SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Jordan)

  • Kolekcija (11)

  • Verzija (Cherry)

Air Jordan 11 Cherry

Leta 1995 je Michael Jordan šele začel svojo mojstrsko vrnitev. V njej je postavil nove rekorde in osvojil še več prvenstev, zaradi česar je model Jordan 11, ki ga je takrat nosil, postal nepogrešljiv - fenomen, ki se je nadaljeval tudi v začetku leta 2000, ko je Jordan Brand predstavil kolekcijo retro modelov AJ11. Poleg teh je znamka začela izdajati tudi nove barvne različice, od katerih so nekatere postale zelo iskani modeli za moške in ženske. Eden od teh je bil živahni model Jordan 11 Cherry; čevelj s tako svetlimi barvami, da je navdušence nad supergami očaral s svojim osupljivim videzom.

Čevelj Air Jordan 11 Cherry je bil ob izidu v nizki različici leta 2001 najprej znan kot Varsity Red zaradi uporabe te barve na več ključnih elementih. Podjetje Jordan Brand je že leta 1996 izdalo nekaj nizkih modelov AJ11, ki so imeli nekoliko drugačno konstrukcijo kot prvotne visoke superge, vendar so tisti, ki so bili izdani leta 2001, ostali zvesti svoji drzni zasnovi. Najpomembnejši vidik za doseganje tega videza je češnjev sijoči blatnik Varsity Red, katerega lakasta usnjena konstrukcija mu daje klasičen sijaj, po katerem Air Jordan 11 tako slovijo. Ima tudi znani zgornji del iz balistične mreže in mrežaste zanke v beli barvi, prefinjeno blagovno znamko v beli in Varsity Red barvi ter prosojni podplat, ki razkriva ploščico iz ogljikovih vlaken, ki počiva med njo in belim vmesnim podplatom iz pene Phylon z zračno blazino. Rdeča in bela sta vedno prisotna tona na Jordanovih supergah, saj se nanašata na igralčevo glavno ekipo, Chicago Bulls, in pri modelu AJ11 Cherry ni nič drugače. Morda je bil prav zato tako takojšen uspeh, ko je izšel, in morda prav zato z vsako retro izdajo še naprej privablja množice.

Oboževalci prve različice Jordan 11 Cherry bodo morali čakati še 15 let do njene druge izdaje, ki je prišla sredi leta 2016. Ta Retro izdaja je še ena nizka različica z belo osnovo in Varsity Red poudarki na področjih, kot so herringbone grip deli podplata ter Jumpman logotipi na peti, jeziku in vložku. Tako kot čevelj iz leta 2001 je bil izdelan za otroke in odrasle. Dve leti pozneje, leta 2018, je izšel par čevljev AJ11 Cherry Cleats s prilagoditvami za nogometno igrišče. Izdan je bil v različici Low in High ter vključuje vmesni podplat iz lunarlonske pene in oblikovane čepke na podplatu. Večinoma vsak od njih ohranja privlačno barvno shemo svojih predhodnikov, čeprav je bila notranji podlogi dodana črna barva.

V tem času je model Air Jordan 11 postal znan po vznemirljivih prazničnih izdajah, ki so se običajno začele vsako leto v prvih dveh tednih decembra. Tudi tokrat so morali tisti, ki so upali, da bodo dobili novo različico te barvne različice, počakati nekaj let do leta 2022, ko so bili prvič deležni visoke različice Air Jordan 11 Retro Cherry. Številne značilnosti te različice so enake značilnostim nizke različice, s prosojnim podplatom, blatnikom iz lakiranega usnja v barvi Varsity Red in belim zgornjim delom iz balistične mrežice. Vendar ima tudi svoj poseben značaj, ki se kaže v elementih, kot so črn in Varsity Red mrežast vzorec na podplatu iz ogljikovih vlaken, Varsity Red Jumpmanov logotip, izvezen na stranski strani pete, in obrnjena barvna ureditev na notranji strani, kjer sta podloga in vložek v živo rdečih tonih, medtem ko sta Jumpman na vložku in 23 na petah okrašena v beli barvi.

Ponudba Air Jordan 11 Cherrys se je z izdelavo visokega modela razširila, saj so bile ustvarjene različice za odrasle, otroke in malčke. Za zelo majhne otroke je bil izdelan tudi model Crib. Čeprav je ohranil osnovni videz Cherryja, je njegov podplat veliko mehkejši kot pri drugih modelih, zaradi česar je primeren za stopala v razvoju, na peto je bil dodan zavihek za vlečenje, na medialni strani zgornjega dela pa je bil uveden lažji sistem zapenjanja. Otroci in malčki so nato dobili še en model, znan kot Little Flex, ki ga sploh ni treba zavezovati. Namesto vezalk ali sistema zapenjanja s kavljem in zanko, ki ga najdemo pri modelu Crib, ima prilagodljiv bel zgornji del s podpornimi trakovi, ki se tesno prilegajo zgornjemu delu stopala. To pomeni, da ga je mogoče obuti in sleči s pomočjo zavihka, ki se pojavi na peti.

Nato je bila leta 2023 nepozabna barvna paleta modela Jordan 11 Cherry združena s funkcijami modela CMFT, ki zagotavljajo udobje. Ta športni copat ima prosojno modri podplat, ki odkriva bel vmesni podplat z blaženjem Zoom Air, in blatnik iz lakastega usnja, ki obdaja prst in stransko stranico v živo rdeči barvi. Poleg tega uporaba rdečih logotipov Jumpman na stranski petah in jeziku daje vibracije Cherry, medtem ko tekstilni trakovi, ki se oblikujejo v zanke za vezalke ob očesu, spominjajo na strukture mrežastega vezanja na modelu AJ11.

Drzni toni barve Cherry so se ujemali z drznim videzom modela Air Jordan 11, ko so bili leta 2001 prvotno uporabljeni na njegovi besedilno raznoliki zunanji strani. Zaradi tega je bil že takrat močna stilska izbira, ki se ohranja še danes. Zaradi živo rdečih poudarkov se razlikuje od drugih copat AJ11 in si je pridobil strastne privržence, ki nestrpno pričakujejo vsako živo obarvano izdajo tega elegantnega čevlja.

Oceni Jordan 11 Cherry
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod