SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Jordan)

  • Kolekcija (11)

  • Verzija (Cool Grey)

Air Jordan 11 Cool Grey

V začetku leta 2000 je podjetje Jordan Brand izdalo več retro različic ikoničnih barvnih odtenkov modela Air Jordan 11, ki so se pojavile ob vrnitvi Michaela Jordana sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja. Zraven so se pojavile številne nove barve in modeli, ki so postali priljubljeni pri oboževalcih. Eden od teh je bil Jordan 11 Cool Grey - eleganten copat z dvema elegantnima odtenkoma sive barve in enako drzno, vzdržljivo konstrukcijo kot izvirnik iz leta 1995.

Ko je marca 2001 izšel prvi model Air Jordan 11 Cool Grey, je Michael še vedno užival v svoji drugi košarkarski upokojitvi. Zato so čevelj najprej opazili na nogah drugih igralcev, njegov soimenjak pa ga na igrišču ni videl, dokler se ni ponovno vrnil iz upokojitve in začel igrati za Washington Wizards. V tem času se je zaradi uporabe bogatega sivega tona lakastega usnja na blatniku in razkošnega dodatka nubuka na svetlo sivih delih zgornjega dela že zapisal kot klasika. Ta dva odtenka se odlično dopolnjujeta, medtem ko beli poudarki izstopajo v obliki številke 23 na peti in izvezenega napisa Jumpman ob njej ter vmesnega podplata iz filonske pene, vezalk in majhnega napisa Jumpman na jeziku. Več temno sivih tonov dopolnjuje podplate v obliki ribje kosti pod nogami in mrežast vzorec na podplatu iz ogljikovih vlaken, ki je skupaj z belim Jumpmanom na sredini viden skozi prosojni podplat. S tem, ko se je v čevlju končno pojavil Jordan, je bila njegova zapuščina zapečatena, danes pa velja za enega najbolj iskanih športnih copat Air Jordan 11 v moški in ženski kategoriji.

Do konca leta 2000 je Air Jordan 11 postal tako priljubljen model, da je znamka začela vsako počitniško sezono izdajati nove modele. Leta 2010 je prišla na vrsto prefinjena hladno siva barva, prva različica Retro pa je izšla le nekaj dni pred božičem. Ta je zvesto posnemala čevelj iz leta 2001, saj je na zgornjem delu iz nubuka in lakastega usnja ohranila enako gladko ravnovesje med srednje sivo in hladno sivo barvo. Takrat je bila ob njej izdana tudi otroška izdaja, kar se je ponovilo z vsako prihodnjo izdajo, vključno z Jordan 11 Retro Low Cool Grey iz leta 2018. Ta copat ima enako elegantno zgradbo kot model High, vendar se je odločil za majhnega Jumpmana na zadnji strani pete in bledo modro barvo prosojnega podplata namesto bolj gumijaste barve, ki smo jo videli na izvirniku. Istega leta je bila prvič predstavljena hladno siva barva za nogometno igrišče, in sicer v obliki copata v izvedbi High in Low. Leta 2019 je bil nato predstavljen nizki model Golf v nevtralnih tonih hladno sive barve. Namesto gladkega nubuka ima na zgornjem delu prvovrstno polnozrnato usnje, njegov modri prosojni podplat pa je okrepljen s sedmimi specializiranimi čepi, prilagojenimi igrišču za golf.

Model Jordan 11 je bil priljubljen tudi v letu 2020, model Cool Grey pa je leta 2021 ob praznovanju svojega 20. leta doživel še en ponovni zagon. Tokratni model se primerno vrača k visoko izrezanemu gležnju izvirnika iz leta 2001, hkrati pa ohranja ledeno modri prosojni podplat, ki se je pojavil na poznejših modelih. Poleg različnih otroških različic, ki so bile izdelane, je bil v zdaj že klasičnih odtenkih Cool Grey ustvarjen tudi model Crib. Zasnovan je bil posebej za zelo majhne otroke in ima podplat iz mehke pene z obrisom Jumpman pod peto in vzorci ribje kosti na sprednjem delu stopala, zaradi pomanjkanja vezalk v kombinaciji z zavihkom za poteg pete pa je bilo enostavno obuti in sleči.

Ker se je ponudba hladno sive barve širila, se je leta 2021 njena barvna shema razširila tudi na model Air Jordan 11 CMFT. Cilj tega nizkega športnega copata je čim boljša nosljivost, zato ima vrsto funkcij, ki izboljšujejo njegove lastnosti, ki zagotavljajo udobje. Te vključujejo mehko peno Cushlon in blaženje Zoom Air prek belega vmesnega podplata, upogljivo usnje okoli prsta in pete, perforacije in mrežico po bokih za večjo zračnost ter nežne tkanine čez zgornji del stopala. Te udobne materiale krasita dva odtenka sive barve, ki ju vidimo na drugih modelih Air Jordan 11 Cool Grays, beli logotipi Jumpman pa krasijo stransko peto, jezik in levi podplat.

Čeprav se je Jordan 11 Cool Grey pridružil seznamu barvnih različic šest let po izidu originala, je vseeno zavzel posebno mesto v srcih vseh ljubiteljev Jordanov. Zaradi uvedbe nubuka in netradicionalnega blatnika iz lakastega usnja je ob izidu leta 2001 ta športni copat resnično izstopal in še danes velja za nepogrešljiv model.

Oceni Jordan 11 Cool Grey
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod