SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Slog

  • Sodelovanje (Louis Vuitton)

Air Force 1 x Louis Vuitton

Ko je Nike v začetku leta 2020 sodeloval z Louisom Vuittonom, je bilo to za nekatere presenečenje. Kombinacija znamke športnih oblačil in luksuzne modne hiše ni bila tako očitna, vendar je bila za Virgila Abloha povezava med njima popolnoma smiselna. Legendarni oblikovalec je s svojo blagovno znamko Off-White™ v letih 2010 postal mojster ustvarjanja vrhunskih uličnih oblačil, vrhunec pa je dosegel marca 2018, ko je bil imenovan za umetniškega direktorja moških oblačil pri znamki Louis Vuitton. Leto pred tem je sodeloval pri svojih prvih modelih Nike, The Ten - izjemno uspešno sodelovanje, ki je vzpostavilo močno vez med njima in pripeljalo do številnih drugih skupnih izdaj superg. Do leta 2021 je bil že dobro uveljavljen v obeh podjetjih in je dobil večji ustvarjalni nadzor nad znamko Louis Vuitton, zato je bil to idealen trenutek za združitev znamke z Nike za novo skupno delo. Rezultat je bila izjemna kolekcija Nike Air Force 1 x Louis Vuitton - niz zelo zaželenih čevljev, ki so združili luksuzno estetiko znamke Louis Vuitton in Ablohovo značilno ulično oblikovanje z ikonično silhueto Nike Air Force 1.

Kolekcija je bila prvič napovedana na modni reviji moške kolekcije Louis Vuitton za pomlad-poletje 2022 junija 2021. Na ogled je bilo 21 modelov Air Force 1 Virgila Abloha, vsak od njih je imel njegove značilne oblikovalske elemente, vključno z besedilom Helvetica z velikimi črkami in oznakami swoosh z bodičastimi robovi v različnih barvah. Ti modeli so bili del večje skupine 47 modelov AF1, in ker so bile številne barvne različice zdaj predstavljene svetu, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bodo na voljo za nakup. Prva prodaja je bila izvedena na dražbi Sotheby's januarja 2022, na kateri je bilo svetovnemu občinstvu na voljo le 200 parov izdaje Nike Air Force 1 x Louis Vuitton v barvi Brown Monogram Damier. Njegov bogat mahagonijev zgornji del je izdelan iz finega usnja z nežnim natisnjenim monogramom LV in slavnim vzorcem Louis Vuitton Damier, ki tvori šahovnico na predelu prstov, šumnikov in pete. Vsak par je priložen v trpežnem pilotskem kovčku, prekritem s svetlo oranžnim usnjem Monogram Taurillon, ki lastniku daje pravi občutek razkošja in ekskluzivnosti.

Po tem je bilo nekaj parov Friends and Family podarjenih majhni skupini zvezdnikov, med katerimi sta bila tudi DJ Khaled in LeBron James, kar je partnerstvu Nike Air Force 1 x Louis Vuitton prineslo še več hrupa. Tisti, ki jim ni uspelo dobiti ene od teh redkih ponudb, bodo morali počakati do junija 2022, da bodo imeli še eno priložnost za lastništvo para. Takrat je bilo širši javnosti na voljo še devet barvnih različic, vsaka s svojim značilnim videzom. Tri od teh novih superg Air Force 1 x Louis Vuitton so enobarvne, pri čemer sta klasični različici Triple White in Triple Black izdelani v slogu Low. Prva je izdelana iz vrhunskega usnja, druga pa iz plišastih semišev, vsaka pa ima na svojem zgornjem delu subtilno vtisnjen vzorec LV Monogram. Tretja je Mid izdaja modela Triple White, ki ima višji gleženj zavarovan s trakom, sicer pa ima enak odtisnjen vzorec Monogram in kovinsko zlate napise na jeziku, peti in srednjem delu.

Še trije čevlji v tej začetni izdaji vključujejo klasične učinke barvnega blokiranja skupaj z novim materialom, podobnim platnu. Ta mehka tkanina tvori barvite prekrivne plasti vseh modelov, enega v zeleni barvi Gym Green, drugega v rdeči barvi Comet Red in zadnjega v drzni modri barvi Team Royal Blue. Ponovno se pojavi vzorec Monogram, tokrat natisnjen nekoliko večji od reliefne različice na beli usnjeni podlagi vsake barvne različice. Sledila sta dva modela AF1 s svetlečimi kovinskimi učinki, eden Metallic Gold, drugi Metallic Silver. Pri slednjem je na prstih uporabljen bleščeč kromiran material, na preostalih delih pa črne, rumene, zelene in vijolične plošče, medtem ko je pri prvem uporabljen popolnoma zlat zgornji del. Nazadnje je deveti copat še en srednje velik copat z usnjenim zgornjim delom, okrašenim z vzorcem Damier, ki ga odlikuje dinamična umetnina, natisnjena na njegovi stranski steni. Ta presenetljiva vizualna podoba, ki jo je oblikoval milanski umetnik tetovaž Ghusto Leon, vsebuje besedo "Vuitton" v stilističnih črkah, zaradi katerih je čevelj dobil vzdevek: Graffiti.

Čeprav je zgodovinska ekipa Nike, Louis Vuitton in Virgil Abloh poskrbela za uspeh teh devetih parov superg Air Force 1, preostanek kolekcije še ni izšel. Člani javnosti so si lahko maja 2022 na razstavi v Brooklynu ogledali vseh 47 modelov, vendar je to največ, kar je kdo lahko videl. Ni jasno, koliko čevljev bo na koncu na voljo, zato zbiratelji morda nikoli ne bodo mogli imeti celotnega kompleta, kar mu daje pridih mističnosti in ga dela še bolj privlačnega. Od junija 2022, ko so bili čevlji Louis Vuitton Air Force 1 lansirani na trg, niso bili več na voljo, zato oboževalci ugibajo, kateri bodo naslednji in kateri bodo za vedno ostali nedosegljivi.

Oceni Nike Air Force 1 x Louis Vuitton
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod