SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Waffle)

  • Sodelovanje (sacai)

Waffle x sacai

Nike je leta 2015 sklenil partnerstvo s podjetjem sacai, ko sta japonska luksuzna modna znamka in inovativni NikeLab sodelovala pri ustvarjanju nove kolekcije oblačil. Medtem ko je proizvajalec obutve k sodelovanju prispeval svoje strokovno znanje na področju športnega oblikovanja, je sacai vnesel svojo sposobnost združevanja estetike uličnih oblačil z eleganco formalnih oblačil. Med drugimi stilskimi izdelki sta izdelala edinstveno različico modela Air Max 90, ki mu je sledil duet podobno odštekanih modelov Dunk. Po vzpostavitvi dobre povezave sta se Nike in sacai ponovno povezala leta 2018, da bi se osredotočila na naslednjo skupno silhueto. Tokrat sta se odločila, da se poglobita še globlje v Nikejevo zgodovino in se vrneta vse do čevlja, s katerim se je vse začelo - legendarnega Waffle Trainer Billa Bowermana - in tako sta ustvarila presenetljiv športni copat Nike Waffle x sacai.

Prva javna predstavitev debitantskega modela Nike sacai Waffles je bila na pariškem tednu mode junija 2019. Ustanoviteljica podjetja Sacai, oblikovalka Chitose Abe, je oblikovala značilno eksperimentalno kolekcijo oblačil, ki jo je navdihnila japonska umetnost kintsugi in za katero je bila značilna uporaba kontrastnih materialov in stilov, kar se je razširilo tudi na čevlje. Njena nagnjenost k hibridizaciji je bila vidna v podvojenih značilnostih modela Nike LDWaffle sacai, ki se je sprehajal po modni brvi. Pravzaprav je bil to par dveh zgodnjih Nikejevih tekaških copat: LDV (Long Distance Vector) in Waffle Daybreak, pri katerih je bil uporabljen Bowermanov podplat Waffle, ki je športnikom konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja zagotavljal kakovosten oprijem.

Kasneje leta 2019 je model LDWaffle x sacai doživel svojo prvo splošno izdajo z vrsto barvnih različic iz različnih materialov, vključno z mrežo, sintetičnim usnjem in semišem. Podvojene so skoraj vse značilnosti: števec pete, blatnik sprednjega dela stopala, očesca, bočni šumniki, vezalke in celo jezik. Njegov vmesni podplat je prav tako zložen v dve različni plasti, medtem ko podplat vključuje tradicionalno zasnovo Waffle. Na čevlju so bili uporabljeni intrigantni učinki blagovne znamke, z emblemom Nike x sacai po meri na peti in vložku ter starinskim logotipom Nike Sportswear na primarni oznaki jezika.

Leta 2019 je izšlo skupno pet barvnih različic s to ekscentrično zgradbo, vključno z elegantno različico Summit White z elementi volčje sive in uglajeno Black s kontrastnimi odtenki bele in sive. Ostale tri so okrašene z različnimi živahnimi barvami, začenši z Varsity Blue, ki ji mešanica mornarskih, rdečih in rumenih odtenkov daje retro videz. Medtem Green Gusto uporablja limetin zeleni ton na mrežastem zgornjem delu skupaj z oranžnimi prelivi in rumenimi prevlekami, Pine Green pa uvaja bogato magento na zunanjih ploščah, globlji odtenek zelene skozi mrežasto plast ter mešanico oranžne in rumene na prelivih, plošči pete in notranjosti.

S svojo nenavadno zgradbo in subtilno povezavo z zgodovino podjetja Nike je bil model LDWaffle zelo uspešen, zaradi česar se je sodelovanje v naslednjih letih razširilo in povečalo. Leta 2020 sta bili prvotni kolekciji dodani dve enobarvni izdaji, ki sta zamenjali mrežasto podlogo superg iz leta 2019 za gladko najlonsko tkanino, zaradi česar sta dobili ustrezna vzdevka White Nylon in Black Nylon. Hkrati sta Nike in sacai pripravljala še en dizajn Waffle, tokrat mešanico starega in novega, ki je združevala originalni model Pegasus iz leta 1983 s sodobnim tekačem: zelo udarnim Vaporflyjem iz leta 2017.

Tako kot model LDWaffle se je tudi Nike VaporWaffle x sacai prvič javno pojavil na modni brvi na sacaijevem dogodku za jesen/zimo 2020. Ponovno je pritegnil pozornost s svojim debelim srednjim podplatom, podvojenimi značilnostmi in podplatom Waffle. V začetni seriji, ki je prišla proti koncu leta 2020, so bile izdelane štiri barvne različice, vključno z izdajo v Black in Summit White ter pretežno belo s poudarki v barvah Sport Fuchsia in Game Royal. Tretja je bila športna Tour Yellow z zeleno semišasto konico in usnjenimi prevlekami na peti, četrta pa Villain Red - suhoparna mešanica bogate bordo barve, svetle teal barve in nevtralne umazano bele barve s pridihom črne.

V naslednjih letih se je model VaporWaffle večkrat vrnil, vedno s prilagodljivim najlonskim zgornjim delom namesto mrežastega, ki je bil na voljo na prvih barvnih različicah. leta 2021 smo dobili dva barvita dizajna, Sesame in Dark Iris. Prvi ima zbirko rjavih in bež odtenkov skupaj z belimi in mornarskimi poudarki, medtem ko drugi izkazuje svetlejše odtenke vijolične in oranžne barve na nedotaknjenem belem srednjem podplatu. Tako kot pri modelu LDWaffle sta se blagovni znamki odločili izdati enobarvne različice te nove silhuete, pri čemer sta v naslednjem letu izšli različici Black Gum in Sail Gum.

Po začetnem uspehu modela Nike Waffle x sacai sta si prizadevala pridobiti nove ustvarjalne partnerje, ki bi modelu LDWaffle dodali svoj edinstven pridih. Znamke, ki sta jih izbrala, so si bile podobne v svojem naprednem oblikovalskem pristopu, vse tri pa so že prej sodelovale z Nikejem. Blizu sta si bila tudi s Chitose Abe, saj imata podjetji Fragment Design in Undercover sedež na njeni rodni Japonskem, podjetje CLOT pa je bilo ustanovljeno v Hongkongu. Vsak je v LDWaffle vnesel svoj individualni pridih, začenši s podjetjem Fragment, katerega barvni različici Blue Void in Light Smoke Grey imata na srednjem podplatu stilsko oznako, ki se glasi "The Classic / Fragment : sacai". Medtem je CLOT navdih črpal iz svojega sodelovanja z Air Max 1 iz leta 2013 in enemu od svojih dveh modelov dal celo enak vzdevek, Kiss of Death 2, ter podobno barvno shemo Cool Grey in Neutral Grey z mornarskimi in bledo modrimi šumniki na bokih. CLOT-ova druga barvna različica, Orange Blaze, je še bolj živahna, saj je njen polprosojni bež zgornji del poudarjen s presenetljivimi rdečimi, oranžnimi in limetinimi zelenimi toni ter rahlo kačjo kožo na osnovnih šivih. Nazadnje je Undercover pri svojih treh barvnih različicah izbral bolj retro občutek, saj je na vsakem najlonskem zgornjem delu poleg puhastega semiša v nevtralni črni, beli in sivi barvi uporabil temnejše odtenke. Te umirjene tone spremljajo mat barve na primarnih šivih, vezalkah, notranjem delu in podplatu Waffle, in sicer rumena na različici Bright Citron, kraljevsko modra na različici Night Maroon in škrlatno rdeča na različici Midnight Spruce.

Poleg tega je model VaporWaffle dobil tudi novega sodelavca v obliki vrhunskega francoskega modnega oblikovalca Jeana Paula Gaultierja. V silhueto je vnesel svoj nekonvencionalni slog in leta 2021 ustvaril dve barvni različici srednjega vrha: pisano Sesame in mračno Black. Vsaka ima patchwork zgornji del, izdelan iz različnih materialov in povezan s šivi v slogu baseballa. Leta 2023 jima je sledil duet nizkih zgornjih delov, okrašenih z izrazitimi tkanimi ploščami, ki v barvno različico White vnašajo eleganco, v različico Multi-Color pa privlačen kalejdoskopski učinek.

Partnerstvo Nike Waffle x sacai je od svojega začetka prineslo nekaj najbolj ekscentričnih modelov obutve. Zaradi tega so postali izjemno priljubljeni med ljubitelji športnih copat, z uvedbo številnih eksperimentalnih oblikovalcev, kot so Hiroshi Fujiwara, Jun Takahashi, Edison Chen in Kevin Poon, pa so nastale še bolj ekstrovertirane različice LDWaffle. Sodelovanje tudi ne kaže znakov upočasnitve, tako da je potencial za nove hibridne športne copate te edinstvene ustvarjalne ekipe vedno na voljo.

Oceni Nike Waffle x sacai
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod