SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Jordan)

  • Kolekcija (11)

  • Verzija (Concord)

Air Jordan 11 Concord

Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja je bil Michael Jordan zaposlen z eno od najbolj izjemnih vrnitev v zgodovini športa, ko je izšel njegov enajsti podpisani copat. Prva iteracija te prelomne košarkarske trenirke je bila tako osupljiv odmik od drugih v tej zvrsti, da jo je Jordan preprosto moral nositi že prej. Na igrišče je z modelom Jordan 11 Concord stopil maja 1995, nekaj mesecev pred njegovo javno objavo, in tako se je začela čudovita zgodba o barvi Concord.

Originalna barva Air Jordan 11 Concord je bila Michaelova najljubša, zlasti v sezoni '95-'96 NBA, ki se je končala z njegovim četrtim naslovom prvaka. Zaradi tega je bil dizajn ob izidu deležen velike pozornosti, njegova prefinjena estetika, ki je bila oblikovana tako, da se je enako dobro podala k smokingu kot h košarkarskemu dresu, pa je tej barvi prinesla trajno priljubljenost tako v moški kot ženski različici, pa tudi v različicah za otroke. Njegov edinstven videz je opredeljen s črnim lakastim usnjenim blatnikom, ki obkroža celoten čevelj nad belim vmesnim podplatom iz pene Phylon. Ta vsebuje blaženje Air po celotni dolžini, medtem ko prosojni podplat razkriva lahkotno, podporno ploščo iz ogljikovih vlaken. Nepregledni podplati, obloženi z oprijemnimi oblikami v obliki ribje kosti, ležijo pod sprednjim delom stopala in peto ter dodajajo dodaten oprijem - njihova temno vijolična prevleka Dark Concord je vir imena copata. Zgornji del zapolnjuje bela balistična mreža, tekstilni trak pa oblikuje zanke ob jeziku. Na zgornjem delu jezika se pojavi prefinjena blagovna znamka, ki se zgleduje po luksuznih modnih blagovnih znamkah, na stranski petah pa je poleg Jordanove številke dresa 23 na zadnjem delu čevlja črn napis Jumpman. Zanimivo je, da je bilo na predizdajnem modelu Concord, ki ga je nosil na igrišču, na peti 45, kar se nanaša na njegov bejzbolski dres. To je bila številka, ki jo je začasno uporabljal ob vrnitvi v košarko, vendar se je do splošne izdaje modela Jordan 11 Concord konec leta 1995 vrnil k svoji stari številki, zato je na uradnem športnem copatu ta številka prikazana na peti.

Ker je model Concord tako ikoničen, je bil v preteklih letih večkrat ponovno izdan. Prva je bila izdaja Retro iz leta 2000, ki natančno posnema videz originala. V letih 2000 in 2001 je bilo v tej barvi mogoče videti tudi druge igralce, ki so sodelovali z Jordan Brandom. Med njimi je bil tudi Derek Anderson, ki je kot ekskluzivni igralec prejel edinstven nizki par Air Jordan 11 Concords. Temu je leta 2006 sledila splošna izdaja modela Concord, ki je bil predstavljen skupaj z modelom Air Jordan 6 kot del paketa Defining Moments Pack. Ta je bil ustvarjen v počastitev Jordanovih zmag na prvenstvih v letih 1991 in 1996, s katerimi se je začel eden od njegovih legendarnih trikratnih zmag. Model AJ11 ima znano črno lakirano usnje in belo balistično mrežico, vendar se od predhodnikov razlikuje po poudarkih kovinsko zlate barve na oznaki Jumpman in 23 ter uporabi črne barve na podplatih.

Naslednji retro model High Concord je izšel leta 2011. Njegova zasnova se praktično ne razlikuje od originala, vendar ima podporne vložke za čevlje in je zapakiran v škatlo Dark Concord s simbolom "XI". Ob izidu je bil tako priljubljen, da je močan odziv javnosti, zaradi katerega so nekateri navdušenci nad supergami kampirali čez noč, da bi dobili par, povzročil, da sta podjetji Nike in Jordan Brand spremenili pristop k prodaji izdelkov, kar je sčasoma pripeljalo do tombol in drugih metod, ki se uporabljajo danes. Približno v istem času je tudi sam Jordan dobil poseben model Concord Low z zlatimi logotipi prvenstva na jeziku. To je bil ponovno ekskluzivni čevelj za Jordana ter njegove prijatelje in družino, vendar ljubiteljem nizkih čevljev ni bilo treba dolgo čakati, da so ga dobili v roke, čeprav brez posebnih poudarkov Jordanovega para.

Zanimivo je, da je različica modela Concord prišla v nizke copate še pred klasično zasnovo. Ta izdaja iz leta 2013, znana kot Tuxedo ali Reverse Concord zaradi svoje inverzije tipične barvne razporeditve čevlja, je ohranila številne izstopajoče značilnosti, povezane z modelom AJ11. Uporablja tudi podobno barvno paleto kot prejšnji Concordi, z belo na blatniku in črno na četrtini, preden se živo rdeča barva na neprozornih delih podplata oddalji od tonov izvirnika. Leta 2014 je bil javnosti končno predstavljen prvi model Jordan 11 Low Concord. Razen nizko izrezanega ovratnika in mini Jumpmana na sredini pete je ta različica enaka različici High, vse do elegantnih učinkov blagovne znamke in temnih podplatov Concord.

Leta 2018 je podjetje Jordan Brand izdalo še en model Retro, ki je model Concord vrnil k njegovim začetkom; v čas maja 1995, ko je Michael uporniško predčasno obul svoj vzorčni par. Za razliko od copata, ki je bil javnosti na koncu izdan pozneje istega leta, je imel ta na peti številko 45 - Jordanovo posodobljeno številko dresa, ki jo je prinesel s seboj iz časov igranja baseballa. Do splošne izdaje se je vrnil k svoji tradicionalni košarkarski številki 23, prav tako pa tudi čevelj, vendar je presenetljivo, da do izdaje leta 2018 nobene retro različice ni krasila številka 45. V vseh drugih pogledih ta izdaja poustvarja izvirnik, vendar je zaradi te alternativne številke postala zelo iskana.

Istega leta je bil model Jordan 11 Concord spremenjen za uporabo v drugih športih z izdajo copat v High in Low slogu, preden je leta 2019 izšel Air Jordan 11 Low Golf v barvah Concord. Medtem ko ima model Cleat oblikovan podplat s fiksnimi čepi, ima model Golf specializirane črne čepe, ki jih je mogoče odstraniti s prosojnega podplata. Po tem je leto 2020 prineslo dva nova modela nizkih športnih copat, ki sta se zgledovala po izvirni barvni različici AJ11. Eden je bil Concord Bred, ki združuje črno-beli zgornji del modela Concord s črno-rdečim podplatom, ki časti legendarno barvo Bred. Poleg tega sta 23 na peti in Jumpman na jeziku v živo rdečem odtenku. Druga izdaja tistega leta je bila ženski model Concord Sketch. Odlikuje jo enako prepričljiva sprememba tona, saj je lakasti blatnik okrašen z bogatim odtenkom modre barve, prav tako večina logotipov Jumpman in 23 na peti.

Ti dodatki so oboževalcem superg zagotovili nekaj odličnih možnosti poleg tistih, ki so ostale zveste videzu izvirnika, vendar je podjetje Jordan Brand še vedno nadaljevalo z izdelovanjem novih različic modela Concord tudi v letu 2020. Leta 2022 sta bili izdani dve izvedbi CMFT, ena je bila različica tradicionalne barve, druga pa par Concord Breds. Sam model CMFT je predelal model Air Jordan 11 z elementi, usmerjenimi v udobje, kot so podplat iz pene Cushlon in zračne perforacije po bokih. Ti elementi so združeni z vidiki modela AJ11 OG, saj oba nizka copata vključujeta črno lakirano usnje z blatnikom, ki pokriva prste in stransko stranico, belo balistično mrežico na zgornjem delu in sistem vezalk s trakovi. Poleg tega imata vsaka črna logotipa Jumpman na jeziku in peti ter še enega vtisnjenega v podplat, ki je ledeno modre barve pri modelu Concord CMFT in živo rdeče barve pri različici Concord Bred.

Naslednje leto, med počitniško sezono 2023, je izšel še en model Retro. Izdelana je po vzoru superge iz paketa Defining Moments Pack iz leta 2006, ki je bila posodobljena različica Concord, in kot taka nosi veliko enakih oblikovnih značilnosti. Na primer, neprozorni podplati na podplatu so črni namesto vijoličastih, krasijo pa ga zlati poudarki na oznaki Jumpman in številki 23 na peti. Ta številka se v zlati barvi ponovi tudi na podplatu, medtem ko je zgornji del čevlja zapolnjen z vrhunskim belim usnjem. Pri Jordan Brandu so se odločili, da ga poimenujejo Gratitude (hvaležnost) v zahvalo tistim, ki so bili na začetku in so z Air Jordan 11 ostali vse do danes.

Jordan 11 Concord je čevelj, ki določa obdobje in ga mnogi povezujejo z osupljivo vrnitvijo Michaela Jordana sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja. Njegova elegantna barvna shema je pritegnila pozornost medijev in ljubiteljev športnih copat že od prvega trenutka, ko se je pojavil na igrišču, zato je ena najbolj ikoničnih barvnih različic modela AJ11. Danes je zaradi elegantnega videza in bogate zgodovine modela Concord vsaka retro različica deležna navdušenja in navdušenja oboževalcev po vsem svetu.

Oceni Jordan 11 Concord
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod