SPORTSHOWROOM

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Yeezy)

  • Kolekcija (500)

  500

  Yeezy 500 je bil precejšen odmik od prejšnjih modelov Yeezy Kanyeja Westa. Na tehnološki ravni so prelomne sodobne inovacije Boost in Primeknit zamenjali za funkcije, ki so bile prvič uporabljene v cvetočih devetdesetih letih prejšnjega stoletja. To pa je utrlo estetsko pot od preprostosti modela Yeezy 350 k bolj maksimalističnemu, retro čevlju.

  Po večmesečnem predstavljanju čevlja na številnih dogodkih ga je West nazadnje predstavil leta 2018, ravno v času, ko je bila priljubljenost debelih modelov superg na vrhuncu.

  Retro videz modela Yeezy 500 izhaja iz tehnologije iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, ki se nahaja v njem, medtem ko za bolj tehnične elemente, kot sta blaženje udarcev in odboj energije, skrbi blazinica adiPRENE+. Vendar je čebulast videz enote srednjega podplata posledica tehnologije "Feet You Wear" v podplatu, ki je bila prvič vidna leta 1999, ko se je pojavila na modelu KB8 III, podpisanem trenerju Kobeja Bryanta. Frampton Ellis je te podplate zasnoval z zamislijo, da bi posnemanje naravnih obrisov človeškega stopala zagotovilo boljšo stransko stabilnost in s tem omejilo poškodbe.

  Po obodu vmesnega podplata poteka gumijast trak, ki pomaga zaščititi zgornji del, katerega zasnova je temeljila na slogu vojaških škornjev. Naravni, trpežni materiali, kot sta semiš in usnje, se na srednjem delu in jeziku združujejo z zelo porozno mrežico. To pomaga oblikovati čevelj z visoko stopnjo togosti in trdnosti ter lahkotnim in okretnim občutkom. Odsevnost je še en pomemben estetski odtenek iz 90. let, ki je vključen v model 500. Pojavlja se z debelimi obročki, ki obkrožajo ušesca za vezalke.

  Izvirna barva "Blush" iz aprila 2018 v bež, rjavi in belkasti barvi je zaradi ukrivljenega vmesnega podplata dobila ljubkovalni vzdevek "Puščavska podgana", zaradi vojaškega zgornjega dela v peščeni barvi pa je videti še posebej domača v suhih, puščavskih okoljih. Ta barvna različica je še danes cenjen zbirateljski predmet med oboževalci Yeezyjev.

  Ko je model 500 pristal na trgu, je želel dokazati, da je Yeezy vznemirljiva, tvegana in inovativna blagovna znamka. S tem, ko je Kanye West sprejel to ukrivljeno, robustno estetiko z uporabo tehnologije s konca 90. let, z izdajo modela Yeezy 500 leta 2018 ne bi mogel biti bolj v trendu, s čimer je še bolj utrdil svojo zapuščino vrhunskega oblikovalca.

  Oceni Yeezy 500
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod