SPORTSHOWROOM

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Model (Shell)

  • Slog

  Air Force 1 Shell

  Nike Air Force 1 Shell je ženski čevelj high-top. Zgornji del tega športnega copata, ki je navdihnjen s sezonskimi vrhnjimi oblačili, je izdelan iz sintetičnega vodoodpornega lupinskega materiala, zato je odličen za hojo po snegu. Pod njim sta vmesni podplat Air in gumijasti podplat, pri čemer tradicionalni oprijem s koncentričnimi krogi modela AF1 uporabniku omogoča ohranjanje oprijema v spolzkih razmerah. Medtem vložek iz flisaste tkanine sherpa ogreje spodnji del stopala, saj zagotavlja izolacijo pred mrazom.

  Tik nad srednjim podplatom je tkani najlonski blatnik, ki obdaja celotno stopalo, njegova konca pa se stikata v šivu na medialnem srednjem delu stopala. Medtem ko različice, kot je Platinum Violet, uporabljajo enak ton tako na blatniku kot na zgornjem delu, različice, kot je Desert Sand, spreminjajo barvo, in sicer vijolično na prvem delu in svetlo bež na drugem. Zgornji del ima trakove šivov, ki razmejujejo različne segmente, vendar na sprednjem delu stopala ali peti ni prekrivanj. Diagonalne črte niti so všite v zgornji del ovratnika, ki je dvignjen nad gležnje, nadaljnje črte pa se pod kotom od sredine stopala proti peti pomikajo navzgor. Te linije se ustavijo ob stiku z zapletenim petnim trakom - širokim pasom materiala z dodatnimi šivi, vključno s cikcakasto linijo, ki se vije po sredini, in križnim vzorcem škatle, ki je izvezen na spodnjem delu. Pri nekaterih različicah Air Force 1 Shell so ti elementi različno obarvani, pri različici Plum je zadaj modra nit, ob straneh vijolična, čez pravokotni obliž, ki se nahaja tik nad peto srednjega podplata, pa rumena. Pri drugih, kot je model Sail, so stvari bolj enotne, saj so šivi v istem belkastem odtenku kot na zunanjem delu.

  Tkanemu traku na peti ustreza podoben trak, ki poteka po jeziku in ima ob koncu tri zanke za elastične vezalke. Te izginejo v ovratnik na vrhu očesne odprtine, kar omogoča, da se AF1 Shell namesto običajnega zavezovanja zategne s kombinacijo traku za vlečenje na jeziku in gumba, ki štrli iz pete. Sama vezalka prekriva preostali del zgornjega dela in ima izvezene obročke okoli vsake vezalke. Podobni izvezeni obročki obdajajo luknjice za vezalke na peti in jeziku ter dve imitaciji prezračevalnih odprtin na medialni sredini stopala, ki sta v resnici zaprti, da se prepreči vdor vode v čevelj. Dodatna zaščitna prevleka zakriva tudi stranski niz očesc, ki je okrašen z diagonalnim šivom.

  Ta ženski čevelj krasi poseben nabor elementov blagovne znamke. Za začetek je na stranski stranici natisnjen napis swoosh, ne pa tudi na medialni stranici. Pogosto je v drugačni barvi kot zgornji del, tako da je jasno viden, tudi na enobarvnih barvah, kot sta morsko modra Midnight Turquoise in živo zelena Volt. Izza stranskega roba nadlakti se pojavi tudi oznaka z besedilom AF1, ki se običajno razlikuje od zunanje barve, na primer pri črni izdaji, kjer se pojavi v svetlem sivem odtenku. Podobna tonska variacija se pojavlja na medialnem boku v obliki edinstvenega našitka, ki je pritrjen s cikcak šivom na višini malo nad gležnjem. Vsebuje tri sklope besedila, ki pripovedujejo zgodbo o modelu Air Force 1. V prvem je napis "Nike AF1 1982", ki spominja na leto, ko je bil izdan prvi model te kultne linije. Drugi vsebuje niz koordinat: 45.4871'N, 122,8037'W, ki označuje točko na jugozahodnem križišču Farmington & Hall v središču Beavertona blizu sedeža podjetja Nike. Zadnji del je verjetno najbolj presenetljiv. Na njem piše "94FT X 50FT" in se nahaja poleg majhnega napisa swoosh. To še zdaleč niso naključne meritve, temveč dejansko dimenzije predpisanega košarkarskega igrišča v ligi NBA, kar zagotavlja, da se školjka priklanja košarkarskim trenerjem, ki so tvorili športne korenine modela AF1. Ta drobna podrobnost kaže, da čeprav je Nike Air Force 1 Shell zimski čevelj, še vedno dolguje svoje temelje legendarni prvotni zasnovi.

  Oceni Nike Air Force 1 Shell
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod