SPORTSHOWROOM

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Model (Type)

  • Slog

  Air Force 1 Type

  Nike Air Force 1 Type je del serije N. 354 - zbirke modelov, ki odražajo Nikejevo sposobnost inoviranja s spoštovanjem preteklosti in sedanjosti blagovne znamke. Gre za Low superge z znanim gumijastim podplatom modela AF1 s koncentričnim krožnim oprijemom in vmesnim podplatom Air. Poleg teh klasičnih atributov je čevelj razpršen s prepričljivimi značilnimi podrobnostmi.

  Velika, kvačkana plošča se ovija po celotnem sprednjem delu stopala in povezuje vmesni podplat in prste zgornjega dela čevlja. Na supergah, kot so Nike Air Force 1 Type 2 Triple White, se ton tega dela ujema s tonom zgornjega dela, medtem ko je pri modelu Grey Fog med drugim uvedena variacija, saj je dodana plošča na sprednjem delu stopala siva, zgornji del pa bel. Če se pomikamo nazaj po čevlju, sta segmenta srednjega in zadnjega dela stopala na vsaki strani drugačna. Stranski vmesni del stopala je trden del, na katerem je besedilo N. 354 v ročno pisani pisavi, ki je črno na različicah z belim zgornjim delom, kot je Sail Gum, in belo na večini različic s črnim zgornjim delom, kot je Black Royal. Tu ni šumnikov, ampak je nad tem besedilom trak materiala, ki je pritrjen neposredno na očesni del in prekinja šiv, ki obdaja preostali del. Četrtina plošče je prav tako enovita, vendar na drugi strani traku na peti stvari postanejo prozorne navzdol po medialni strani čevlja. Prosojni swoosh je prekrit s pasom materiala, ki ločuje srednji in zadnji del, pod njim pa je viden šiv. Prav tako se iz srednjega dela tik pod očesom razširi napihnjen pravokotnik z okroglimi robovi, kar predstavlja zanimiv oblikovni vidik.

  Eden od najbolj opaznih delov modela Air Force 1 Type je trak, ki obdaja peto. Ta raztegljiv trak, ki izhaja iz ojačane reže na medialni strani, je pritrjen z velcro in ga je mogoče prilagoditi, da se prilagodi stopalu uporabnika. Njegovo notranje delovanje je mogoče videti skozi prozorne dele copata - vidni so štirje kabli flywire, ki potujejo od konca traku do sredine stopala, kjer se potopijo v čevelj in ovijejo stopalo tik pod vezalkami. Na te žice se oprime petni trak, ki pomaga pri tesnem prileganju.

  Plišasti jezik modela AF1 Type je prav tako značilnega videza. Posut je s krožnimi vdolbinami, od katerih ima vsaka na sredini drobno perforacijo za odlično zračnost. Odvisno od zasnove je na voljo tudi v različnih presenetljivih barvah; na primer jezik pri barvni različici Summit White je v bogatem modrem odtenku. Na zadnji strani je na spodnjem robu trdnega petnega traku brez vidnih šivov, tako da je na njem prostor za prehod petnega traku. Tu je razkrita tudi originalna blagovna znamka Air Force 1 Type - tanek šumnik z razcepljenim koncem repa, ki je videti, kot da je bil narisan. Ponovno se pojavi na koncu traku za peto, medtem ko je zadnji drobni swoosh odtisnjen v zgornjem kotu jezika. Čeprav je ta zadnji logotip videti subtilno glede na površino za njim, so logotipi na drugih delih copata običajno v barvitem tonu, kot je živo oranžna barva swooshov na izdaji Hyper Crimson.

  V notranjosti športnega copata Nike Air Force 1 Type je na vložku pojasnjen navdih za njegov razvoj. Vse je natipkano z velikimi tiskanimi črkami in se glasi: "Zasnova 'AF1-Type' temelji na prototipu Nike Air Mowabb iz leta 2001," preden se konča s še enim skiciranim swooshem. Ta zaključna podrobnost zajema bistvo projekta N. 354 in dokazuje, da je model pravi poklon Nikejevi filozofiji eksperimentalnega oblikovanja.

  Oceni Nike Air Force 1 Type
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod