SPORTSHOWROOM

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Model (Type)

  • Tehnologija

  • Style

  • Šport

  • Barva

  Air Force 1 Type

  Model Nike Air Force 1 Type spada v izdelke linije N. 354 – gre za kolekcijo modelov, ki so namenjeni prikazu, kaj vse je družba Nike zmožna doseči s svojimi inovacijami, ki se poklanjajo tako njihovi preteklosti kot tudi sedanjosti.  Model ima klasičen gumijast podplat AF1 s koncentričnimi krogi ter srednji podplat z Air blazinicami. Če izvzamemo te klasične značilnosti, je copat prežet s številnimi prepričljivimi podobnostmi.

  Spredaj je preko spoja med zgornjim delom čevlja in podplatom položen dolg in širok karirast panel. Bolj ko se pomikamo proti peti, bolj se notranja in zunanja stran copata razlikujeta. Zunanji srednji panel je iz enega kosa z napisom N. 354 v fontu, ki spominja na rokopis, a brez puščice ‘swoosh’. Nad njim je pas materiala, ki je povezan neposredno s podlogo za luknjice, s čimer prekine linijo šiva, ki podlogo obroblja drugod. Zadnji del čevlja pod paskom, ki poteka prek petnega dela, je na zunanji polovici iz enega kosa, notranji del pa je do sredine čevlja prosojen. Prosojna je tudi kljukica ‘swoosh’, preko nje pa poteka trak materiala, ki deli zadnji in srednji del čevlja, z opaznimi šivi. Še eno zanimivost predstavlja mehurčkast pravokotnik z zaobljenimi oglišči, ki se nahaja pod vrhom podloge za luknjice na notranji strani čevlja.

  Ena najbolj opaznih posebnosti modela Air Force 1 Type je pasek prek pete. Vidni del se začne na notranji strani, kjer trak pride iz zanke, na drugem koncu pa se z Velcro ježkom pritrdi na podlago, kar uporabniku omogoča reguliranje širine. Mehanizem paska je viden skozi prosojni medialni del čevlja – štiri tanke vrvice, ki uporabniku omogočajo optimalno prileganje, potekajo od zanke prek srednjega dela čevlja, kjer se skrijejo očem, in se nadaljujejo prek stopala pod vezalkami.

  Mehak in raztegljiv jezik modela AF1 Type je prav tako poseben po svojem izgledu. Prepreden je z okroglimi vdrtinami s perforacijo na sredini, kar zagotavlja neverjetno zračnost čevlja. Panel na peti na spodnjem delu ni prišit, kar omogoča neovirano premikanje paska za regulacijo. Tudi oznake znamke so na modelu Air Force 1 Type unikatne – tanka kljukica ‘swoosh’ z razcepljenim koncem izgleda, kot bi jo nekdo narisal. Ponovi se še na koncu paska, drobna kljukica ‘swoosh’ pa je vtisnjena tudi v zgornji kot jezika.

  Notranji podplat modela AF1 Type pojasni navdih, ki je botroval razvoju tega copata, z napisom v velikih črkah “The ‘AF1-Type’ design is based on a prototype Nike Air Mowabb from 2001”, ki se zaključi s še eno skicirano kljukico ‘swoosh’. Ta zadnja podrobnost povzema bistvo projekta N. 354 in dokazuje, da je model edinstven poklon preteklosti znamke Nike.

  Oceni Nike Air Force 1 Type
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod