovani za ambasadorje odnosov z javnostmi mesta Seul. V kombinaciji s pridihom hip hopa in britanske garažne glasbe, ki sta se pomešala v pop in R&B vplive skupine, so bili popolni za nagovarjanje mladih leta 2023.

  S temi potrditvami je bil model Nike Air Max Pulse ob izidu uspešen, le mesec dni pozneje pa je bilo napovedano njegovo prvo sodelovanje. Nike se je ponovno odločil, da bo počastil glasbene vplive, ki so stali v ozadju te športne copate, da bi nagovoril mlajše generacije. V partnerstvu je sodeloval losangeleški didžej in vplivnež družbenih medijev Zack Bialobos, bolj znan kot Zack Bia. Tudi sam je pripadnik generacije Z in je do takrat, ko so ga povabili k sodelovanju z Nikejem, že sodeloval s številnimi priljubljenimi glasbenimi izvajalci, med drugim z Drakeom in Jackom Harlowom. Njegov dizajn Air Max Pulse se je v veliki meri nanašal na njegovo delo didžeja, saj je njegov videz črpal iz videza gramofona CDJ in se navezoval na založbo Field Trip Records, ki jo je soustanovil. Dodaten usnjen ovitek z zadrgo na sredini je dal čevlju značilno estetiko, črna zunanja stran z izrazitimi rdečimi poudarki pa je nadaljevala temo minimalističnih barvnih shem, ki smo jo videli na prvih nekaj barvnih različicah.

  Nike Air Max Pulse je izšel v času, ko bi vam lahko odpustili, če bi pomislili, da Nike nima več kam iti s svojo desetletja staro linijo Air Max. Vendar je njegov drzen videz napovedoval, da namerava blagovna znamka mladim vsake generacije še naprej zagotavljati svoj edinstven model. S tem je bila obljubljena izvirna zasnova in trajna zaveza, da se bo tehnologija Air Max še naprej razvijala, tako da bo vsaka nova skupina mladih lahko uživala v mehkem blaženju in elegantni življenjski podobi. V modelu Air Max Pulse Nike ni našel le še ene silhuete, ki je opredelila obdobje, temveč tudi copat, ki je znamki zagotovil mesto v mladinski kulturi še za eno generacijo.

  Oceni Nike Air Max Pulse
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod