SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Jordan)

  • Kolekcija (11)

  • Verzija (Bred)

Air Jordan 11 Bred

Spomladi leta 1996 je Michael Jordan napredoval proti svojemu četrtemu naslovu prvaka. Do takrat so se njegovi navijači že navadili, da nosi svoje najnovejše podpisane športne copate, toda ko je v play-offu leta '96 stopil na igrišče, je bila obleka Jordan 11 sicer očitna, vendar je bila nekaj drugačna. Polirana površina blatnika iz lakiranega usnja je bila še vedno jasno vidna, vendar je bila barvna shema zgornjega dela črno-rdeča, prav tako kot ikonična barva Bred, ki je več kot desetletje prej pripomogla k lansiranju znamke Jordan. Združitev tega izjemno priljubljenega dizajna in pionirskega modela Air Jordan 11 je bila mojstrska poteza, model Jordan 11 Bred pa še danes ostaja zelo iskan športni copat.

Prvi model Air Jordan 11 Bred, ki ga nekateri imenujejo Playoffs kot sklicevanje na čas, ko jih je Jordan slavno nosil, ima enako konstrukcijo kot originalni model iz leta 1995, vendar v barvah košarkarske ekipe Chicago Bulls. Njegov prosojni podplat in logotipa Jumpman na stranski petah in jeziku so rdeči, vmesni podplat je bel, skoraj vse drugo pa črno, vključno z blatnikom iz lakiranega usnja, zgornjim delom iz balistične mreže, usnjeno peto in podplatom v obliki ribje kosti. Notranjost je prav tako prevlečena v elegantnih črnih tonih, prav tako logotip Jumpman, ki je viden za delno prosojnim podplatom na sredini črno-bele plošče iz ogljikovih vlaken. Beli poudarki izstopajo na številki 23, ki krasi petni zavihek, besedilu Jordan in Jumpman na jeziku ter blagovni znamki Nike Air, natisnjeni na podplatu. Odziv na izdajo modela AJ11 OG Bred je bil tako strasten, da se je zapisal med najbolj zaželene modele Air Jordan 11. Zaradi tega je bil v preteklih letih predelan in ponovno izdan v številnih različnih modelih, vključno z moškimi in ženskimi modeli, pa tudi tistimi, ki so bili izdelani posebej za otroke.

Pravzaprav je bil model AJ11 Bred tako priljubljen, da je bil ena od dveh barvnih različic, ki sta bili kasneje leta 1996 izdani kot nizki model. Model Jordan 11 IE je videti nekoliko drugače kot visok model, saj se je odpovedal uporabi lakastega usnja in namesto tega uporabil standardno usnje po celotnem zgornjem delu. Različica Bred še vedno ohranja pretežno črn videz z rdečimi poudarki na notranji strani in za mrežico na bokih, vendar ima njen prosojni podplat bolj bež odtenek.

Prva prava ponovna izdaja modela Jordan 11 Bred High se je zgodila leta 2001, ko je bila izdelana izdaja Retro v podobi originala. Ta copat je tako podoben svojemu predhodniku, da ga je komaj mogoče razlikovati od njega. Ima enak zgornji del iz črnega lakastega usnja in balistične mreže, podplat in stranski logotip Jumpman pa sta rdeča. Opazna sprememba je prisotnost belega Jumpmana na podplatu, sicer pa je model Bred 2001 zvesta rekonstrukcija različice iz leta 1996.

V letih po tej prvi retro izdaji so bile izdane številne različice Jordan 11 Bred. Naslednja je izšla leta 2008, ko je podjetje Jordan Brand pripravilo paket Countdown Pack kot praznovanje zgodovine Air Jordan ob 23. obletnici linije copat. Sestavljata ga Air Jordan 11 Bred in Air Jordan 12 Taxi, ki posnemata videz svojih predhodnikov. Naslednji retro model, ki je bil izdelan leta 2012, naredi enako, prihaja pa v posebni škatli z drznimi rdečimi vložki, na katerih je simbol "XI".

Potem ko je bil z visoko različico modela AJ11 Bred tako uspešen, se je podjetje Jordan Brand leta 2015 odločilo, da se vrne k nizki različici. Ta model Jordan 11 Bred Low ima tradicionalen videz, zlasti zaradi črnega lakastega usnjenega blatnika. Njegova enota podplata vključuje prozoren rdeč podplat s črnimi gumijastimi podplati na peti in prstih, podporno ploščico iz ogljikovih vlaken ter bel vmesni podplat iz pene Phylon in zraka Air. Črna balistična mreža prekriva zgornji del in jezik, prekrivanje pete pa je iz črnega usnja. V notranjosti je podloga rdeče barve, vložek pa črn, slednjega krasi Jumpman v rdeči barvi, medtem ko je na jeziku blagovna znamka z belim besedilom in še enim rdečim Jumpmanom. Številka 23 na zavihku pete je bele barve, miniaturni rdeči Jumpman pa se nahaja tik pod njo na sredini prekrivne plasti pete in dopolnjuje videz.

Tri leta pozneje, leta 2018, je bil model AJ11 Bred prilagojen v copate v slogu High in Low, leta 2019 pa je izšel model za golf, znan kot Safari Bred. Tako cepin kot čevelj za golf imata specializirane podplate, prvi z oblikovanimi čepi, ki se lahko uporabljajo za bejzbol ali ameriški nogomet, drugi pa s črnimi bodicami, ki izhajajo iz svetleče rdečega podplata. Zgornji del obeh kopačk je podoben tistemu pri drugih modelih AJ11 Bred, vendar ima Safari Bred namesto mrežice čez zgornji del stopala črno usnje, na jeziku pa značilen emblem z belim listom. Tega leta se je podjetje Jordan Brand vrnilo tudi k izvirnemu modelu Air Jordan 11 Bred s še eno ponovno izdajo, ki ima enake značilnosti in barvno shemo kot model Playoffs iz leta 1996.

Leta 2020 je bil ikonični videz modela Jordan 11 Bred združen s še eno legendarno barvno različico - prefinjeno Concord. Tako je nastal model AJ11 Concord Bred, copat, katerega podplat spominja na prosojno rdeč podplat in bel vmesni podplat modela Bred ter bleščeče črn blatnik in bel zgornji del modela Concord. Kot nizki copat ima na peti izvezen majhen Jumpman, tokrat v črni barvi, na črnem zavihku pete pa je številka 23 v rdeči barvi. Razen rdečega Jumpmana na vložku je notranjost čevlja popolnoma črna, podobno obarvan obliž na sredini jezika pa vsebuje belo besedilo blagovne znamke in še en rdeč logotip.

Jordan Brand se je leta 2021 ponovno osredotočil na nizke modele Brede, najprej s črno-rdečim modelom Jordan 11 CMFT. Slednji ton se kombinira z belo barvo na preoblikovanem podplatu, majhen del pa se razteza do belega vmesnega podplata, na katerem sta odtisnjena Jumpman in napis "Cushlon ZOOM", ki napoveduje prisotnost udobne kombinacije blaženja. Njegov povsem črn zgornji del prehaja iz lakastega usnja na blatniku v mrežico na četrtini in usnje na peti. Rdeči emblemi Jumpman krasijo stransko peto in jezik, rdeči vložki pa gostijo še enega Jumpmana v črni barvi na levem stopalu in posebno oznako CMFT na desnem. leta 2021 smo videli tudi vrnitev modela Low IE Bred v retro izvedbi, ki je zelo podobna različici iz leta 1996. Njegov črn zgornji del združuje nubuk in mrežico vzdolž bokov s tumbled usnjem okoli prsta in čez zgornji del. Na črnem usnjenem jeziku je rdeč Jumpman, še en krasi črn podplat, medtem ko je tisti na sredini plošče iz ogljikovih vlaken bel. Ta lahka podloga je prekrita z rdečim in črnim mrežastim vzorcem, rdeči gumijasti stroki pa poudarjajo sprednji in peti del prosojnega podplata.

2022 prinesel še dva modela CMFT Lows, enega v ženski različici modela, usmerjenega v udobje, z blatnikom iz rdečega lakiranega usnja, drugega pa v barvi Concord Bred. Ta ima enake lastnosti kot drugi modeli CMFT in belo-rdečo enoto podplata kot tradicionalni Bred, vendar je njegov zgornji del večinoma bel, razen blatnika iz lakiranega usnja in silhuete Jumpman na stranski petah in jeziku. Kljub temu, da je bil model AJ11 CMFT Bred iz tega leta izdan šele leta 2021, je bil proti koncu leta 2023 ponovno izdan, kar je omogočilo večji dostop do te različice barvne različice.

Izjemna zgodba, ki je stala za modelom AJ1 Bred, je zagotovila njegovo zapuščino kot nepozabno barvno različico, vendar je model Air Jordan 11 prinesel povsem nov slog. Od leta 1996, ko je bil ustvarjen Jordanov slavni športni copat, s katerim je zmagal na prvenstvu, so bili njegovi črno-rdeči toni vidni na celi vrsti modelov, od visokih do nizkih copat, v slogih za vse starosti. Kultni model Jordan 11 Bred še danes pušča svoj pečat v kulturi športnih copat in nedvomno bo to počel še naprej z vsako prihodnjo izdajo.

Oceni Jordan 11 Bred
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod