SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (adidas)

  • Kolekcija (Gazelle)

  • Sodelovanje (Gucci)

Gazelle x Gucci

Vse od leta 1966, ko je bila izdana adidasova Gazelle, je bila to ena od stalnic v ponudbi te blagovne znamke. Prvotno je bil zasnovan kot čevelj za trening, zdaj pa je del linije dediščinskih silhuet adidas Originals, kar odraža njegovo brezčasno estetiko in trajno priljubljenost. Zaradi uporabe drznih, a preprostih barvnih shem in visokokakovostnih materialov, kot sta usnje in semiš, so Gazelle priljubili zvezdniki, športne zvezde, glasbeniki in celo kraljeve družine. Leta 2022 je neverjetna zapuščina te silhuete dosegla vrhunec v eni od adidasovih najbolj luksuznih kolekcij športnih copat: adidas Gazelle by Gucci.

Adidas in Gucci sta prve različice adidas Gazelle x Gucci razkrila na reviji italijanske modne hiše za jesen/zimo 2022 "Exquisite", ko so Guccijevi modeli na modno stezo stopili v kosih iz večje kolekcije oblačil, ki jo je oblikoval kreativni direktor Alessandro Michele. Ta je bil že leta oboževalec modela Gazelle in je kot navdih za prvi sklop moških in ženskih barvnih različic uporabil stare adidasove kataloge s konca sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Michele je spretno združil visoko modo z uličnim občutkom prvotne silhuete in ustvaril serijo superg adidas Gucci Gazelle v kalejdoskopu barv, ki izžarevajo elegantne retro vibracije. Elegantni učinki blagovne znamke se pojavljajo po vsej kolekciji, z logotipi Gucci Trefoil po meri na jeziku, peti, vmesnem podplatu in vložku, od katerih je zadnji opremljen z elegantnim besedilom, ki se nanaša na "znamko s tremi črtami" in razkriva, da so bili čevlji "izdelani v Italiji".

Prve barvne različice, ki so bile izdane poleti 2022, so bile izdelane iz različnih prefinjenih materialov, nekaj pa jih je bilo prevlečenih s plišastim žametom. Na voljo so bili rdeči žamet z belimi logotipi s tremi črtami in ploščico na peti, rumeni žamet, katerega rdeči poudarki ustvarjajo prepričljiv tonski kontrast na bokih in peti, ter rožnati žamet s črnimi logotipi na bokih in zelenim zavihkom na peti. Še dva modela, zeleni zeleni semiš in svetlomodri semiš, katerih modri zgornji del in rumene tri črte dopolnjuje rdeč zavihek na peti, prav tako združujeta žamet na zgornjem delu s semišem na oblogah za oči in prste, medtem ko svetlomodri svileni material vključuje naslovni material po celotnem zgornjem delu in se ujema z rožnato ploščo na peti, rdečimi vezalkami in prosojnim turkiznim podplatom. Preostali modeli v tej prvi seriji Gazel so bili izdelani iz drugačnih materialov: White colorway je izbral usnje na svoji beli, modri in rdeči zunanji strani, GG Monogram pa je uporabil elegantno rjavo platno, prekrito z vzorcem GG, ki sega celo do vmesnega podplata.

Prva serija adidas Gazelle x Gucci je bila zelo uspešna in blagovni znamki sta se leta 2022 ponovno združili, da bi izdelali nove iteracije tega skupnega športnega copata. Oblikovana sta bila dva v usnje oblečena vzorca: White Green Red in Black Green Red, ki sta tako poimenovana zaradi nevtralnih osnovnih plasti, zelenih zavihkov na peti, rdečih vezalk ter zelenih in rdečih logotipov s tremi črtami na bokih. Yellow Velvet Green, Purple Velvet, Light Pink Velvet in Burgundy Velvet so izšle kot različice prejšnjih žametnih izdaj, prve s črnimi logotipi na bokih, svetlo rjavimi semišnimi prevlekami in vijoličnimi vezalkami, druge so bile odete v naslovne tone z barvnimi poudarki na logotipih s tremi črtami in petah. Rumeno-bela-rdeča različica pa uporablja svilnat material na rumenem, oranžnem in modrem zgornjem delu ter je zgrajena na bogato rdečem podplatu, ki se ujema s škrlatno ploščo pete. Še dve izdaji sta okrašeni z Guccijevo grafiko prepletenih G-jev: Red GG Monogram, ki ima vzorec na zgornjem delu iz rdečega platna in gumijastem vmesnem podplatu, in Platform GG Monogram, katerega zgornji del iz rjavega platna posnema prejšnjo barvno različico, vendar je dodan zložen, večbarven podplat, ki uporabnika povzdigne. Pri modelu Square GG Monogram je na mahagonijevo rjavem zgornjem delu uporabljen drugačen vzorec, ki temelji na črki Gucci G, medtem ko je zadnji model iz leta 2022, Metallic Gold, s svojim svetlečim zlatim zgornjim delom in matiranimi črnimi logotipi s tremi črtami videti bolj kraljevsko.

Leta 2023 se je priljubljenost sodelovanja še povečala, tudi po zaslugi še ene monumentalne zvezdniške podpore Harryja Stylesa. Glasbeni superzvezdnik je med nastopi na turneji Love On Tour nosil več superg iz kolekcije, na družbenih omrežjih pa je postal viralen, ko je med nastopom na odru v Avstraliji pil iz para Green Suede. V naslednji kolekciji sta se adidas in Gucci ponovno osredotočila na grafiko monograma in pripravila pet novih silhuet, ki v zgornji del vključujejo to graciozno obliko. Med njimi je bil bež GG Monogram, katerega zgornji del tan barve je poudarjen z rdečimi in zelenimi poudarki, na podplatu pa je le logotip Gucci Trefoil na stranski petah. To je v nasprotju z modeloma Blue GG Monogram in Black GG Monogram, pri katerih je učinek monograma uporabljen na srednjem podplatu in platnenem zgornjem delu, pri čemer je prvi v modri in črni barvi, drugi pa v črni in rumeni. Vmesni podplat modela Green GG Monogram pa je v globokem vijoličnem odtenku, ki se ujema z zelenim zgornjim delom ter rožnatimi poudarki na peti in bokih. Kolekcijo 2023 zaključuje adidas Gazelle Wedge x Gucci, katerega zgornji del se ujema z zgornjim delom Beige GG Monogram, vendar leži na privlačnem klinastem podplatu, ki se dviga proti peti.

Guccijeva kolekcija superg adidas Gazelle odlično združuje športne retro sloge izvirnika iz 60. let z visoko izdelano estetiko znamke Gucci, Alessandro Michele pa je s svojo naklonjenostjo adidasovi zgodovini oblikovanja zagotovil, da je bila vsaka barvna različica ustvarjena skrbno in z veliko pozornosti do podrobnosti. Kolekcija adidas Gazelle x Gucci, ki jo obožujejo tako dolgoletni oboževalci te silhuete kot tudi tisti, ki jih je k njej pripeljala nedavna slava, bo za vedno ostala dokaz, kaj je mogoče doseči, ko dva sodelujoča subjekta združuje strast do predmeta, ki ga obdelujeta.

Oceni Adidas Gazelle x Gucci
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod