SPORTSHOWROOM

Jordan 3 Retro NRG

"Free Throw Line"

923096-101

Jordan 3 Retro NRG 923096-101 01
Jordan 3 Retro NRG 923096-101 02
Jordan 3 Retro NRG 923096-101 03
Jordan 3 Retro NRG 923096-101 04

Ta klasična izdaja Jordan 3 Retro NRG je posejana z bogatimi elementi zgodbe, ki spominjajo na neverjeten nastop Michaela Jordana na tekmovanju NBA Slam Dunk Contest leta 1988, in sicer polnih 30 let po dogodku. V tesnem boju se je MJ, ki je na tem tekmovanju zmagal leta 1986, pomeril s prvakom iz leta 1985 Dominiqueom Wilkinsom in na koncu premagal tekmeca s skoraj neverjetnim potopom, ki mu je prinesel maksimalno število 50 točk. Za dosego tega cilja je Jordan sprintal čez celotno igrišče, nato pa vzletel, jadral po zraku in žogo silovito zadel v obroč. Njegova slavna točka vzleta je postala tudi vzdevek za ta Air Jordan 3: Free Throw Line, njegova osnovna barva pa odraža kultni copat, ki ga je Jordan nosil tistega nepozabnega dne.

Spominski učinki se začnejo za prosojnim podplatom, ki ima ob robovih čokate oblike tekalne plasti, pod sprednjim delom stopala pa območje okroglih vdolbin v obliki stožca. Poleg teh zanesljivih vzorcev oprijema so na prstih še vozlišča v obliki zvezdic, pod peto in sredino stopala pa gladek del z blagovno znamko Nike, ki zagotavlja vsestranski oprijem. Skozi ta oprijemljiv, modro obarvan kos gume je vidna bela površina z debelo ognjeno rdečo črto po sredini - barvit prikaz črte prostih metov, s katere je MJ skočil in zapečatil svojo zmago.

Na tej močni podlagi je bel poliuretanski vmesni podplat, ki je sestavljen iz dveh plasti, z vidnim okencem Air na peti. To prikazuje odbojno blaženje, ki je Michaelu pomagalo, da se je na All-Star vikendu leta 1988 izstrelil s tako veliko močjo. Tik nad njim je zadnja polovica zgornjega sloja srednjega podplata izdelana v črni barvi z gladko mat površino za dodaten slog. Bela gumijasta konica s podobno obarvanimi šivi ob robu prinaša zaščito na sprednjem delu stopala in dopolnjuje podporno enoto podplata čevlja.

Na zgornjem delu je glavno prekrivalo, ki sega od sprednjega dela stopala do pete, iz belega tumbriranega usnja, gladkega, a enako kakovostnega usnja pa je oblikovan blatnik, ki obdaja sprednjo polovico čevlja. To prekrivajo takoj prepoznavne prevleke AJ3 s slonjim odtisom na prstih in peti, ki kombinirajo cementno sivo s temnejšim odtenkom oglja, da razmejijo to eksotično grafiko. Belo sintetično usnje se nato pojavi okoli ovratnika in tvori ploščo z očesci vzdolž zgornje polovice jezika, obe območji pa vsebujeta številne majhne perforacije za dodatno zračnost. Na slednjem delu so na obeh straneh trije beli polkrogi iz TPU, od katerih ima vsak na sredini eno očesce. Črna ušesca iz TPU so bila nameščena v sprednji del ovratnika nad tem, medtem ko je spodnji del ušesca oblikovan iz glavnega usnjenega predela, njegova površina pa je označena z ušesci, ki so okrepljena z ognjeno rdečimi obročki.

Bele vezalke se povezujejo čez jezik v istem nevtralnem tonu, katerega spodnji del je zapolnjen z več prezračevalnimi odprtinami, zgornji del pa je gladek in ima na sredini vpleten živahen ognjeno rdeč Jumpman. V notranjosti čevlja so izdelane še bolj zapletene podrobnosti in referenčni elementi, najprej na neusklajenih vložkih Fire Red. Na desnem je črn logotip Nike Air, na levem pa je grafika, ki popolnoma odraža vzorec tekalne plasti podplata, vse do črte prostih metov, ki je tu prikazana kot prazen trak na sredini podplata. Mehka oblazinjena podloga, ki se dviga okoli tega, je bela, zadnja stran jezika pa je spet ognjeno rdeča. V to zadnjo komponento je vtkan običajen bel našitek, poleg še enega ognjeno rdečega, v katerega je všita bela številka 147, ki se nanaša na končni zmagovalni rezultat Michaela Jordana na tekmovanju Slam Dunk iz leta 1988.

Na zunanji strani je bila v prostor med glavno prevleko in prevleko pete s slonjim odtisom vstavljena velika bela plošča za peto, ki se spusti navzdol okoli zadnjega dela stopala. Ta ukrivljena struktura je na vrhu reliefno oblikovana z vzporednimi črtami, tako da jo lahko uporabnik pri obuvanju čevlja uporabi kot zavihek, na njeni spodnji polovici pa je v kontrastnem črnem odtenku viden dvignjen logotip Nike Air. Če zavihek zložimo nazaj, se razkrije še zadnji oblikovni element, s katerim je MJ počastil svoj uspeh slam dunk. Časovni žig 3:51 je natisnjen v digitalni pisavi in svetlo rumenem tonu, ki posnema uro v ozadju slavne slike Michaela v letu, ko poskuša doseči svoj zadnji dunk. Ta subtilna podrobnost služi kot opomnik na natančen trenutek, ko je obvisel v zraku, preden je izvedel ta met, hkrati pa vključuje čudovito pripoved, ki se odvija v tem osupljivem športnem copatu v čast velikemu košarkarju.

  • Spol Moški
  • Znamka Jordan
  • Kolekcija 3
  • Koda 923096-101

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod