SPORTSHOWROOM
  Nike Air Max 2090

  Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Nike)

  • Line

  • Kolekcija (Air Max 2090)

  • Velikost

  • Barva

  • Tehnologija

  • Edition

  • Šport

  Nike Air Max 2090

  Nike Air Max 2090

  171 izdelkov

  Preteklost, sedanjost in prihodnost modela Air Max v enem čevlju.

  Air Max 2090

  Prvi Nikejev dan Air Max Day je potekal 26. marca 2014 ob 27. obletnici modela Air Max 1. Šest let pozneje, leta 2020, je bil dogodek namenjen počastitvi 30-letnice modela Air Max 90. Tako je bila izdana povsem nova silhueta v podobi tega kultnega čevlja. Nastal je model Nike Air Max 2090.

  Dylan Raasch, ki je bil višji kreativni direktor modela Air Max, meni, da ta model razkriva zgodbo o tem, kako so se Nikejevi športni copati razvijali v 30 letih med modeloma AM90 in AM2090. Oblikovalci modela 2090 so si namreč ogledali ta razvoj in razmišljali, kam bo to linijo pripeljalo v prihodnosti. To je bil navdih za te v prihodnost usmerjene športne copate.

  Od izvirnika je prevzel kaseto na peti, velik blatnik in kombinacijo vmesnega podplata iz pene z enoto Air v peti. Vendar so bili ti elementi nekoliko spremenjeni - peta ima grebene, ki izhajajo iz nje, in ne vrezanih utorov, žepek Air pa je dvakrat večji kot v originalu. Iz modela AM90 je bila prenesena tudi debela kaseta, ki obdaja ta žep, tokrat se razteza okoli pete, z gladko sprednjo polovico in grebeni na zadnji strani. Medtem ko ti vidiki dajejo modelu Air Max 2090 športno dediščino in tehnologijo blaženja tekača, ga njegovi novejši elementi naredijo tudi za odličen modni kos.

  Posodobljen logotip Air in prosojni tekstilni zgornji del odražata sodobnejšo, prefinjeno estetiko, hkrati pa se še vedno sklicujeta na koncept prvega modela Air Max: da je tehnologija vidna. Ta pristop se uteleša tudi v načinu, kako izbira materialov sporoča njihov strukturni pomen: dobesedno lahko vidite skozi tiste dele, ki so lažji, do neprozornih strukturnih komponent za njimi. Ta kombinacija je ustvarila lahek športni copat s hitrostjo in udobjem v središču, ki ga podpira tudi trdna vzdržljivost. Pod nogami ima Nike Air Max 2090 nov zmogljiv podplat, ki poleg prožnih utorov, ki spominjajo na prvotne, še vedno vključuje tudi razmejitve tekalne plasti, podobne tistim na prejšnjih modelih z oprijemom waffle. Tudi ko se model 2090 pomika naprej, se še naprej sklicuje na preteklost.

  Raasch o modelu Air Max 2090 ne razmišlja kot o obutvi ali modi, temveč bolj kot o obliki prevoza. Prepričan je, da se bodo čevlji razvijali v drugačno smer in postali povsem drugačni od tistih, ki smo jih vajeni danes. Ta navdih je viden v blatniku iz sintetičnega usnja, ki spominja na aerodinamične obrise električnega avtomobila. Zdi se, da tudi elegantna, minimalistična gladka bela najlonska tkanina ripstop in mreža imata obliko futurističnega avtomobilskega podvozja. Celo tri natančno izdelane luknje na zračni enoti modela Air Max 2090 in njegova svetla barvna paleta lahko pomenijo namig na prihodnost, v kateri bo električni prevoz postal stalnica.

  Nike Air Max 2090 združuje zgodovino, sedanjost in prihodnost ter tako oblikuje novo generacijo modela Air Max. Ta linija že dolgo temelji na inovativnosti, model 2090 pa je njen močan izraz. Gre za eleganten, sodoben copat, ki se zdi retro in napreden hkrati, saj se sklicuje na čevlje, ki so bili prej, hkrati pa napoveduje tiste, ki šele prihajajo.

  Oceni Nike Air Max 2090
  (0)

  SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

  Nadaljuj

  Izberi svojo državo

  Evropi

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  srednji vzhod