SPORTSHOWROOM

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Model (Shell)

  • Tehnologija

  • Style

  • Šport

  • Barva

  Nike Air Force 1 Shell

  7 izdelkov

  Eleganten športni gležnjar, ki ščiti pred dežjem in snegom.

  Air Force 1 Shell

  Model Nike Air Force 1 Shell je čevelj, namenjen zaščiti v zimskih razmerah. Po zgledu zimske obutve je zgornji del iz sintetičnega vodoodbojnega materiala, ki je idealen za sprehode po snegu. V srednjem podplatu so blazinice Air, zunanji podplat pa je iz gume s klasičnimi koncentričnimi krogi, značilnimi za modele AF1, ki nudijo dober oprijem tudi pri bolj drsečih podlagah. Notranji podplat iz mehkega flisa skrbi za tople podplate in varuje pred mrazom.

  Nad srednjim podplatom je na zgornji del copata prišit tkan zaščitni trak okoli in okoli čevlja, ki se stika na notranji strani copata. Na zgornjem delu so klasični krojaški kosi AF1 zgolj nakazani s šivi. Ena linija cikcak šivov krasi gorji del ovratnika, ki se dviga precej nad gleženj, druga pa je speljana po diagonali od sredine čevlja proti peti oziroma traku na peti, kjer se konča. Trak na peti je širši in bogat s šivi, med katerimi izstopa cikcak linija po sredini ter pravokotnik z X križem na dnu.

  Po vzoru traka na peti se podoben pojavi tudi na jeziku. Proti vrhu ima tri zanke, skozi katere napeljemo elastične vezalke, ki pri vrhu podloge za vezalke izginejo v ovratnik. Pri modelu Air Force 1 Shell torej vezalk ne zavezujemo klasično, temveč s pomočjo zanke na jeziku ter gumba za zategovanje na peti. Podloga za vezalke je ločen panel, prišit na preostali vrhnji del, luknjice pa so obrobljene z gostimi šivi – enaka obroba je uporabljena tudi pri luknjicah za vezalke na jeziku in peti ter na dveh nakazanih luknjicah na notranji strani copata, ki sta sicer polni, da preprečujeta vdor vode. Na zunanji strani čevlja je dodatna zaščita prek luknjic za vezalke, okrašena s široko cikcak linijo šivov.

  Model Air Force 1 Shell krasijo čisto posebne oznake znamke. Ena od njih je kljukica ‘swoosh’, ki je natisnjena na zunanji strani čevlja, na notranji pa je ni. Ozka etiketa z napisom “AF1” kuka izpod podloge vezalk na zunanji strani copata, na notranji strani pa se nad gležnjem pojavi unikaten našitek, pritrjen s cikcak šivi, s trivrstičnim besedilom, ki povzema zgodbo AF1. Napis v prvi vrstici “Nike AF1 1982” obeležuje letnico izdaje prvega iz ikonične linije copat. Navedba koordinat 45.4871’N, 122.8037’W v drugi vrstici označujejo točko Southwest Farmington & Hall, križišče v centru kraja Beaverton v bližini sedeža družbe Nike. Zadnja vrstica je verjetno najbolj presenetljiva – napis “94FT X 50FT”, ob katerem se pojavi drobna kljukica ‘swoosh’, še zdaleč ni nabor naključnih številk, temveč predstavlja mere standardnega košarkarskega igrišča v NBA, ki so namenjene kot poklon športnim koreninam linije copat AF1. Ta drobni detajl kaže na to, da četudi je model Air Force 1 Shell zimski čevelj, se v svoji osnovi še vedno naslanja na originalno zasnovo.

  Oceni Nike Air Force 1 Shell
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod