SPORTSHOWROOM
  adidas NMD

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (adidas)

  • Line

  • Kolekcija (NMD)

  • Model

  • Collaboration

  • Velikost

  • Barva

  • Tehnologija

  • Material

  • Edition

  • Šport

  adidas NMD

  NMD

  Leto 2015 je bilo za adidas veliko. Predstavljen je bil Yeezy, Ultra Boost, številne vznemirljive kolaboracije, vključno s Pusha T, Pharellom Williamsom in Rafom Simonsom, decembra pa je na posebnem dogodku v New Yorku prišel adidas NMD.

  NMD, katerega ime je kratica za nomad, je bil zasnovan za raziskovalce, ustvarjalce in kulturne usmerjevalce trendov v sodobnem velemestu; za tiste, ki so vedno na nogah. Današnji mestni prebivalec potrebuje čevelj, ki omogoča dolgotrajno raziskovanje urbanega okolja, spodbuja ustvarjalno energijo in poskrbi, da se uporabnik ves dan dobro počuti.

  Čevelj adidas NMD podpira ta visokooktanski način življenja z združitvijo nekaterih najbolj inovativnih tehnologij: Boost in Primeknit. Slednji je enojno pleten zgornji del, ki je na otip podoben nogavici. Izdelan je iz termoplastičnih fuzijskih prej, ki so prožne, stabilne, zračne in podporne. Zaprte vezalke in elegantne varjene tri črte so aerodinamične in varujejo stopalo. Estetsko je zgornji del videti sodoben in športen.

  V spodnjem delu copata NMD je shranjena adidasova tehnologija Boost. Adidas je v sodelovanju z nemškimi kemiki BASF izdelal vmesni podplat iz tisočih mehurčkov eTPU, ki vračajo energijo. Ti delujejo kot mini zračni žepki, ki zagotavljajo udobje, prožnost, vzdržljivost in vodoodpornost brez primere.

  Ta tehnologija je utemeljena z oprijemljivim gumijastim podplatom, po katerem poteka mrežast vzorec vdolbin. Te niso le za okras. Po besedah vodilnega oblikovalca Nica Galwaya pomagajo uporabniku, da se giblje z manj omejitvami, kar zagotavlja največji možni izkoristek energije.

  Na podoben način barvne palice, ki se kot opeke pojavljajo na bokih čevlja, zagotavljajo dodatno stabilnost, hkrati pa se sklicujejo na adidasove silhuete iz 80. let, kot so Micro Pacer iz leta 1984, Boston Super in predvsem Rising Star. Peta, ki je zaradi svoje značilne oblike včasih poznana tudi pod imenom "muce", zagotavlja strukturno podporo in nosi ikonično blagovno znamko adidas. Ti motivi utrjujejo zamisel o čevlju, katerega vizualne značilnosti so tudi sestavni del njegove funkcije, medtem ko estetika stare šole daje občutek, da je zakoreninjena v bogati in znani adidasovi zgodovini oblikovanja. Za Galwaya je bilo pomembno, da lahko ljudje čevelj takoj prepoznajo, tudi ko ga vidijo od daleč, zato je poskrbel, da se NMD zdi kot čevelj, ki smo ga že vajeni, hkrati pa mu je dal edinstven slog, ki še ni bil viden.

  adidas NMD je vrhunski mestni copat. Tehnologiji Boost in Primeknit sta združeni, da bi ustvarili peresno lahek, ergonomski čevelj, ki premaguje pločnike in nosi lasten slog, navdihnjen z osemdesetimi leti. NMD omogoča ustvarjalcem in mislecem, da se z lahkoto premikajo po mestu, hkrati pa mu uspeva uravnotežiti udobje z vrhunskim slogom, in čeprav morda črpa navdih iz preteklosti, je nedvomno usmerjen tudi v prihodnost. Prav ta sinergija je poskrbela za bleščeč uspeh modela NMD.

  Oceni Adidas NMD
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod