SPORTSHOWROOM

Filtriraj po

  • Razvrsti

  • Spol

  • Znamka (Jordan)

  • Kolekcija (1)

  • Slog

  • Verzija (Taxi)

Air Jordan 1 Taxi

Od svojega prvenca leta 1985 je Air Jordan 1 znan po svojih dinamičnih barvah. V prvem letu je bilo izdelanih več kot ducat modelov, ki pritegnejo pozornost in so še danes zelo iskani. Kljub izdaji številnih novih športnih copat AJ1 skozi desetletja te originalne barvne različice še naprej kraljujejo in le redke od takrat so dosegle enako raven priljubljenosti. Pomembna izjema je model Jordan 1 Taxi. Model Taxi, relativni novinec v panteonu Air Jordanov, običajno združuje tri odtenke - belo, črno in sijočo zlato rumeno barvo z enakim imenom kot ta presenetljiva barvna različica.

Prvi copat, ki je nosil ta rumeni odtenek, je bil Air Jordan 12 Taxi iz leta 1996, uradnega modela Air Jordan 1 Taxi pa ni bilo do leta 2022, čeprav je bila ta barva že uporabljena na izdaji Friends and Family iz leta 2018, izdelani za ameriškega glasbenika in ljubitelja copat Zacha Myersa. Njegova skupina Shinedown je ravno izdala svoj novi album - Attention, Attention -, zato je čevelj dobil enako ime, nekaj oblikovnih smernic pa je črpal celo iz umetnine albuma, katerega krepko rumena naslovnica ima na sredini velik črn vzklikanec. Prva črka je vgrajena v nogavico, prekrivala pete in blagovno znamko Nike Air, druga pa je natisnjena na bočni strani pete.

Model AJ1 Attention, Attention je bil neverjetno omejen in ljubitelji njegovega videza so morali čakati še štiri leta do premiere modela Air Jordan 1 Retro High OG Taxi leta 2022, preden so lahko dobili v roke kaj podobnega. Številni so jo poznali kot Yellow Toe zaradi uporabe sloga barvnega blokiranja, ki spominja na Black Toe iz leta 1985, in je videti podobno Myersovi različici, vendar brez vzklika na stranski peti. Taxi rumena barva pokriva podplat, prstno polje in prekrivke pete, Sail je viden skozi vmesni podplat in sredino stopala, prekrivke sprednjega dela stopala, očesca in šumniki pa so črni.

Poleg te izdaje High sta jeseni 2022 izšli še različici Mid in Low modela Jordan 1 Taxi, pri čemer so bile poleg tistih za otroke na voljo tudi moške in ženske različice. Različica Low ima bolj neokrnjeno belo barvo kot jadro visoke različice, barva pa se pojavlja skozi srednji podplat, sredino stopala in prstno polje. Črna barva poudarja peto, ovratnik in vezalke ter se pojavlja na Jumpmanu, ki je izvezen na jeziku. Taksi rumena barva zapolnjuje preostali del modela, od podplata, prekrival na sprednjem delu stopala do kril Air Jordan, všitih v peto.

Pri modelu Mid Taxi so uporabljene iste tri barve, vendar v drugačni razporeditvi kot pri modelih Low in High. Bela je samo na srednjem delu stopala in srednjem podplatu, z deli črne barve pa so v predelu prstov, jezika, vezalk in ovratnika. Tudi blagovne znamke so črne, vključno z napisom Jordan Wings na stranskem ovratniku, bočnimi črtami in napisom Jumpman na jezičku. Taksija nato prekriva prekrivala na sprednjem delu stopala in peti, pa tudi na podplatu in podplatu.

Za otroke sta bila na voljo dva modela Taxi - Jordan 1 Mid Alt in Crib. Oba imata otrokom prijazne prilagoditve, oba sta pritrjena s trakom na velcro, le slednji pa je izdelan z mehkim, prilagodljivim podplatom, primernim za zelo majhne otroke. Barvno je pri vsakem od njih na različnih delih čevlja uporabljena rumena barva Taxi. Pri modelu Alt so odtenki privlačne barve na sicer belem podplatu in jasneje vidni prek prekrival, pri modelu Crib pa je barva vidna na petah in prstih ter na zavihku na zadnjem delu ovratnika.

V tednih, ki so sledili tem prvim izdajam, je izšlo še več modelov Jordan 1 Taxis, tako da se je ponudba do konca leta 2022 že precej povečala. Eden od teh je bil Air Jordan 1 Low FlyEase. Zasnovan je bil posebej za tiste z omejenim gibanjem in ima zadrgo, ki se razteza navzgor okoli zadnjega dela pete do medialne strani očesa, kjer se poveže z zavihkom, zavarovanim z velkro zaponko. Tudi očesni del se drži navzdol s trakom Velcro, kar omogoča enostaven dostop do stopala. Poleg tega prilagojenega dizajna ima črno, belo in rumeno estetiko, ki se ujema z drugimi izdajami Taxi, z naslovnim tonom na prevlekah na sprednjem delu stopala in očesnem vložku, s šumniki, vdelanimi v belo sredino stopala, logotipom Jumpman na jeziku in krilci Air Jordan, natisnjenimi na peti.

Še ena odmevna zasnova Taxi, ki je izšla konec leta 2022, je bila Jordan 1 Mid SE Wear-Away. Ta copat, ki je izšel v različicah za odrasle, najstnike, otroke in celo malčke, ima bolj retro videz zaradi umazano belega srednjega podplata in obrabljenega videza prevlek, ki prikazujejo odtenke Taxi rumene barve s počrnjeno in zbledelo estetiko. Na notranji podlogi je privlačna grafika, ki združuje črno, rumeno ter globlje tone oranžne in rdeče barve in ustvarja iluzijo plamenov, medtem ko so na podplatu in jeziku nameščeni krepki rumeni logotipi Jumpman.

V tem času je bil izdan tudi model mid-top, izdelan posebej za ženske. Znan je kot Chutney Taxi in združuje živo rumeno barvo drugih modelov Taxi z globljo rumeno barvo Chutney, ki jo preveva oranžni odtenek. Medtem ko prva barva prekriva prednji del prsta, prekrivke pete in šumnike, druga zagotavlja tonsko protiutež na prekrivkah sprednjega dela stopala, na očesu in ovratniku. Črna barva na sredini stopala, jeziku in logotipu Jordan Wings poudarja te bogate odtenke, Jumpman v barvi Chutney pa poudarja etiketo na jeziku.

Air Jordan 1 Taxi je copat, ki je določil svojo lastno pot s tem, da je prevzel barvno razporeditev originalnih AJ1 in jo poživil z živahno rumeno barvo. Na voljo so že številne različne izvedbe, vendar se je model Jordan 1 Taxi šele začel in v prihodnjih letih lahko pričakujemo nove različice te osupljive barvne različice.

Oceni Jordan 1 Taxi
(0)

SPORTSHOWROOM uporablja piškotke. O naši politiki piškotkov.

Nadaljuj

Izberi svojo državo

Evropi

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

srednji vzhod