SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Line

  • Kolekcija (Dunk)

  • Model

  • Slog

  • Verzija (Panda)

Dunk Panda

Prvi modeli Nike Dunks so bili izdelani v dveh barvah, ki sta predstavljali močno estetiko barvnih blokov. Sprva je to pripomoglo k večji priljubljenosti čevljev, saj so njihove barve predstavljale ekipe v univerzitetnih košarkarskih ligah sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja. Kasneje je ta preprost videz pritegnil še več oboževalcev čevljev Dunk, tako v visoki kot nizki izvedbi, saj jim je omogočil vsestransko možnost oblikovanja za vsakodnevno nošenje in športno udejstvovanje. Utelešenje tega sloga je bil črno-beli Dunk, ki se je pojavil na začetku zgodovine športnega copata, a se je obdržal vse do danes. Kljub preprostosti ali morda prav zaradi nje je ta oblika, ki je tradicionalno sestavljena iz črnih usnjenih prevlek na beli podlagi na belem vmesnem podplatu in črnem gumijastem podplatu, prestala preizkus časa in postala ena najbolj iskanih športnih copat danes - Nike Dunk Panda.

Prvič je par Nike Dunks dobil ime Panda leta 2008 z omejeno izdajo modela Premium Ueno Panda. High-top model z belim zgornjim delom iz umetne ponijeve dlake in črnimi usnjenimi prevlekami je bil izdelan v čast Ling Ling - orjaški pandi v tokijskem živalskem vrtu Ueno. Leta 2014 je sledila low-top različica, vendar je do naslednjega modela Nike Panda Dunk minilo še pet let. To je bilo sodelovanje z Jeffom Staplom za leto 2019, znano kot SB Dunk Low Pro Panda Pigeon. Čevelj za skejtanje, ki sledi njegovim prejšnjim dizajnom Pigeon, se z grafiko časopisnih izrezkov na podplatu sklicuje na medijski razburjenje, ki je leta 2005 spremljalo izdajo originalnega newyorškega Pigeona. Poleg tega ima črno-beli zgornji del z odtenki zelene barve na blagovni znamki, potiskom bambusa na podplatu in seveda golobom, izvezenim na stranski petah.

Dve leti pozneje, marca 2021, je bil klasični Dunk Retro Panda predstavljen kot nizka različica te barvne različice v moški in ženski velikosti. Oboževalci visokih dunkerjev so morali počakati še skoraj eno leto do januarja 2022, pri izdaji High je bila blagovna znamka na jeziku dopolnjena z rdečo barvo, da bi se ujemala z znanim dvobarvnim zgornjim delom. Neverjetno povpraševanje po obeh Nike Panda Dunks je pripeljalo do tega, da je blagovna znamka samo v letu 2022 večkrat obnovila zalogo te barvne različice, več pa jih je bilo izdelanih tudi v letu 2023. Zaradi izjemne priljubljenosti je bil čevelj zdaj izdan v celotnem spektru Nikejeve ponudbe, vključno z otroškimi velikostmi, tako da je različica te ikonične barvne različice na voljo za vsakogar.

Zgodnja leta 2020 so bila plodna tako za nizke kot za visoke čevlje Panda Dunk, saj so bili ustvarjeni številni novi slogi, od katerih je vsak prinesel nekaj novega. Dunk High SE Vintage Panda je eden od takšnih copatov, ki mu bel vmesni podplat in izpostavljen jezik iz pene dajeta retro pridih. Dunk World Champ, znan tudi kot Panda 2.0, je razkošna različica z dotiki zlate barve na jeziku in petah, skupaj z zlato ključavnico za vezalke in teksturiranimi prekrivkami iz črnega usnja. Medtem je različica Black Panda spremenila barvno shemo tako, da je čevelj dobil več črne kot bele barve; prvi ton je na večini zgornjega dela in podplatu, drugi pa le na šumnikih, vmesnem podplatu in vezalkah. Ta elegantnejša različica je bila posodobljena leta 2023 z izdajo modela Black Panda 2.0 - modela s podobno črno konstrukcijo, ki pa je bila poudarjena z dodatnimi odtenki bele barve na blagovni znamki na podplatu ter telesu plošče na peti in nalepki na jeziku, zaradi česar je črno besedilo, izvezeno na vsaki od njih, bolj izstopalo.

Na voljo je bila tudi zbirka modelov Nike Dunk Reverse Panda, ki na nek način mešajo barvno razporeditev čevlja. Izdaja Air Dunk Jumbo na primer popolnoma obrne paleto izvirnika, saj so pretirane prevleke bele, osnovni sloj pa je črna, medtem ko je druga različica modela Reverse Panda, ki je izšla tako v visoki kot v nizki izvedbi, skoraj v celoti bela, s črnimi poudarki na elementih, kot so šumniki in oznaka na peti. Nekatere barvne različice Pande so tradicionalni silhueti dodale drug ton, začenši z Red Swoosh Panda. Kot pove že ime, so šumniki, ki se raztezajo po bokih, rdeči, v istem svetlem odtenku pa sta tudi plošča na peti in blagovna znamka na jeziku. Živahno limetinozeleno besedilo poudarja zgornji del modela Reverse Panda Neon, model 2023 Red Panda pa ima na zadnjem prekrivalu iz semiša in petah rdeče-rjave odtenke svojega soimenjaka. Prav tako ima sivorjav semiš na sredini stopala in v predelu prstov ter umazano belo usnje na podplatih, blatniku sprednjega dela stopala in očesu. Videz dopolnjujeta črn vmesni podplat in temno rjav gumijast podplat.

K bolj običajni barvni shemi se vrača Nike Dunk Panda Next Nature, copat z zelo podobnim videzom kot izdaja iz leta 2021, vendar je izdelan iz vsaj 20 % recikliranih materialov po teži. Njegov zgornji del vključuje sintetično usnje Flyleather - okolju prijazno alternativo bolj tradicionalnim materialom -, vizualno pa je na čevlju najbolj opazen svetlo limetno zelen podplat, ki ga krasi Nikejev logotip Move to Zero z vetrnico. Sicer pa model Low Disrupt 2 Panda ohranja črno-belo barvno dediščino, obenem pa se igra s strukturo sestavnih delov, tako da poleg vezenih logotipov na bočnih straneh in besed "Nike Dunk", ki so krepko napisane na jeziku, dodaja dodatne prekrivke in šumnike. Tudi njegov predhodnik, ekscentrični model Dunk Low Disrupt, je bil obdelan s pando, prav tako pa tudi Twist - še en model iz leta 2020, ki je spremenil silhueto s trakovi TPU okoli prstov in pete. Približno v istem času je še en nov model, znan kot Nike Dunk High Up, izšel v različnih barvnih različicah, ki so vključevale klasično črno in belo Panda.

V zgodovini modela Nike Dunk se je barva Panda uveljavila kot ena najbolj priljubljenih v tej obsežni zbirki. Zaradi svoje široke privlačnosti je bila poustvarjena v najrazličnejših oblikah, vendar je vedno ohranila splošno estetiko kultnega izvirnika, zaradi česar je izstopajoč športni copat v obsežnem katalogu blagovne znamke.

Oceni Nike Dunk Panda
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod