SPORTSHOWROOM

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Zoom Vomero 5)

  Nike Zoom Vomero 5

  36 izdelkov

  Priljubljena tekaška obutev, ki se je mojstrsko vrnila.

  Zoom Vomero 5

  Leta 2011 je Nike izdal peto različico tekaškega copata Vomero. Ta serija, ki je že slovela po zagotavljanju udobja pri številnih kilometrih treninga, je ta trend nadaljevala z modelom Zoom Vomero+ 5, ki je pod sprednjim delom stopala in pod peto zagotavljal mehko blaženje Zoom Air. Lastniki priljubljenega čevlja so lahko uporabljali tudi tehnologijo Nike+, s katero so lahko spremljali svoje zdravstvene podatke pri vsakem teku. Čeprav je bil model Vomero+ 5 priljubljen, se je kmalu umaknil novim modelom, saj je postopoma zapustil prodajne police. Ker pa je blagovna znamka prešla na naslednje različice modela Vomero - linija je pred nekaj leti presegla dvomestno število -, je model 5 ostal v srcih in glavah oboževalcev in le nekaj let pozneje je bil ponovno predstavljen v obliki modela Nike Zoom Vomero 5.

  V preteklih letih so bili v obtok vrnjeni le najbolj ikonični modeli znamke Nike, pogosto zaradi kombinacije pozivov strastnih oboževalcev in spoznanja znamke, da ima v rokah nekaj posebnega. V primeru modela Vomero 5 je oboje držalo, vendar je bilo delo modnega oblikovalca Samuela Rossa tisto, ki je dalo čevlju zagon, ki ga je potreboval za uspešno vrnitev. Po pripravništvu pri legendarnem oblikovalcu Virgilu Ablohu je Ross ustanovil svojo luksuzno blagovno znamko moških oblačil A-Cold-Wall* in kmalu zatem je njegov drzni slog začel močno vplivati na modno industrijo. Do leta 2018 je Nike že zaključil eno sodelovanje z nadarjenim mladim oblikovalcem, zdaj pa je bil čas, da skupaj pripravita še en športni copat. Tokrat je Ross izbral model Nike Zoom Vomero 5, saj ga je očaralo obdobje oblikovanja, iz katerega prihaja. Da bi model počlovečil, je z njega odstranil nekaj zaščitnih plasti, tako da bi bili na njegovi zunanjosti sčasoma vidni znaki obrabe. Na peto je dodal tudi veliko opeki podobno strukturo, ki je čevlju dala neverjetno prepoznaven videz. Celoten postopek oblikovanja je trajal 18 mesecev, in čeprav je njegov nekonvencionalni videz razdelil občinstvo, nekateri so celo v celoti odrezali blok pete, je bil še vedno zelo priljubljen. Leta 2019 je bilo v sodelovanju s podjetjem A-Cold-Wall* ustvarjenih še več modelov, nato pa je splošno izdajo spodbudil pogled na Draka, ki je med turnejo Assassination Vacation Tour istega leta obul svoj par.

  Čeprav se je zdelo, da se je model Vomero 5 dobro vrnil, zlasti z izdajo priljubljenih barvnih različic Electric Green in Bright Crimson leta 2019 oziroma 2020, so se stvari kmalu spet umirile. Tokrat je bil premor veliko bolj kratkotrajen in leta 2022 je z izdajo barvnih odtenkov Oatmeal in Cobblestone prišlo do ponovnega preporoda. Obe sta imeli klasičen eklektičen videz izvirnika, pri čemer so različni materiali ustvarjali dinamične vzorce po zgornjem delu. Zaradi mrežastega tekstila skozi sprednji del stopala, gleženj in jezik je bil celoten čevelj izjemno zračen, sintetično usnje in semiš sta mu dajala vrhunski občutek, plastični poudarki po bokih pa so mu dajali futurističen, a športen videz. Podporna kletka iz TPU, oblikovana v vzorec satovja, je zagotavljala strukturo okoli pete, medtem ko je več trakov iz TPU na spodnjem delu podpiralo stopalni lok. Za dodaten sijaj so bili po zgornjem delu posejani odsevni poudarki 3M, vložki pa so bili poklonjeni soustanovitelju podjetja Nike Billu Bowermanu s tiskom legendarnega oblikovalca obutve.

  Poleg privlačne estetike in robustne izdelave je model Vomero 5 tekačem zagotavljal tudi vrhunsko udobje zaradi kombinacije pene Cushlon in zraka Zoom Air. Prva je zanesljiv in podporen material EVA, ki je predhodnik številnih drugih Nikejevih blažilnih pen, medtem ko je druga posodobljena odbojna zračna blazina znamke Air, katere namestitev na obeh koncih čevlja je služila porazdelitvi teže uporabnika. Zaradi združitve teh dveh elementov je model Zoom Vomero 5 odziven in izjemno lahek, saj tehta le 328 gramov. Vse to je bil eleganten, športen in izjemno udoben čevelj.

  Po drugi ponovni obuditvi je Nike Zoom Vomero 5 postal priljubljen med ljubitelji teka in običajnimi uporabniki, nekateri pa so ga razglasili za najbolj udoben športni copat Nike vseh časov. Izdanih je bilo več barvnih različic, vključno z opaznim dizajnom, v katerega so bili vključeni elementi kultnega modela Dunk Low. Dobil je celo čast lastnega modela Doernbecher v sodelovanju z bolnikom iz znane otroške bolnišnice v Oregonu, kar je rezervirano le za najvišje linije Nike. Ta čevelj v sijoči škrlatni, oranžni in rumeni barvi se na maloprodajnih straneh že prodaja za več kot prvotno ceno, tako kot številni modeli Vomero 5, s čimer je poudarjena njegova osupljiva priljubljenost.

  Od začetkov kot klasični tekaški copat do tega, da je postal iskan modni kos, je imel model Vomero 5 doslej izjemno življenje. Oboževalci izvirnika so glede na usodo številnih sodobnih športnih copat morda domnevali, da se ne bo nikoli več vrnil, vendar sta mu njegova očarljiva estetika in izjemna zmogljivost omogočila ne le eno, temveč kar dve vrnitvi. Danes pomlajeni model Nike Zoom Vomero 5 še vedno navdušuje s svojo zadnjo vrnitvijo v središče pozornosti in povsem mogoče je, da bo tokrat tu ostal.

  Oceni Nike Zoom Vomero 5
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod