SPORTSHOWROOM

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Model (Experimental)

  • Tehnologija

  • Edition

  • Style

  • Šport

  • Barva

  Air Force 1 Experimental

  Model Nike Air Force 1 Experimental spada v linijo N. 354, ki je s svojim konceptom poustvarjanja obstoječih modelov z dodajanjem drznih in inovativnih elementov poklon nekdanjim in sedanjim modelom športnih copat Nike. Model AF1 Experimental odraža in udejanja ta koncept prek precej neobičajnega zgornjega dela, ki je izdelan iz vakuumsko oblikovanega penastega materiala, ki mu daje edinstven izgled. Posledično so šivi komajda prisotni. V zelo okrnjeni verziji se pojavijo na podlogi za luknjice ter zunanjem delu opetnika. Linije med posameznimi elementi zgornjega dela so namesto s šivi nakazane z izstopajočimi robovi, prav tako pa se na obeh straneh copata bočita kljukici ‘swoosh’. Pri nekaterih različicah lahko opazimo rahle vdolbinice na delu prek prstov, kjer se sicer pojavijo perforacije.

  Čeprav izgleda, kot da je prek celotnega zgornjega dela položen tanek sloj plastike z gubicami in robovi, je vse to del sloja iz mehke pene, ki izgleda spužvasto in porozno. Pri nekaterih različicah modela AF1 Experimental se pojavi grafika v obliki napisa “Air Force 1” prek zunanjega dela, večina različic pa ima zgolj napis N. 354 prek kljukice ‘swoosh’ na zunanji strani copata. Koda se ponovi na neonsko rumeni nalepki, ki se nahaja na peti med srednjim podplatom in zgornjim delom ter vključuje napisa “This label is your guarantee of quality” in “Nike Air Force One Experimental”.

  Poleg klasičnih vezalk s kovinskim zaključkom ima model Experimental dodatno elastično vrvico, ki nadomešča funkcijo zavezovanja, tako da lahko ostanejo vezalke razrahljane. Elastična vrvica ima pri vrhu podloge za luknjice sponko za zategovanje, na koncih pa plastičen zaključek z napisom Nike, ki ga laho zataknemo na zanko na dnu podloge za luknjice. Jezik je širši in debelejši, njegov vidni rob pri gležnju pa razkriva penasto polnilo. Namesto bolj običajne etikete na jeziku, se pri modelu Air Force 1 Experimental na sredini pojavi trak, s katerim povlečemo jezik, tako da so izvezene Nike oznake pomaknjene na zunanjo stran jezika.

  Še en trak za obuvanje je na peti nad opetnikom, ki je nadaljevanje penastega zgornjega dela. Poleg linije šivov na njegovi zunanji strani, ki se nadaljuje prek pete proti podplatu, lahko tu vidimo še vtisnjen napis Nike Air, ki pa je obrnjen na glavo za ekstra učinek.

  Vse omenjeno zaključuje klasičen gumijasti zunanji podplat s koncentričnimi krogi ter srednjim podplatom z Air blazinicami. Zaradi plastičnega sloja, ki se nadaljuje iz zgornjega dela in prekriva celoten srednji podplat, je izgled tega copata zelo neobičajen. Ekscentričen izgled pa dopolnjujejo še gube, ki se pojavljajo vzdolž stranic podplata.

  Tako kot pri drugih copatih linije N. 354 se tudi pri modelu Air Force 1 Experimental poleg drobne skicirane kljukice ‘swoosh’ na notranjem podplatu pojavi zanimivo sporočilo. Napis “The ‘AF1 Experimental – Type’ design is based on an oxygen mask used in the Nike Sports research lab” ponuja majhen vpogled v koncept za tem fascinantnim modelom, ki je čisto zares eksperimentalen.

  Oceni Nike Air Force 1 Experimental
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod