SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Model (SF)

  • Slog

SF Air Force 1

Nike SF Air Force 1 je zasnoval oblikovalec Nike Sportswear Ben Kirschner, ki se je odločil združiti dva obstoječa modela: Nike Special Forces Boot in Air Force 1. Prvi je bil narejen z mislijo na specialne sile. Kot tak je bil trpežen škorenj, ki ga odlikujejo povečana vzdržljivost in dodane zaščitne komponente. Medtem pa je zaradi oznak koncentričnega kroga za oprijem na tekalni plasti slednjega primeren za škornje. Pri modelu SF Air Force 1 (SF tu pomeni Special Field) so se ti trpežni elementi združili z vidiki življenjskega sloga in ustvarili model AF1, prilagojen za uporabo v zahtevnih vremenskih razmerah.

Čeprav model SF AF1 ni tako visok kot tradicionalni vojaški škornji, ima visok ovratnik, ki sega precej nad gleženj. Od srednjega podplata do ovratnika poteka petni trak, ki se zaključi s priročnim zavihkom za poteg. V ta trak so vdelane tri zanke, skozi katere je mogoče napeljati dva nastavljiva gleženjska trakova za tesnejše in varnejše prileganje. Eden od teh je trak iz parakorda, ki se zapenja s plastično sponko za hitro odpenjanje, drugi pa je tkani trak s kovinsko zaponko za samodejno zaklepanje. Slednji nosi našitek s podatki o modelu in besedilom, ki se glasi "Winterized issue footwear", s čimer so prikazane vremensko odporne lastnosti modela Nike SF Air Force 1. Poleg tega je mogoče oba trakova odstraniti glede na uporabnikove želje. Pri čevljih, kot je Triple Black, sta ta dva trakova enake barve, kar velja za večino modelov. Pri nekaterih čevljih pa se toni razlikujejo, na primer pri modelu Blue Tint, ki ima en črn trak in drugega v bledo modri barvi, ter pri modelu Camo, katerega trak iz paracorda je črn, da je v kontrastu z vzorcem kamuflaže na tkanem traku poleg njega.

Na notranji strani ima čevelj širok jezik z vmesnim klinom, ki je povezan s čevljem od dna vse od strani navzgor, tako da je vse izolirano, hkrati pa preprečuje vdor vode in nečistoč v notranjost. Na notranji strani jezika je tudi zavihek, ki se zapenja čez vrh in postane "vohunski žep". Ta dodatni žep, ki je nastal po navdihu škornjev Christiana Balea v filmu Rešilna zora, je pritrjen z velcro in gumbom, zato je varen prostor za shranjevanje manjših predmetov.

Zgornji del modela SF AF1 vključuje visokokakovostne usnjene ali semišne prevleke na sprednjem in srednjem delu stopala, s klasičnimi vzorci perforacije v predelu prstov ter z dvojnimi linijami šivov, ki združujejo različne segmente. Zadnji del je izdelan iz prožne, a zaščitne balistične mrežice, ki kaže vojaški navdih. Nekateri modeli, kot je temnozeleni Faded Olive, imajo en sam ton v vseh teh delih, medtem ko se barve pri modelih, kot je Desert Ochre s svetlo oranžno mrežico in rjavimi usnjenimi ploščami, spreminjajo, prav tako kot pri modelu s primernim imenom Desert Camo. Tu je še model Muslin, ki s semišom na prstih ter platnenimi srednjimi in zadnjimi deli popolnoma premeša dizajn. Pravzaprav obstaja več različic modela SF AF1, ki imajo en sam ton od pete do prstov po celotnem čevlju. Na voljo so drzna modra barva Game Royal, bledo bordo barva Dusty Peach in mračno siva barva Dust, če jih naštejemo le nekaj.

Swoosh je običajno izdelan iz istega materiala kot sprednji del copata in se začne na sredini stopala, nato pa sega nazaj in se ovije okoli pete ter postane swoosh na drugi strani. Njegovi robovi so ravni in se ne zožujejo proti ozkemu repu. Pod njenim sprednjim delom sta dve kovinski prezračevalni odprtini, ki skozi drobno mrežico zračita sredino stopala. Tonsko se pogosto ujemata z barvo površine za njima, kot na primer pri barvi Light Bone, pri drugih pa sta v drugačnem odtenku. Na primer, na modelu Laser Orange so črne prezračevalne luknje na presenetljivo rumeni podlagi, medtem ko so na popolnoma belem zgornjem delu modela Lunar New Year zlate barve. Podobni kovinski obročki utrjujejo odprtine za oči, z vrha zgornjega dela pa štrlijo kovinske sponke za vezalke, skozi katere je mogoče zavezati vrvi podobne vezalke.

Poleg te visoke izdelave sta na voljo še dva sloga modela SF Air Force 1, ki sta si podobna, vendar se med njima kaže tudi nekaj razlik. Model Mid je po videzu najbližji, saj ima enako mrežasto ploščo na peti in usnjene ali semišaste sprednje segmente skupaj z luknjami za zračenje na sredini stopala, ojačanimi očesci in perforiranim prstnim delom. Medtem so najbolj opazne razlike pomanjkanje stranskih šumnikov, par zadrg, ki potekajo v vzporednih linijah po peti, in en sam trak za gleženj. Tudi ovratnik je nekoliko nižji in sploščen. Videz dopolnjuje besedilo na bočni strani pete čevlja, ki se začne z besedami "Urban Utility Ftwr" in nadaljuje z navedbo nadaljnjih podrobnosti o modelu SF Air Force 1 Mid. Na nekaterih modelih, kot je Desert Moss, to besedilo jasno izstopa, saj je prikazano v drugačni barvi kot zunanja, tukaj v črni na zeleni. Vendar pa je bež zunanja barva pri različici Mushroom v enakem tonu kot napis, kar daje bolj subtilen učinek. Ta posebna oblika je bila izdana v moški in ženski različici, na voljo pa je celo za otroke - značilnost modela Mid.

Tretji slog je Nike SF Air Force 1 High, še en čevelj s še višjim profilom kot druga dva. Tako kot model Mid nima šumnikov na bokih in ohranja klasično konstrukcijo podplata drugih modelov AF1, vendar se razen tega močno razlikuje od obeh svojih kolegov. Namesto dveh zadrg na peti ima eno samo zadrgo na sprednjem delu jezika in sploh nima vezalk. Srednji in zadnji del stopala sta združena v en velik kos mrežice, ki vsebuje odsevne napise Air. Tako kot pri drugih različicah so različni materiali priložnost za uporabo alternativnih barv in vzorcev, kar je razvidno pri sodelovanju Realtree x SF Air Force 1 Hi, katerega črna sprednja stran stopala je v močnem kontrastu z gozdno kamuflažo, ki pokriva zadnji del čevlja. Obstajajo tudi takšni, ki se odločijo za bolj enotne odtenke, kot sta Rattan, ki je po vsej površini svetlo bež barve, in Black Gum, ki ima enobarvni zgornji del. Druge značilnosti modela High so debele vrvne vezalke, ki se ovijejo okoli goleni in zapeljejo skozi podaljšani petni trak, preden se spredaj pritrdijo s kovinskim zatičem. Takšni robustni in vzdržljivi elementi zagotavljajo, da Air Force 1 Special Field izžareva natančnost in moč, hkrati pa ohranja privlačno privlačnost.

Oceni Nike SF Air Force 1
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod